Advanced refrigeration telematics solution to offer state-of-the-art service quality

Kreiss

Голема и постојано растечка флота ...

Kreiss - компанија со седиште во Рига, Латвија и канцеларии низ целиот свет - Норвешка, Русија, Белгија и Казахстан - без сомнение е една од најголемите товарни транспортни претпријатија во Европа, која работи со флота од околу 1400 камиони и 1700 ладилни приколки. Сепак, со големина доаѓаат одредени проблеми ...

Kreiss

Предизвик

Имајќи флота која е голема и постојано расте, наметнува сериозни предизвици при следење на пратките и следење на температурата. Исто така, постои опасност од човечка грешка и во работата на приколката и во испраќањето на пратките од канцеларијата.

Со имплементирање на проект за пребарување на податоци и интеграција на далечинскиот управувач на Mapon, Kreiss доби јасна конкурентска предност и постави нови стандарди за превозните компании во ладилни производи. Тие, исто така, успеаја да автоматизираат многу внатрешни процеси за одржување на единицата за следење и следење на температурата.

Решение 1: Податоци за клиентите

Деновите кога клиентите беа подготвени да чекаат за испорака да пристигнат и да видат извештај аа температурата од единицата за ладење, се завршени. Како иновативна компанија, Крејс го сфати тоа рано. На клиентите им се дава врска за следење, која вклучува лесно разбирливи графички податоци за податоците од единицата за пренос на превозникот - температура на зададена вредност, режим на работа, температура на враќање на воздухот.
Клиентите можат да ги следат податоците во реално време и не треба да се анализираат на печатена хартија за да се најдат проблеми со пратката. Сите податоци се прикажани во табелата и затоа може лесно да се прегледаат.

Решение 1: Податоци за клиентите

Решение 2: Прашања на патот

Со поставување на решението, Kreiss успеа да ги реши проблемите со човечката грешка и додека возилото е на пат. Некои од најраспространетите:

правејќи ги позитивните броеви со негативни (наместо да работат на + 6C, ладилникот работи со -6С)
недостасува или додавање на вишок децимална точка (наместо да работи на + 6C, референтниот оператор работи на 0.6C)

Прашањата како овие лесно можат сериозно да ја оштетат пратката.

Со можноста на исправување на човечките грешки, Крејс, исто така, можеше да реши голем број на проблеми во врска можна грешка за време на возењето. Исто така, овозможена е едноставна поправка од страна на возачот се можни поради фактот што техничарот од канцеларијата има пристап до податоците за премостување и може да се консултира со возачот за какви чекори треба да ги изврши за да го реши проблемот.

Решение 3: Мониторинг на температурата

Kreiss има внатрешен систем за планирање и испраќање испорака, каде што може да ги постави бараните параметри на ладилникот за секоја од пратките. Овие податоци се испраќаат до Mapon tracking platform и се поставуваат како временски предупредувања. Ако температурата или режимот на работа во временскиот период не е во рамките на наведениот опсег, се генерира предупредување и се враќа назад во системот за управување со пратките Kreiss. Ова решение овозможува комплетна автоматизација во смисла на следење на температурата.

Дополнително, Mapon има развиено опција за користење на систем за алармирање за ладење на товар. Постојат случаи кога товарот треба да се испрати на 4C, но тој не се лади до таа температура на местото на товарење. Ако возачот постави одредена вредност од 4C и вистинската температура на пратката ќе биде околу 15 ° C, ладилникот ќе почне да лади со температура под 0 ° C што може да го оштети товарот.
Mapon системот има вграден механизам за обезбедување на сигнали за тоа кога да ја намали температурата чекор по чекор за да се олади товарот без да му наштети.

Решение 3: Мониторинг на температурата

Решение 4: Планирање на одржување

Штом единицата за ладење емитира код за предупредување, таа е директно испратена до Kreiss системот за внатрешно планирање на одржувањето, каде што техничарите од референтната опрема ја донесуваат одлуката за тоа како да реагираат. Или планираат операција за одржување во нивниот систем за планирање, или контактираат со возачот за тоа како веднаш да ги разрешите проблемите. Mapon софтверот исто така има информации за најблиските сервисни центри за Carrier и Thermo King, што е многу корисно во случај на итни прашања.

Решение 4: Планирање на одржување

Сакате да дознаете повеќе за она што Mapon може да го понуди?

Ние ќе бидеме среќни да ви помогнеме и да ви кажеме повеќе за нашите производи и решенија. Само јавете се на +389 78 222 129 или испратете барање, а еден од нашите консултанти ви одговори во најбрз можен рок.

Наши продажни консултанти