Op 28 maart nam het Mapon team deel aan de Telematica Conferentie Midden-Oosten & Africa in Dubai. Advanced telematics was een van de belangrijkste onderwerpen van het evenement en de co-CEO nam deel aan een paneldiscussie over hetzelfde onderwerp – “De toenemende behoefte aan geavanceerde telematica”.

Op 28 maart nam het Mapon team deel aan de Telematics conferentie Midden-Oosten & Africa in Dubai. Advanced telematics was een van de belangrijkste onderwerpen van het evenement en de co-CEO nam deel aan een paneldiscussie over hetzelfde onderwerp – “De toenemende behoefte aan geavanceerde telematica”.

 De hele ervaring van de conferentie deed ons bedenken hoe we kunnen definiëren wat geavanceerde telematica nu eigenlijk is.

Mapon is al meer dan 13 jaar op de markt. Tegenwoordig herinneren we ons nog de oude tijd toen we onze klanten informeerden over de telematica in het algemeen en het feit dat je de realtime positie van je voertuig op een kaart kunt zien werd begroet met een “wauw”.

Naarmate de tijd verstreek, vroegen klanten meer functies om hun wagenparken te beheren. Bovendien werden nieuwe voorschriften van kracht en werden er meer gegevens verzameld. Als we de hoeveelheid dataverzameling vandaag en 10 jaar geleden vergelijken, is het verschil zelfs adembenemend.

We hebben opties om een breed scala aan sensoren te lezen, zowel bekabeld als draadloos, doen integraties met stand-alone externe apparatuur en beheren het op afstand, bekijken video-livestreams en nog veel meer. Maar wat maakt de telematica geavanceerd? Zijn het alleen de functies en de verzamelde gegevens, of is er iets anders dat het verschil maakt?

Tijdens de discussie was één van de vragen aan Mapon wat we kunnen bieden voor het Midden-Oosten in termen van geavanceerde telematica? De vraag doet je nadenken over welke indrukwekkende functies Mapon heeft voor deze regio. Wij geloven echter dat het juiste antwoord ligt in het begrijpen van wat geavanceerde telematica eigenlijk is. Als we slechts één woord zouden moeten gebruiken om geavanceerde telematica te beschrijven, zouden we zeggen samenwerking. Samenwerking tussen de telematica dienstverlener en de klant.

Zodra u de functies van tafel veegt en begint na te denken over samenwerking, leert u uw klant kennen en begrijpen, begint u zijn bedrijfsprocessen te analyseren en leert u hoe ze jouw platform kunnen gebruiken om hun problemen op te lossen.

 We kunnen alle gegevens verzamelen die we willen, maar als we onze klanten niet helpen om beslissingen te nemen, heeft het geen zin om die gegevens in de eerste plaats te verzamelen.

Laat ons een voorbeeld met bekijken: Er is een klant die momenteel een standaard track & trace oplossing gebruikt en bereid is te begrijpen of zijn vloot efficiënt wordt gebruikt. Als een leverancier van telematica oplossingen alleen gegevens verzamelt en routes op de kaart weergeeft, duurt het dagen of zelfs weken om de gegevens te analyseren en de efficiëntie van de vloot te berekenen. Als we dit echter vanuit het perspectief van samenwerking bekijken, zou de telematica dienstverlener deze behoefte moeten begrijpen en deze informatie direct aan de klant moeten verstrekken. Onlangs lanceerden we onze efficiëntie oplossing voor de vloot en we krijgen geweldige feedback hierover!

Wanneer we het hebben over samenwerking, moeten we er ook voor zorgen dat dit betekent dat alle partijen er open voor staan. Mapon‘s ervaring toont aan dat wanneer onze samenwerking met klanten vruchtbaar is, het gebruik van een telematica systeem hen helpt in het bereiken van doelen!