Mapon интеграции

Mapon нуди широк опсег на интеграции за испраќање и примање податоци за флотата од надворешни системи. Имаме имплементирано бројни интеграции со водечки ИТ системи во транспортната и логистичката индустрија. Обезбедуваме интеграции со други компании и системи на нашите партнери, вклучувајќи специјални интеграции со сметководствени и складови системи.

Тахограм

Тахограм

Тахограм

Тахограмот е комплетно решение за управување со податоците од дигиталниот тахограф. Користи податоци од дигитални тахографи за работењето на вашата компанија, како што се пресметка на плата, пресметка на надоместокот за патување и планирање на калибрација на дигитални тахографи. Решението за преземање податоци од далечинскиот дигитален тахограф на Mapon е интегрирано со тахограмот. Податоците се праќаат за анализа на системот Tachogram веднаш по симнувањето.

Tachogram
TimoCom

TimoCom

TimoCom

TimoCom е еден од најголемите оператори за логистика во транспортната индустрија. Mapon има развиено интеграција која ви овозможува да испратите податоци за вашата позиција на возилото до системот TimoCom. Како резултат на тоа, можете лесно да пребарувате и да пронајдете оптимални товари и правци во системот TimoCom и да ја зголемите ефикасноста на вашата флота.

Дознајте повеќе за TimoCom
LKW Walter

LKW Walter

LKW Walter

LKW Валтер е европска транспортна организација на пазарот на превозници и камиони, каде што можете да ги нудите своите товарни услуги или да побарате релевантни услуги во склоп на вашите рути. Mapon разви интеграција која ви овозможува да испратите податоци за вашата позиција на возилото во системот LKW Walter.

Дознај повеќе за ЛКВ Валтер
GateHouse логистика ghTrack

GateHouse логистика ghTrack

GateHouse логистика ghTrack

GHTrack на GateHouse обезбедува транспарентност и видливост за сите ваши средства и испораки низ целиот синџир на набавки. Некои од водечките светски транспортни компании ја користат GateHouse Logistics, како и компаниите за малопродажба и големопродажба и производителите.

Дознај повеќе за ghTrack
Fleetboard

Fleetboard

Fleetboard

По барање, можете да добиете пристап до интеграцијата на Mapon со веб-услугите на Fleetboard, кои ви даваат податоци за вашите возачи. Погледнете возел во одреден временски интервал и добивајте податоци за режимите на работа и одмор од нивниот тахограф.

Learn more about Fleetboard
Optac3

Optac3

Optac3

Mapon поддржува пренос на податоци од дигитален тахограф до системи за надворешни анализи. Optac3 е решение за анализа развиено од Stoneridge.

Дознај повеќе за Optac3
IdhaOnline

IdhaOnline

IdhaOnline

Mapon поддржува пренос на податоци од дигитален тахограф до системи за надворешни анализи. IdhaOnline е популарно решение кое се користи во Данска.

Дознај повеќе за IdhaOnline
DHL FleetFence

DHL FleetFence

DHL FleetFence

Mapon е интегриран со системот на DHL FleetFence, кој е потребен за превозници кои работат со DHL.

Дознај повеќе за DHL FleetFence
Mapon API

Mapon API

Mapon API

Mapon има сопствен API https://mapon.com/api/, кој може да се користи за добивање на историски податоци за возилото, како и податоци за позицијата на возилото во реално време. Ако ви требаат Mapon податоци во системот за управување со вашата компанија, можете лесно да ја имплементирате оваа интеграција.

Дознај повеќе за нашето API