Antti Korhonen, Mapon Finland Oy:n operatiivinen johtaja vastaa Maponilla suomen teknisen osaston toiminnasta, järjestelmäintegraatioista sekä useasta muusta yrityksen toimintaan liittyvästä askareesta. Päivät kuluvat pääosin tietokoneen ja puhelimen ääressä kommunikoiden asiakkaiden, henkilöstön sekä yhteistyökumppaneiden kanssa, opastaen ja ohjaten erilaisia toimintoja sekä rakentaen yhtiön tehokasta, kannattavaa ja voimakkaasti kasvavaa palvelukokonaisuutta. Vapaa-aikanaan Antti on viihtynyt viheriöillä intohimoisesti aina teini-iästä saakka ja nykyään reilu nelikymppinen perheenisä ehtii kiertämään yli viisikymmentä kierrosta kauden aikana, nauttien aika-ajoin myös live golfista.

Antin golfurakka alkoi teinivuosina Ringside golfissa, kun kaverit raahasivat yllytyshullun nuoren miehen mukaan rangelle lyömään. Ei mennyt kauaakaan ja Antti oli koukussa. Golfkärpänen oli puraissut pahemman kerran. Silloin ”pelailtiin” kaveriporukalla aamusta iltaan, eihän teinillä parempaakaan tekemistä kesäisin ollut.

”Kentälle kuljettiin bägi selässä bussilla kunnes saatiin ajokortti. Välillä nukahdin bussiin matkalla kotiin, kun oli niin pitkiä pelipäiviä”

Antti muistelee naureskellen.

Vanhemmalla iällä töiden sekä perheenlisäyksen myötä aikaa golfille jäi vähemmän, kunnes taas viime kauden alussa golfinnostus yllätti kuolleesta kulmasta jonka myötä kesän aikana tulikin pelattua lähes 50 kierrosta. Nykyään kotikenttänä toimii Helsingin golfklubi, jonne Antti ei vielä uransa alkuvuosina päässyt pelaamaan Talin tasoitusrajan vuoksi. Talissa tulee pelattua tietyllä golfporukalla sekä kollegoiden kanssa. Kierroksia on kertynyt myös ulkomailla, esim. Espanjassa ja Ruotsissa. Espanjasta löytyykin Antin lempi kenttä, Valderraman kenttä Sotograndessa. Kotisuomenkin kenttiä on tullut kierrettyä ahkerasti ja lempikenttiin Suomessa lukeutuu mm. Kytäjä Golf sekä Linna Golf.

Reilu kympin tasoituksella pelaavalla Antilla löytyy muutamakin nappisuoritus uran varrelta. Eagleita on tullut muutamia mutta uran kohokohta on ehdottomasti ollut Hole in One kotikentän yhdeksännellä väylällä muutama vuosi takaperin.

”Suht lyhyehkö par 3 se on mutta silti niin ikimuistonen hetki”

Antti muistelee nappiosumaansa. Tavoitteena on luonnollisesti lisää nappisuorituksia mutta hartain toive on pitää kierrosmäärät mahdollisimman samana kun edellisellä kaudella. Jos tasoitus sitten vielä laskisi singeliin olisi Antti erittäin tyytyväinen.

Antti tyytyy Talin omiin klubikilpailuihin sekä terveeseen pieneen kilpailuun kaveriporukan kesken. Juhannus scramble on ehdottomasti yksi kesän kohokohdista. Viikkokisa on Antin mielestä loistava mahdollisuus haastaa itseään ja pelata kunnolla tulosta, vaikka kyseessä ei olisi valtava kilpailu.

Valtavia kilpailuja Antti sen sijaan seuraa mielellään ruudun takaa kotisohvalta. Striimauspalvelu näyttää PGA-tourin kilpailut suoraan kotisohvalle ja Antti mielellään seuraa ammattilaisten kilpailuja sivusilmällä. Lempipelaajaksi valiutuu Rory McIlroy mutta mm. Bubba Watsonia, Phil Mickelsonia sekä Bryson Dechambouta on aina mukava seurata. Ihan livenä Antti ei ole vielä päässyt ammattilaisgolfia seuraamaan, mutta tavoitteena olisi päästä kokemaan Ryder Cupin maaginen tunnelma livenä.

Välineisiin Antti on panostanut ehkä jopa keskivertoa enemmän, kun hän kävi ”custom fittaamassa” rautamailansa, eli mitoittamassa mailansa juuri svingillensä sopivaksi. Draiveri on vanha mutta oikein toimiva, joten se ei ole lähdössä vaihtoon. Wedget sen sijaan kaipaavat mahdollisesti uusimista lähitulevaisuudessa. Golfmailat kulkevat välillä mukana ulkomaillakin, jolloin Antti aina paikantaa laukkunsa Maponin paikantimella. Kerran meinasi käydä huonosti, kun Antin laukku oli kadonnut teille tuntemattomille. Maponin paikantimen ansiosta laukku kuitenkin löytyi hihnalta pudonneena takahuoneesta.