In bedrijven, waar veel werknemers toegang hebben tot het Mapon systeem, is het gebruikelijk om toegangsrechten tot bepaalde informatie en secties te differentiëren. Het is een ingewikkelde en tijdrovende routine voor veel accountbeheerders die de toegangsrechten voor elke gebruiker afzonderlijk moeten aanpassen. Om de inspanningen te verminderen, hebben we de processen voor het aanmaken van toegangsrechten groepen voor gebruikers verbeterd.

Stel dat uw bedrijf veel gebruikers heeft: werknemers die op verschillende afdelingen werken en alleen voertuigen, objecten en groepen kunnen bekijken die aan de specifieke afdeling zijn toegewezen. Dit betekent dat bijvoorbeeld gebruikers van de afdeling Logistiek mogelijk niet in aanmerking komen om de secties en voertuigen van de afdeling Financiën te bekijken, en andersom. Het gebruik van toegangsrechten groepen maakt het toewijzen van machtigingen om secties, objecten en voertuigen veel eenvoudiger te bekijken.

Met deze oplossing kan u afzonderlijke groepen voor toegangsrechten maken en definiëren welke secties, voertuigen, objecten en machtigingen voor een specifieke groep zijn geactiveerd. Nadat de groep is gemaakt, kan deze aan elke gebruiker worden toegewezen. Als u bijvoorbeeld toegangsrechten groepen wilt instellen in uw bedrijf, moet u het volgende doen:

  1. Allereerst moeten individuele toegangsgroepen worden gecreëerd – financiële afdeling, logistieke afdeling enz .;
  2. Daarna moet elke groep gewoon worden toegewezen aan elke gebruiker (werknemer van een specifieke afdeling).

Hoe helpt de oplossing accountbeheerder en het bedrijf te helpen?

  • Toegangsrechten groepen,  zullen de tijd die wordt besteed aan het toewijzen van individuele machtigingen aan elk object, voertuig of gedeelte aanzienlijk verkorten. U hoeft alleen een groep aan te maken met specifieke rechten voor, laten we zeggen, de afdeling Logistiek eenmaal, en de volgende keer dat u de groep aan gebruikers toewijst, hebben ze automatisch de toegangsrechten die zijn gedefinieerd in de groepsinstellingen.
  • Groepsbeheer zal veel eenvoudiger worden voor de bedrijfs- en systeemaccount beheerders. Bijvoorbeeld, in een situatie waarin u alle gebruikers van de financiële afdeling toegang moet geven tot een nieuw onderdeel, object of voertuig, hoeft u alleen de noodzakelijke wijzigingen aan te brengen in de groep voor toegangsrechten. De aanpassingen zijn dan automatisch van toepassing op alle gebruikers binnen de groep.

Het maken van toegangsrechten groepen lijkt in eerste instantie ingewikkeld en tijdrovend. Zodra u het echter hebt gedaan, heeft u een doordacht en eenvoudig te beheren systeem dat uw tijd in de toekomst daadwerkelijk bespaart, waardoor u toegangsrechten kunt wijzigen op het niveau van de groep, niet op individueel niveau.

De nieuwe optie voor toegangsrechten is beschikbaar voor al onze klanten in Instellingen onder de sectie Gebruikers, door te klikken op Beheer gebruikersinstellingen.

Als u nog geen klant bent, maar er wel interesse heeft, meld je dan aan voor een gratis demo!