Door gebruik te maken van integraties kunt u de functionaliteit van de systemen die u gebruikt uitbreiden en daarbij in veel gevallen uw bedrijfsprocessen stroomlijnen. Simpel gezegd, integraties kunnen u tijd besparen, omdat u in plaats van data in veel systemen in te voeren, het nu maar één keer hoeft te doen.

Hetzelfde voordeel geldt voor het overzicht op uw wagenpark: als de informatie op één plek beschikbaar is, hoeft u niet tussen platformen te schakelen om een overzicht te krijgen van wat er momenteel met uw voertuigen en chauffeurs gebeurt. Daarom bieden we onze klanten de mogelijkheid om Mapon te integreren met de toonaangevende IT-systemen in de transport- en logistieke sector en externe digitale oplossingen.

Eén van deze integraties is met Trans.eu – een vracht- en logistiek platform dat, verladers, expediteurs en vervoerders samenbrengt. Voor verladers maakt het het mogelijk om volledig geautomatiseerd transport te bestellen, de lading te bewaken en transporttarieven te vergelijken op basis van de huidige marktprijzen. Het helpt ook om vervoerders te vinden wanneer de vaste onderaannemers niet in staat zijn om het transport uit te voeren door een veiling op het platform te publiceren. Bovendien is er ook informatie over vervoerders, waaronder hun reputatie en geloofwaardigheid, aangeboden voertuigen, verzekeringen, onderscheidingen en specialisatie. Rapportage tools en bestel templates zijn eveneens beschikbaar. 

Expediteurs gebruiken het om het proces van het accepteren van transport en het verzenden van bestellingen naar vervoerders te automatiseren. Trans.eu laat expediteurs ook vracht koppelen aan reguliere vervoerders en transporttarieven voor de route vergelijken en de locatie en status van de lading volgen.

Vervoerders die Trans.eu gebruiken, kunnen profiteren van een simpele bevestiging van vrachtaanbiedingen door contractoren, een eenvoudig prijsofferte veilingproces en ladingmonitoring inclusief statusbepaling. Bovendien kan een communicatietool vervoerders helpen de communicatie met klanten te beheren op basis van hun context en een archief van hoogtepunten te creëren. Door de Mapon integratie te gebruiken, kunt u automatisch alle relevante gegevens, zoals elke voertuiglocatie, type, capaciteit, huidige bestuurder en andere nuttige informatie over uw wagenpark, van het Mapon platform in het Trans.eu systeem krijgen.

Hoe de integratie instellen?

Om de integratie tussen Mapon en Trans.eu te activeren, logt u eerst in op Trans.eu en klikt u op Vloot. Voeg ten minste één voertuig toe als u dit nog niet hebt gedaan. Voeg vervolgens een provider toe in het gedeelte Telematica door Mapon te selecteren in het zoekveld. Als dat is gebeurd, moet u naar het Mapon platform gaan en naar het tabblad Trans.eu-integratie in Instellingen gaan. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord en kopieer deze gegevens vervolgens in het eerder geopende keuzemenu telematicaproviders inTrans.eu. Het enige dat u hoeft te doen, is inloggen en genieten van de voordelen van deze integratie. Zie de volledige handleiding voor het instellen van de integratie in deze instructie.

Trans.eu API integratie het Mapon Platform

U kunt de volledige lijst met beschikbare Mapon integraties bekijken op de pagina API-integraties. Als u meer wil weten over integratiemogelijkheden of het Mapon platform wil uitproberen, neem dan gerust contact op met een van onze klantenadviseurs of via info.be@mapon.com.