Keväällä Maponin matkaan on hypännyt uusi myyntipäällikkö Mika Kalilainen. Mika on alunperin kotoisin Jyväskylästä, mutta on asustellut Kuopion seudulla viimeiset 15 vuotta. Avoin, jatkuvasta oppimisesta kiinnostunut ja elämään optimistisesti suhtautuva Mika odottaa innolla, mitä tulevaisuus uudessa positiossa tuo tullessaan.

“Mika on loistava tyyppi ja erittäin rautainen myynnin ammattilainen, jonka kanssa on todella mielekästä työskennellä. Aivan mahtava lisäys tiimiimme, joka tuo uutta osaamista mukanaan”, kollega Pasi Syrjänen kuvailee.

Koulutukseltaan Mika on tradenomi, ja työkokemusta asiakkuustuotepäällikkönä digipiirturiratkaisujen ja alkolukkojen parissa on kertynyt jo vuosia. Edellisessä työssään Mika työskenteli paljon kuljetusalan asiakkaiden kanssa. Hänen pitkäaikainen ammatillinen haaveensa on ollut päästä keskittymään kalustonhallinnan laajempiin kokonaisuuksiin sekä myyntityöhön, joten Maponille siirtyminen juuri näihin tehtäviin tuli Mikalle sopivaan saumaan.

Myyntipäällikkönä Mikan päivät koostuvat pääasiassa asiakkaiden kontaktoinnista, asiakaspalavereista, haasteiden ratkomisesta sekä yhteistyöstä kollegoiden kanssa. Mika nauttii etätyöstä ja kokeekin sen erittäin sopivaksi työtehtäväänsä – itsenäisyys ja oma rauha takaavat tehokkaan työnteon ja hyvän keskittymiskyvyn. Liian itsenäistä työ ei kuitenkaan hänen mukaansa ole, sillä muita työntekijöitä tavataan palavereissa viikoittain ja kollegoiden kanssa tehdään yhteistyötä ja ratkotaan kinkkisiä kysymyksiä yhdessä päivittäin.

Maponin matkaan hyppääminen on sujunut yllättävän hyvin ja helposti, ja kiitos siitä kuuluu Maponin porukalle. Olen todella innostunut oppimaan uutta kalustonhallinnan laajasta kentästä ja tästä monipuolisesta palvelusta. On ollut mukava huomata, että voin koska tahansa kääntyä kysymyksieni kanssa osaavien kollegoiden puoleen. Mapon-henki on siis jo tullut tutuksi”, Mika kuvailee ensimmäistä kuukauttaan uudessa tehtävässä.

Mikan mukaan on mukava päästä myymään palvelua, jonka asiakkaat usein tuntee jo ennalta hyvin. “Maponin palvelu on hyvin yksinkertainen ja helppo oppia käyttämään, vaikka on tässä toki teknisesti ja toimialakohtaisesti vielä paljon yksityiskohtia opittavana, jotta voin aina tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua ja kaikista sopivimpia ratkaisuja”, Mika kertoo. Aiempi työkokemus kuitenkin tarjoaa hieman etumatkaa, sillä moni asia on jo entuudestaan tuttua.

Esimies Kaj Eklöf kommentoi Mikan alkutaivalta Maponilla seuraavasti: “Uskon että Mikan kokemus alkolukkojen, digipiirtureiden sekä raskaan kaluston parissa tulee vauhdittamaan Mikan omaa onnistumista sekä samalla tulemme myös yrityksenä oppimaan paljon, kuten jo ensimmäisten kuukausien aikana olemme tehneetkin. Mikan motivaatio ja kiinnostus Maponin palveluja kohtaan vakuutti meidät heti rekrytointiprosessin alussa, ja yhteistyökumppanitkin kertoivat Mikasta hyvää.”

“Näimme, että hän sopisi hyvin osaksi Mapon-perhettä. Mikan ammattitaito ja vankka kokemus kuljetusalan yritysten kanssa on näkynyt päivästä yksi alkaen”, Kaj kertoo.

Pyörät ovat siis lähteneet pyörimään melkoisella vauhdilla, mutta Mika kertoo uusien projektien ja haasteiden piristävän ja tuovan lisää motivaatiota. Hän odottaa tulevalta merkityksellisten asiakassuhteiden luomista ja henkilökohtaista ammatillista kehitystä.

Työn vastapainona Mikalla on kalastusharrastus, joka on sydäntä lähellä. Miehen voi myös bongata tenniskentiltä, joissa hän pelailee viikoittain. Ehkäpä Mika pääsee työn ohella vielä haastamaan kollegoita myös tenniksen parissa?