Når din virksomhed vokser, vokser din flåde med den. Til sidst bliver det noget af en udfordring at styre den og sikre et højt effektivitetsniveau. Jo flere køretøjer du har, jo sværere er det at forstå, om det er nok, for meget eller for lidt. Det er et problem, som mange private virksomheder og statslige organisationer står over for i dag, så hos Mapon har vi skabt en helt ny løsning til flåde effektivitet, der hjælper dig med at beslutte, hvilke ændringer din flåde har brug for for at forbedre dens samlede ydeevne. Når alt kommer til alt, vil du så analysere det hele selv eller hellere stole på et praktisk system?

Hvordan fungerer det?

Hver flåde er meget forskellig fra den anden, og det samme er flådens brugsmønstre. Der er køretøjer, der kun bruges på bestemte tidspunkter af dagen, dem, der kører, når de er i drift, og dem, der bruges i en stationær tilstand. For at illustrere dette kan du forestille dig et almindeligt let køretøj, der bruges til at komme til og fra arbejde, en lastbil, der køres over lange afstande, eller entreprenørkøretøjer. Med Mapons løsning til flåde effektivitet får du automatiseret gennemsigtighed i din flådes ydeevne, uanset hvilken type køretøjer du har.

For at begynde at bruge løsningen skal du bestemme de dage, hvor flåde effektiviteten skal beregnes. Derudover kan du indstille de daglige arbejdstimer, der vil blive betragtet som en værdi, der repræsenterer en effektivitet på 100%. Hvis du f.eks. kun bruger firmabiler 8 timer om dagen fra mandag til fredag, er det sådan, du skal konfigurere indstillingerne for at få præcise effektivitet beregninger:

efficiency settings mapon en

Vores system indsamler data fra alle køretøjer en gang om dagen og gemmer dem i systemet, og derfor vil det ikke påvirke de historiske data at ændre arbejdsdagene og/eller den daglige arbejdstid eller afinstallere sporingsenheden fra køretøjet. Så kort sagt er

flåde effektiviteten et øjebliksbillede af virksomhedens flåde tilstand på en bestemt dato.

mapon fleet efficiency 2

En detaljeret beregning af effektiviteten

Flådens effektivitet måles fra 0 til 100%, og den generelle score vises ved hjælp af et simpelt farveskema:

  • Den røde farve markerer den laveste effektivitet score;
  • Den orange og gule farve viser de gennemsnitlige effektivitet rater;
  • Den grønne farve viser gode og fremragende resultater.

mapon fleet efficiency visual graph en

Du kan analysere effektiviteten for køretøjsgrupper, ikke-grupperede køretøjer eller for hele flåden. For nemheds skyld er oversigten også tilgængelig i en dags-, uge- og månedsvisning.

Der er fem letforståelige dashboards i dags-, uge- og månedsvisning, som viser de gennemsnitlige daglige værdier for følgende parametre:

1. Effektivitet;
2. Køretid
3. Tomgangstid;
4. Tænding fra-tid;
5. Tændingstid.

mapon fleet efficiency 4

Alle værdier på dashboards vil blive vist baseret på din valgte tidsperiode og grupperede/ugrupperede køretøjer. Ikke desto mindre vil hver bruger kun kunne se de køretøjs grupper og ikke-grupperede køretøjer, som han/hun har adgang til.

De vigtigste forskelle mellem dags-, uge- og måned visningen er:

  • Dags Visningen giver en detaljeret analyse af hvert enkelt køretøj: hvilke timer der blev brugt på kørsel, tomgang, med tændingen tændt og slukket. Og når du klikker på et bestemt køretøjs tidslinje, kan du se alle de ruter, køretøjet kørte den dag.

mapon fleet efficiency 4

  • Uge Visningen viser dig flåde effektiviteten for udvalgte køretøjer og grupper i en uge, såvel som den gennemsnitlige daglige effektivitet, tænding til og fra, tomgang og køre tidsværdier. Derudover indeholder uge visningen de samlede værdier pr. dag for hvert køretøj separat. Månedsvisningen har samme funktionalitet og viser effektivitetsdata for en måned.

mapon fleet efficiency 5

Vejen til øget effektivitet og lavere omkostninger

Både den private sektor og offentlige institutioner kan drage fordel af at bruge flåde effektivitet løsningen. Som det fremgår af den seneste rapport fra det lettiske statskancelli, havde de offentlige institutioner

i begyndelsen af 2019 301 køretøjer med et lavt årligt kilometertal

(under 8500 km). Selvom de har formået at reducere antallet af ineffektive køretøjer fra 450 i august 2018, har det taget meget tid og arbejdskraft at beregne den nuværende flåde effektivitet og udføre en handlingsplan for at opnå højere effektivitet . Nu er der en løsning, der er klar til brug, og som samler data for hele flåden på en meget hurtigere og mere bekvem måde, så organisationer kan se det store billede og forbedre deres forretningsdrift.

At kunne spore din flådes præstationer kan også hjælpe dig med at optimere størrelsen på din flåde og spare værdifulde ressourcer – tid og penge – i det lange løb. Ikke desto mindre kan løsningen hjælpe med at afgøre, om du virkelig har brug for alle dine firmabiler, uden at du behøver at udarbejde store rapporter manuelt – systemet gør det hele for dig.

Som du kan se, er der mange muligheder for at evaluere din flådes effektivitet ud fra forskellige aspekter ved hjælp af Maps flåde effektivitet løsning. Vores team vil med glæde forklare dig mere om det, så tøv ikke med at kontakte os via support@mapon.com eller +45 42 90 84 84.