Mapon Expert

Повеќенаменски уред за ГПС следење со висока прецизност и различни интерфејси за поврзување на додатоци.

Изберете количини 1

Нарачка

Ова не е вистински формулар за нарачка. Искористете го за да добиете понуда за одредено количество на Mapon Expert уреди. Нашите консултанти за клиенти ќе стапат во контакт со вас и ќе ви помогнат да го пронајдете најдоброто решение за вашиот бизнис.

Прашајте Експерт

Rihards Dziedātājs

Ви треба помош, стапете во контакт

(+371) 26174748

rihards.dziedatajs@mapon.com

Rihards Dziedātājs

Што мислат нашите корисници за Mapon Expert

Мапон консултант за корисници

Mapon Expert е state-of-the-art уред. Овој уред има широк спектар на функции кои се корисни во стандардни случаи, како и за напредни сопствени решенија и интеграции. Ние предлагаме Mapon Expert да го користат сите на кои им се потребни професионални решенија, вклучувајќи и сопствени интеграции. Mapon Expert ги поддржува интеграциите со индустриски лидери за ладилници Carrier и ThermoKing; како и со HU-GO автоматска наплата на патарини, и други популна системи од транспортната индустрија. Mapon Expert овозможува да ги користите сите карактеристики на софтверот Mapon - вклучувајќи далечинско превземање на дигитален тахограф, контрола на горивото и напредно возење. Ние го развивме овој уред самостојно, што значи дека ние можеме брзо да реагираме на какви било проблеми или грешки кои можат да произлезат, а исто така развиваме многу напредни кориснички решенија за вашите деловни потреби. Mapon Expert дефинитивно е премиум производ со висок квалитет и богат сет на функции.

За производот

Mapon Expert е мултифункционален уред за ГПС следење со голема прецизност и разновидни интерфејси за поврзување на додатоци.

Главни Карактеристики

Самостоен режим со интелигентна контрола на меморијата, ако врската со серверот не е достапна
Интелигентен алгоритам за стекнување и пренос на податоци преку GPRS (General Packet Radio Service) (TCP / IP)
Паметен алгоритам за роаминг на податоци
Во реално време GPS и сензор за стекнување на податоци и пренос
Копче за рестартирање
Поврзување со системи на возило во возилото
Внатрешен 3-оски акцелерометар

Општо

Големина и тежина

Висина: 101 мм, Ширина: 123 мм, Длабочина: 22 мм, Тежина: 140 гр

Напојување и батерија

Li-Ion резервна батерија 700 mAh
Работен напон од 10V до 30V DC
Просечна потрошувачка на струја 250 mAh

Меморија

1x 32Mbit SPI флеш меморија, 2x 16Mbit SPI флеш меморија

Влезови и излези

Дигитални влезови

Еден влез е резервиран за статусот на палење
Два позитивни тригер влеза (максимум 30V)
Еден негативен тригер влез

Аналогни влезови

Три аналогни влезови (0 до 5V)
Еден аналоген влез (0 до 30V)

Друго

SMA конектор за GPS антена
1-жичен влез (до 6 уреди (сензори за температура DS18S20 и iButton)
2x CANbus интерфејси и 3x RS232 интерфејси. (Дигитални сензори за гориво, Garmin)
USB порт за мониторинг и конфигурација во реално време, 1 дигитален излез

GPS/GSM

Мобилно поврзување

Quad band : GSM 900/1800MHz
Class 4 (+33dBm ±2dB) for 900
Class 1 (+30dBm ±2dB) for 1800
Multislot Class 8 (dual band)
Horizontal position accuracy 2.5 m
Velocity accuracy 0.1 m/s
Heading accuracy 0.5 degrees

Локација

50 channels
GPS L1 frequency

Осетливост

Tracking & Navigation 162 dBm
Reacquisition 160 dBm
Cold Start (without aiding) 148 dBm

Друго

LEDs

Зелена (GPS)
Портокалова (GSM)
Црвена (Errors)

Работни услови

Работна температура: -40° до 85° C
Релативна влазножст: 5% до 95% без кондензација

Стандарден сет

Mapon Expert
External GPS антена
Документација