Далечинско превземање на податоци со дигитален тахограф

Регулативата за дигитален тахограф бара од вас да направите преземања на датотеките на возилото најмалку на секои 90 дена и да ги преземете датотеките на возачите на секои 28 дена. Придржувањето со распоредот може да биде проблематично ако вашите возила одат на долги патувања или работат во странство цело време. Можноста на автоматско преземање податоци од далечина ви овозможува да останете на вистинскиот пат со леснотија.

Преземање на датотеки за возачот и возилото

Преземање на датотеки за возачот и возилото

Преземање на датотеки за возачот и возилото

Решение за преземање далечински податоци Mapon со дигитален тахограф ви овозможува да ги преземете двете - картичките за возачот и податоците за возилото. Штом картичката на возачот е вметната во тахографот, Mapon системот автоматски проверува дали картичката треба да се преземе и да започне преземањето, доколку е потребно.

Заштедете време со планирање и автоматизирање на преземања

Заштедете време со планирање и автоматизирање на преземања

Заштедете време со планирање и автоматизирање на преземања

Според нашите пресметки, можете да заштедите и до 30 минути по возило месечно со автоматизирање на преземање на тахограф. Поставете распоред за преземање и дозволете Mapon да се грижи за тоа за вас. Поставете сопствен распоред за преземање солгасно вашите бизнис потреби - еднаш месечно, еднаш неделно или почнувајќи од одреден датум, на пр. првиот ден од месецот.

Следете ги датумите за калибрација на тахографи

Следете ги датумите за калибрација на тахографи

Следете ги датумите за калибрација на тахографи

Дигиталните тахографи бараат повторно калибрирање еднаш на секои две години. Ненавремената калибрација може да доведе до огромни парични казни при проверки на пат. Решението за преземање далечински податоци Mapon со дигитален тахограф е интегрирано со нашите решенија за одржување на флота за да бидете сигурни дека нема да го пропуштите датумот на повторна калибрација. Штом се преземе датотеката на возилото, следниот датум за калибрација се извлекува од датотеката и се поставува како потсетник за услугата за тоа конкретно возило.

Интеграција со софтвер за анализа

Интеграција со софтвер за анализа

Интеграција со софтвер за анализа

Преземањето на податоци за дигитален тахограф е само првиот чекор за управување со усогласеноста со тахографот. Следниот чекор е анализа на овие податоци. Mapon ги има сите потребни алатки за ова. Ние напорно работевме на професионални интеграции со неколку аналитички решенија - Tachogram (нашето сопствено решение за анализа на дигитални тахографи), idhaOnline и Optac3 од Stoneridge. Изберете ја платформата за анализа и направете го следниот чекор кон управување со усогласеноста со тахографот.

Уреди со поддршка за далечински тахограф

Mapon Expert
Mapon Expert

Повеќенаменски уред за ГПС со висока прецизност и различни интерфејси за поврзување на додатоци.

Прочитај повеќе
Teltonika FMB630
Teltonika FMB630

Професионален GNSS/GSM/Bluetooth терминал

Learn more

Заинтересирани за преземање на далечински податоци со дигитален тахограф?

Побарајте понуда и ние ќе Ви помогнеме со усогласеноста со дигиталниот тахограф.