Wanneer we het hebben over GPS tracking, denken de meeste mensen aan het volgen van voertuigen. In feite zijn er nogal wat toepassingen voor GPS tracking in andere industrieën. Laten we er een paar overlopen om een volledig beeld te krijgen van de oplossingen die we kunnen bieden.

Werfvoertuigen

Er zijn bedrijven die werken met voertuigen die zijn gebouwd voor specifieke behoeften. Denk aan reiniging- of herstelmachines voor wegen, kranen, heftrucks, etc. Als bedrijfseigenaar moet u weten wat er met deze voertuigen gebeurt, wat zijn de draaiuren, productieve gebruikstijd, wanneer moet u een onderhoud plannen, enz.

Het is belangrijk te weten dat Mapon ook het gebruik van voertuigopties kan opvolgen. Onze oplossingen kunnen het aantal uren berekenen dat een specifieke motor draait of wat de werktoestand was van een specifieke optie van het voertuig.

Het is bijvoorbeeld vrij eenvoudig om de wegsegmenten te volgen waar het reinigingsvoertuig de weg daadwerkelijk heeft schoongemaakt. Veel speciale apparatuur heeft meerdere motoren en u kunt de motoruren van de secundaire motor eenvoudig volgen en het nodige onderhoud plannen.

Een ander gebruik van onze oplossingen is het berekenen van het brandstofverbruik op basis van de bedrijfstijd van de motor. Er zijn bijvoorbeeld voertuigen met autonome verwarmingssystemen zoals Webasto. Hiervoor kunnen we gemakkelijk de draaiuren van de unit volgen en daarmee het brandstofverbruik bij benadering berekenen en er zeker van zijn dat er geen brandstof ontbreekt.

Boten, Schepen

Terwijl de meeste mensen denken dat water en elektronica niet goed samengaan, zijn wij niet bang voor die combinatie. We hebben onze volgapparatuur op boten, binnenvaartschepen en schepen geïnstalleerd om locatiegegevens voor de eigenaren te verschaffen en het brandstofniveau in de tanks te monitoren met behulp van brandstofmeters. Als de brandstof van auto’s en vrachtwagens ontbreekt, kan deze op dezelfde manier uit de boten en schepen verdwijnen. We kunnen dit stoppen door de niveaus in brandstoftanks op te volgen.

Daarnaast maakt het niet uit of het schip één brandstoftank heeft of 8 (ja, we hebben een schip uitgerust met 8 brandstoftanks).

Trailers

Wanneer trailers worden losgekoppeld van de voertuigen, worden ze een niet-aangedreven item en dus houdt het volgen ervan enkele uitdagingen in met betrekking tot het opladen van de tracking unit. Mapon biedt oplossingen voor het volgen van trailers met toestellen die speciaal zijn ontworpen voor een zeer laag stroomverbruik als de trailer stilstaat. Afhankelijk van de configuratie van het volgsysteem kan een levensduur van de batterij van 6 maanden tot maximaal een jaar eenvoudig worden bereikt. Het is een serieus probleem voor bedrijven om een trailer te verliezen of te vergeten waar deze is geparkeerd. Waarom dit niet oplossen door ze te volgen?

Treinen

Je zou denken dat het plaatsen van treinen op de rails betekent dat hun eigenaars ze nooit kwijt raken en weten waar ze zich bevinden. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn gevallen waarin bedrijven treinwagons verliezen of hun locatie niet kennen. Mapon heeft ook oplossingen voor spoorwegtelematica ontwikkeld, zodat klanten eenvoudig treinbewegingen, treinbotsingen en andere belangrijke gegevens voor de spoorwegsector kunnen volgen. Een van Mapon’s klanten is “Latvijas dzelzceļš” – de nationale spoorwegmaatschappij van Letland. Net als bij trailers kan het soms een probleem zijn om een tracking unit van stroom te voorzien.

In dit geval kunnen we ook vertrouwen op de door batterijen gevoede apparaten die jaren meegaan.

Landbouwvoertuigen 

Of het nu gaat om landbouwvoertuigen zoals ploegmachines, maaimachines, eggen of andere uitrusting – Mapon kan het volgen. We kunnen ook toolboxes of individuele waardevolle assets volgen door RFID-tracking tags toe te voegen, die locatie informatie over het asset zullen geven zodra een voertuig met een tracking unit de RFID tag nadert. Verlies nooit meer uw apparatuur!

Voorbij GPS en Positionering

Wat te doen als u gegevens van stationaire apparatuur nodig heeft? We zijn zeker klaar om u te helpen. De laatste tijd hebben we veel belangstelling gehad van bedrijven die brandstof leveren aan hun klanten en de noodzaak hebben aan het controleren van het brandstofniveau in stationaire, grote brandstoftanks. We zijn er om u te helpen bij het verzamelen van gegevens van elke eenheid om uw bedrijfsprocessen te verbeteren.

Mapon is een professionele aanbieder van fleet management systemen en ons doel is om onze klanten te helpen bij het oplossen van hun zakelijke problemen. Als u een probleem heeft met positionering of verzamelen van data en dat u graag voor uw bedrijf wilt oplossen, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen met het bieden van een oplossing.