In 2017 hadden we een zeer ambitieus doel voor ons: 100.000 volgapparaten aansluiten op het Mapon platform tegen het einde van 2020. Mapon was toen nog een kleinere speler met ongeveer 40.000 verbonden apparaten sinds 2006.

Dus toen het management dit doel tijdens een meeting deelden met het team, was er natuurlijk veel verbazing en gelach in de vergaderzaal. De stemming veranderde echter snel en sinds we dit doel hadden vastgesteld, zijn we in staat geweest om jaarlijks met ongeveer 30% te groeien.

Bovendien hebben we naast het hoofdkantoor in Riga, Letland over de hele wereld reeds 150 partnerschips aangegaan om het platform in zoveel mogelijk landen beschikbaar te maken.

Terugkijkend deelt Andris Dzudzilo waarom het destijds belangrijk was om het doel te stellen:

“Het was een beetje gek, maar we wilden het team een ​​ambitieus doel geven, onze visie delen, laten weten dat veel mogelijk is als we samenwerken en ons concentreren op de belangrijke dingen. Ik denk dat het het team echt heeft verenigd en iedereen heeft laten nadenken over wat ze kunnen verbeteren om de volgende stap en uiteindelijk de mijlpaal zelf te bereiken.”

Hij vervolgt: “Het is ook een betekenisvolle mijlpaal omdat het ons in de categorie van grote telematica marktspelers plaatst. Met een wijdverspreide marktconsolidatie biedt het kunnen voortzetten van de stabiele groei ook in de toekomst nieuwe potentiële voordelen.”

Met de lessen die we hebben geleerd op onze weg naar honderdduizend geconnecteerde tracking modules, zijn we klaar om nieuwe, nog ambitieuzere doelen te stellen. Eerste op de agenda – 180.000 verbonden apparaten tegen eind 2021!

Heeft u interesse om deel uit te maken van ons groeiende Mapon verhaal, neem dan gerust contact met ons op. We kijken dan samen met u hoe wij uw bedrijf nog beter kunnen optimaliseren. U kan meer lezen over de voordelen en hoe het werkt op onze Mapon website.