Verschillende gebruikerservaringen zorgen ervoor dat klanten het ene product boven het andere kiezen. Bij Mapon streven we ernaar om ons platform zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Dit kan alleen door rekening te houden met wat onze klanten te zeggen hebben. Zo kregen we feedback dat er veel nuttige informatie in ons systeem staat die een zeer gedetailleerd overzicht biedt van de status van de bedrijfsvloot. Maar het kost te veel tijd om door alle secties te klikken en al die gegevens te vinden. Daardoor heeft ons team Dashboard ontwikkeld.  Een geheel nieuw gedeelte waarmee u de belangrijkste informatie over uw vloot kunt bijhouden.

Waar is Dashboard voor?

Elke vloot, groot of klein, heeft zijn eigen key performance indicators (KPI). Deze laten zien of de huidige staat voldoet aan de bedrijfsdoelstellingen of niet.

Dashboard is gemaakt om u snel inzicht te geven in hoe uw vloot presteert en om mogelijke problemen te identificeren.

Deze worden gebruikt in een overzicht en bieden de TOP5 resultaten voor elk van de statistieken in uw Dashboard.

Er is ook een mogelijkheid om dieper in de gegevens te graven door op de knop “Zie meer“ te klikken die beschikbaar is in elk blok.

5 configureerbare informatieblokken

Momenteel heeft Dashboard vijf verschillende informatieblokken voor u om te gebruiken:

 1. Vloot Efficiëntie
 2. Rijgedrag Analyse
 3. Afgelegde kilometers
 4. Brandstof
 5. Werkuren

Elk van deze blokken heeft verschillende vensters. Deze kunt u gebruiken door hun instellingen aan te passen om precies de gewenste informatie te zien.

Mapon Dashboard overzicht

Vloot Efficiëntie

Vloot Efficiëntie is een momentopname van de staat van uw bedrijfsvloot op een specifieke datum. In Dashboard is deze informatie verdeeld in vier vensters, die een overzicht van de vloot efficiëntie voor al uw gekozen voertuiggroepen tonen, evenals de TOP5 van de meest en de minst efficiënte voertuigen en voertuigen met de langste periode zonder gebruik – een meetwaarde die wordt berekend door het contact van de wagen.

Mapon Dashboard Vloot Efficiëntie blok

Rijgedrag Analyse

Dit informatieblok bestaat uit drie vensters die inzicht bieden in de gemiddelde dagelijkse score voor de geselecteerde voertuigen en bestuurders. Maar ook de gemiddelde score voor een specifieke periode en de vijf meest en minst efficiënte bestuurders en voertuigen.

Dagelijkse kilometers

Ook dit blok heeft drie vensters die gegevens weergeven over de totale afgelegde afstand vandaag (of gisteren). Dit samen met informatie over de langste en kortste afstand die uw voertuigen hebben gereden. Om de afgelegde afstanden in een bepaald tijdsbestek te zien, selecteert u de sectie Zie meer en markeert u de gewenste periode. Dit kunnen bepaalde dagen, weken of maanden zijn.

Mapon Dashboard Afgelegde kilometers blok

Brandstof

Brandstofverbruik is een zeer belangrijke statistiek voor elke vloot. Hier hebben we 10 verschillende datavensters gemaakt die u kan toevoegen aan Dashboard:

 • Grafiek van het gemiddelde brandstofverbruik met een vergelijking met de vorige periode en het gemiddelde verwachte verbruik;

Mapon Dashboard Gemiddeld branstofverbruik grafiek

 • Gemiddeld verbruik op afstand;

Mapon Dashboard Gemiddeld brandstofverbruik op afstand

 • Bijgetankt volume;

Mapon Dashboard Bijgetankte volume

 • De laatste vijf tankbeurten;

 • Voertuigen met het hoogste gemiddelde verbruik;

 • Voertuigen met het laagste gemiddelde verbruik;

 • Totaal verbruikte brandstof;

 • Verwijderde brandstof;

 • De laatste vijf brandstofverwijderingen;

Mapon Dashboard Laatste 5 brandstofverwijderingen

Werktijd

Het belangrijkste idee van dit blok is om te zien hoe laat een bestuurder of voertuig het werk startte en beëindigde. Het bestaat uit drie vensters die gegevens bevatten over de vroegste en laatste tijden wanneer het werk begon en eindigde. Er zijn ook gegevens over rijden buiten de werktijden indien u die heft ingegeven in onze Trip Log oplossing.

Mapon Dashboard Werktijd

Alle informatieblokken zijn volledig aanpasbaar – u kan hun instellingen op elk gewenst moment wijzigen en de blokken herschikken met behulp van drag & drop.

Voor elke vloot, ongeacht zijn grootte

Dashboard helpt u om op de hoogte te blijven van alle belangrijke informatie over uw vloot, ongeacht hoe groot of klein deze is. Alle grafieken zijn gemakkelijk te begrijpen en visueel aantrekkelijk, zodat u snel de huidige situatie in uw vloot kunt begrijpen. Misschien kan het zelfs een geweldige oplossing zijn om dit op de schermen bij de ingang van uw kantoor te plaatsen!

The Dashboard is beschikbaar voor alle gebruikers van het Mapon Pro systeem, samen met vele andere handige functies. Wilt u zien hoe het zou werken voor uw bedrijf? Meld u aan voor een vrijblijvende offerte of start meteen met de gratis proefperiode van 14 dagen!