Transport- en logistieke bedrijven over de hele wereld doen veel moeite om hun wagenpark veiliger en efficiënter te maken en om de zichtbaarheid in de supply chain te vergroten. We zien dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om wagenparkbeheer oplossingen te gebruiken om zowel de vloot veiligheid als de interne bedrijfsvoering in het algemeen te verbeteren. Hier is hoe ons fleet management platform Bertschi AG – de Europese marktleider in intermodaal chemisch transport – heeft geholpen om hun motto “Stop at risk” sterk te houden.

Een industrie die extra veiligheid vereist

Bertschi AG is gespecialiseerd in logistieke diensten voor vloeistoffen en droge bulkproducten voor de chemische industrie. Tegenwoordig is het bedrijf de Europese marktleider in intermodaal chemisch transport per spoor, over de weg en over water en heeft het ook een leidende positie verworven in wereldwijd ISO-tanktransport en logistieke diensten met toegevoegde waarde. Bertschi AG heeft een vloot van 1100 vrachtwagens die ladingen afleveren op honderden locaties in heel Europa.

Zoals Paula Sanchez Sobrini, project- proces en digitalisering manager bij Bertschi AG stelt:

“Zichtbaarheid is altijd een belangrijke uitdaging als het gaat om het leveren van betrouwbare logistieke diensten. Alleen als je voldoende en accurate informatie hebt over de huidige status van het transport, kun je efficiënt plannen en daarmee ook de servicekwaliteit verbeteren.”

Bertschi AG wilde transparante gegevens over hun wagenpark en een tool die het bedrijf zou helpen om de prestaties van hun chauffeurs te verbeteren, en besloot daarom op zoek te gaan naar een fleet management service die aan hun behoeften zou voldoen.

Proefproject met de dochteronderneming van het bedrijf in Finland

Bertschi AG heeft dochterondernemingen in 38 landen en BertschiFinland introduceerde het in Zwitserland gevestigde hoofdkwartier team bij Mapon. De dochteronderneming testte onze oplossingen bijna een jaar en daarna besloot het bedrijf om nog een jaar door te gaan met testen – dit keer was het Mapon team ook betrokken bij het ontwikkelen van een aantal functies specifiek voor Bertschi AG.

Nadat we het platform een jaar hadden getest, realiseerden we ons het potentieel van Mapon en besloten we de testperiode voort te zetten. De kwaliteit van de service en de vloeiende en duidelijke samenwerking met het bedrijf waren cruciaal bij de beslissing om alle Bertschi AG vrachtwagens uit te rusten met Mapon

legt Paula Sanchez Sobrini uit.

Een stap in het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het aanbieden van individuele chauffeursopleidingen

Bertschi AG gebruikt veel van de oplossingen van Mapon – van GPS-tracking tot rijgedrag analyse dat volgens Paula Sanchez Sobrini een van de handigste functies voor het bedrijf is.

“Door Mapon te gebruiken, kunnen we de verzending van de bestellingen van onze klanten optimaliseren en daarom nauwkeurige en betrouwbare aankomsttijden bieden”, zegt de vertegenwoordiger van Bertschi AG. “Een andere uitdaging die we met Mapon kunnen aanpakken, is het verbeteren van de veiligheid op de weg.

Dankzij de rijgedrag parameters kunnen we onze gedragsgebaseerde veiligheidsopleiding (BBS) specifiek afstemmen op de behoeften van elke bestuurder. Door gepersonaliseerde training aan te bieden die is gericht op hun belangrijkste verbeterpunten (zoals soepel en efficiënt rijden, enz.), Kunnen we ervoor zorgen dat het aantal verkeersongevallen tot een minimum wordt beperkt

voegt ze eraan toe.

Gebruiksvriendelijk platform en klantenservice

Sprekend over de samenwerking met Mapon, wijst Paula Sanchez Sobrini op de bruikbaarheid van ons platform samen met de klantenondersteuning.

“De snelle reactie op eventuele ongemakken, evenals de bereidheid van Mapon om Bertschi AG te helpen zijn doelen te bereiken, is ongetwijfeld het meest waardevolle aspect van de hele service.

Het Mapon platform is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook de mensen erachter. De crew van het bedrijf is professioneel, betrouwbaar en staat open voor nieuwe ideeën en projecten ”, zegt ze.

Mapon biedt fleet management en asset tracking oplossingen voor elke zakelijke behoefte. Als u wilt weten wat ons team voor uw bedrijf kan betekenen, neem dan indien u wenst contact met ons op!