Mapon Mini

Мал и компактен уред, но сепак многу функционален и прецизен уред за следење.

Изберете количина 1

Нарачка

Ова не е вистински формулар за нарачка. Искористете го за да добиете понуда за одредено количество на Mapon Mini уреди. Нашите консултанти за клиенти ќе стапат во контакт со вас и ќе ви помогнат да го пронајдете најдоброто решение за вашиот бизнис.

Контактирајте со експерт

Lauris Liepiņš

Ви треба помош? Исконтактирајте не сега!

(+371) 26547116

lauris.liepins@mapon.com

Lauris Liepiņš

Што мислиме за Mapon Mini

Консултант на Мапо клиенти - Lauris Liepiņš

Mapon Mini е мал, но функционален уред. Во споредба со другите уреди од оваа категорија на пазарот за телематика, Mapon Mini има висок квалитет и стабилност. Тој е совршен уред за клиенти кои не треба да го преземаат далечинскиот тахограф и не сакаат да инсталираат сензори за гориво на нивните возила. Тој е мал, компактен и лесен за криење. Покрај тоа, Mapon Mini поддржува CAN поврзување и термо сензори. Клиентите исто така можат да додаваат аналогни и дигитални уреди. Овој уред, исто како Mapon Expert, е произведен во нашата фабрика и како резултат на тоа ние сме во состојба брзо да ги идентификуваме и да ги решиме грешките што можат да се појават. И покрај неговата големина, сеуште има богата функционалност и сигурна стабилност, за што сме навистина горди.

За производот

Mapon Mini е мал и компактен уред, но сепак високофункционален и прецизен уред за следење.

Главни Карактеристики

Самостоен режим со интелигентна контрола на меморијата ако врската со серверот не е достапна
Интелигентен алгоритам за стекнување и пренос на податоци преку GPRS (TCP / IP)
Паметен алгоритам за роаминг на податоци
Во реално време GPS и сензор за стекнување на податоци и пренос
Поврзување со системи на возило на возилото Внатрешен 3-оски акцелерометар

Општо

Големина и тежина

Висина: 59 мм
Ширина: 77 мм
Длабочина: 16 мм
Тежина: 44 гр

Напојување

Работен напон 8V до 30V DC

Меморија

3x 16 Mbit SPI memory

Влезови и излези

1 влез за стартување, 2 дигитални / аналогни влезови, 1 дигитален излез, 2 SMA конектори за GPS / GSM антени, 1-Wire влез (до 6 уреди (температурни сензори DS18S20 и iButton)), 1 CANbus интерфејс, USB порта за реално време мониторинг и конфигурација

GPS/GSM

Мобилно поврзување

Dual band : GSM 900/1800MHz
Class 4 (+33dBm ±2dB) for 900
Class 1 (+30dBm ±2dB) for 1800
Multislot Class 8 (dual band)
Horizontal position accuracy 2.5 m
Velocity accuracy 0.5 m/s
Heading accuracy 0.3 degrees
GLONASS support

Локација

72 channel GNSS receiver

Осетливост

Tracking & Navigation 167 dBm
Reacquisition 160 dBm
Cold Start 148 dBm

Друго

LEDs

Зелена (GPS)
Портокалова (GSM)
Црвена(Errors)

Услови за работа

Работна температура: -40° до 85° C
Релативна Влажност: 5% to 95% без кондезација

Стандарден сет

Mapon Mini
Надворешна GPS антена
Надворешна GSM антена
Документација