Het automatiseren van fleet management bespaart middelen en helpt fouten te voorkomen. Eén van de manieren om dit te bereiken is door gebruik te maken van integraties. Hiermee moet u minder handmatig gegevens invoeren en schakelen tussen verschillende systemen om het werk gedaan te krijgen.

Integratietypes

Het Mapon platform biedt verschillende integratie-opties met andere systemen. Ze zijn onderverdeeld in vier groepen: supply chain management, markt voor vrachtwagens en transporteurs, tachograaf gegevensanalyse en andere API-integraties

De categorie supply chain management omvat systemen zoals Project44, Shippeo, Sixfold en andere. De integratie met Mapon maakt de locatiegegevens van uw wagenpark beschikbaar in deze systemen. Het is handig als u dit type systeem gebruikt om leveringsinformatie met uw klanten te communiceren of de zichtbaarheid van de supply chain te verbeteren.

In de categorie Transport en Logistiek vindt u integraties met TimoCom, Trans.eu en LKW Walter. Hiermee kunt u via het Mapon platform informatie over de voertuiglocatie van uw wagenpark ontvangen. Dat laat u toe om routes en ladingen efficiënter te plannen.

Tachograaf gegevensbeheer- en analyse oplossingen zoals Tachogram, Optac3 en IdhaOnline zijn bedoeld om u tachograafdata gemakkelijk op te slaan, te beheren en te analyseren om zo te voldoen aan internationale rij- en rusttijden regelgeving. Via integraties kunt u automatisch gegevens van Mapon’s externe tachograaf downloads naar deze systemen sturen voor diepgaande analyse en gegevensbeheer.

Daarnaast zijn er ook andere Mapon-integraties die bedrijven helpen bij het optimaliseren van het vlootbeheer proces. Een voorbeeld is de integratie met HU-GO – een elektronisch op afstand gebaseerd tolsysteem voor het Hongaarse openbare wegennet. U kunt dit activeren in het Mapon systeem en tijd besparen door automatisch de tol te betalen.

Een ander voorbeeld is onze onlangs gelanceerde experimentele integratie met Flespi – een oplossing die een uniform datacommunicatie protocol biedt voor verschillende hardware fabrikanten en apparaten. Het is handig om apparaten van andere platforms in Mapon te gebruiken en er toegang toe te krijgen, ook al zijn ze niet rechtstreeks in ons platform geïntegreerd.

De volledige lijst met Mapon-integraties is beschikbaar op de Integraties pagina van onze website. Deze wordt regelmatig bijgewerkt omdat we continu werken aan nieuwe integraties die onze klanten helpen efficiënter te werken en de functionaliteit van het platform uitbreiden.

Gebruik andere systemen binnen het Mapon platform

Sinds kort kunt u ook andere systemen die met Mapon zijn geïntegreerd als onderdeel van het platform bekijken. Zo kunt u het schakelen tussen regelmatig gebruikte systemen volledig elimineren!

Deze visual laat zien hoe het eruit ziet met de analysetool voor tachograafgegevens Tachogram die wordt gebruikt als onderdeel van het Mapon platform. Hetzelfde kan ook worden bereikt met andere systemen. De manier om dit te doen wordt beschreven in deze technische documentatie die voornamelijk bedoeld is voor gebruik door IT-specialisten.

De integraties die in deze blogpost worden genoemd, zijn zogenaamde kant-en-klare types, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd. Er is ook een bredere REST API integratie documentatie waarin wordt uitgelegd hoe u aangepaste integratieoplossingen kunt opzetten en welke soorten gegevens tussen de systemen kunnen worden gedeeld.

Indien u meer wilt weten over onze integratie-opties of andere vragen heeft over het platform, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd open om nieuwe integratiemogelijkheden te bespreken.