Daufood exploiteert Domino’s Pizza in Portugal. Als een groot, succesvol en constant groeiend bedrijf met elk meer dan 500 werknemers en 240.000+ km elk jaar, hebben ze hun eigen uitdagingen. Hun grootste uitdaging was een grondige controle hebben over een vloot motorfietsen die voedsel leverden van hun restaurants. De controle over de motorfietsen van elk van de restaurants is cruciaal omdat elk restaurant en zijn voertuigen hun eigen werkterrein en jurisdictie hebben. Optimalisatie van de chauffeurs en hun levertijd is van groot belang om een stabiele en kwaliteit gedreven prestatie te behouden, evenals een algemene controle van alle voertuigen.

Met slechts één technieker en hulp van 2 Daufood medewerkers slaagden we erin om binnen drie dagen 240 units (1 per motor) te installeren. Mapon reisde naar Lissabon voor de installaties. Er was niet veel tijd: de motoren zouden binnen enkele dagen beginnen te bollen. We hebben apparaten zo compact geïnstalleerd dat ze verborgen zijn onder het frame van de voertuigen en zo hun volledige integriteit behouden. Batterijverbruik was belangrijk. Om dit te bereiken, activeerden we de slaapmodus voor de apparaten: dit zou een motorbeweging detecteren en functioneren als een wekker voor het apparaat en beginnen met het verzenden van de positie. Als er echter gedurende een bepaalde tijd geen beweging is gedetecteerd, gaat het apparaat opnieuw naar de slaapstand en blijft het energiezuinig.

De voordelen van Geo-Fences

Om ervoor te zorgen dat elke bestuurder in zijn respectievelijke zone werkt, hebben we ons systeem samen met waarschuwingen uitgebreid op het gebied van oppervlakte- en geofence beheer. Elk restaurant bedient verschillende buurten en een groep wijken komt overeen met een bepaald district (georganiseerd door kleuren), waarbij het laatste het operatiegebied van het bijbehorende restaurant is.

Meerdere Geofences weergegeven op een kaart in het Mapon-platform

Samen met Daufood hebben we een dispatcher toegewezen aan hun winkels. We hebben ook groepen motorfietsen onder leiding van elk restaurant toegewezen en waarschuwingen gegeven voor het geval dat een bestuurder buiten de grenzen van een bepaald operatiegebied zou komen. Het toezicht is veeleisend en toch noodzakelijk. Een hoofdstad is op zichzelf een druk handelscentrum en constante beweging. Organisatie en detail maken het verschil, zo erg dat we verder gaan met concrete toekomstplannen om hetzelfde systeem in andere landen waar Daufoods aanwezig is te implementeren.