Калкулатор на заштеди

Пресметајте колку вашиот бизнис може да заштеди со користење на Mapon решенијата за подобрување на управувањето со вашиот возен парк и бизнис операции.

Пресметај

Погледнете колку вашиот бизнис може да заштеди на трошоците за управување на вашата флота

km
l

Бесплатно, сигурно и доверливо!

Колку ќе заштедите?

Врз основа на информациите што ги внесовте и нашиот алгоритам за заштеди на калкулатори развиени со користење на разни академски истражувачки статии и студии на случаи; ние ги проценуваме следните резултати за штедење:

Проценето заштеди во првата месец

0

по возило

Вашиот детален извештај за штедење

Со користење на нашето решение, ние проценуваме дека ќе ги добиете следните заштеди преку следните позиции

Заштеда на гориво
Од 10% до 22% намалување на горивото поради контрола на горивото:

Бизнисите можат да ги следат трошоците за гориво и да ги мотивираат своите возачи да го сторат тоа. На пример, ова може да се направи со бонус систем за возачи кои возат економично и не одат подалеку од утврдениот лимит на трошоци. Нивното возење ќе биде поекономично, што може дури да доведе до целосна намалување на горивото од 22%.

Базирано на Студии и истражување на Институт за Транпспорт Латвија

месечно по возило
4% до 7% намалување на потрошувачката на горивот поради контрола на брзината во реално време:

Подобри правци, подобро планирање - видете каде се вашите возачи на картата во реално време, нивната моментална рута и брзина, како и историја на рута и запирања. Дополнителните информации за возачите, времето на возење и одмор, исто така, во голема мера ќе помогнат во процесот на планирање и ќе ја зголемат севкупната продуктивност (работни обврски завршени секојдневно) за дури 7%. Повеќе работни места завршени со истите средства значи пониски трошоци за бизнисот.

Базирано на CE Delft истражување

месечно по возило
Однесување при возење и Еко возење.

Без разлика дали возачот го забрзува, врти или сопира премногу грубо - ќе видите сè. Рангирајте ги вашите возачи според ефикасноста на нивното возење - колку е економично и агресивно нивното работење. Оние кои имаат послаби резултати може подоцна да бидат обучени и контролирани за да се подобрат. Подобреното однесување во возењето може да ги намали трошоците за гориво до 10%-20%.

Базирано на CE Delft истражување

месечно по возило
Заштеди од зголемена ефикасност
Од 3% до 7% зголемување на ефикасноста поради следење на ГПС во реално време, и податоци во реално време за флота возила и возачи.

Подобри правци, подобро планирање - видете каде се вашите возачи на картата во реално време, нивната моментална рута и брзина, како и историја на рута и запирања. Дополнителните информации за возачите, времето на возење и одмор, исто така, во голема мера ќе помогнат во процесот на планирање и ќе ја зголемат севкупната продуктивност (работни обврски завршени секојдневно) за дури 7%. Повеќе работни места завршени со истите средства значи пониски трошоци за бизнисот.

Базирано на CE Delft истражување

месечно по возило
Заштедете до 3 часа по вработен секој месец со преземање на далечински тахограф

Податоците од тахографот може да се преземат од далечина и да се испраќаат до системот и менаџерите за анализа. Вашиот возач ќе заштеди 1-3 часа месечно за превземање на податоци. Ова, заедно со предвидувањата за анализа и тахографи, ќе им овозможи на вашите возачи да завршат повеќе задачи и да ја подобрат ефикасноста во планирањето.

Базирано на Тахографи и анализи на возачки саат

Заштеда на возачки саати со далечинско превземање на податоци годишно

месечно по возило
Намалени емисии на CO2
Намалување на СО2 наметнато со Еко возење.

Поефективното и позелено возење, исто така, доведува до намалување на емисиите на CO2. Според Гринпис, непосредната потрошувачка на гориво / СО2 може да се намали до 20%, со долгорочно намалување од 5-7%.

Базирано на CE Delft истражување

тони CO2 месечно по возило

Со задоволство би ви помогнале

Ние ќе бидеме среќни да ви помогнеме и да ви кажам повеќе за нашиот производ и решенија. Само јавете ни се на +389 78 222129 или побарајте понуда преку нашиот веб сајт или на нашата официјална веб страна macedonia@mapon.com

Our client consultants

Our support team

Mārtiņš Ezis
Mārtiņš Ezis
(+371) 67271803
Ļubova Uvarova
Ļubova Uvarova
(+371) 67271803
Līga Bērziņa
Līga Bērziņa
(+371) 67271803
Mārcis Sausiņš
Mārcis Sausiņš
(+371) 67271803