Pääsin vierailemaan Rentlift Finland Oy:n uusimmalla hallilla Hervannassa. Rentlift Finland Oy on erikoistunut vain henkilönostimien vuokraukseen. Henkilönostimet, niin pienet kuin isot, matalat kuin korkeatkin, saa vuokrattua kätevästi Rentliftiltä. Rentlift tarjoaa henkilönostimia jokaiseen tarpeeseen. Ihmisillä on monenlaisia tarpeita henkilönostamiseen, esimerkiksi maalaamiseen, asennustyöhön tai julkisivuremonttiin. Nykyään tikkailla ei työturvallisuuden takia suositella tekemään töitä kovinkaan korkealla, joten esimerkiksi kauppojen tai hallien kattovalaisimien vaihtoon voi tarvita henkilönostimia. Varsinaisia korjaamopalveluita Rentlift ei tarjoa, mutta vuokrausasiakkaita autetaan myös heidän omien koneidensa kanssa, esimerkiksi lain vaatimien katsastusten saralla.

Rentlift Finland Oy on toiminut vuodesta 1990 lähtien. Työntekijöitä yrityksellä on seitsemän ja toimipisteet löytyy Vantaalta ja Tampereelta. Rentlift kuljettaa koneet asiakkaan tarpeiden mukaan ympäri Suomen.

Sain haastatella Rentliftin toimitusjohtajaa Jere Vänttistä. Hän on ollut firmassa töissä jo 20 vuotta. Työuransa Jere aloitti armeijan jälkeen rakentelemalla ralliautoja, jolloin hän tapasi ensimmäisen kerran Ilkka Mäenpään, Rentliftin omistajan, heidän ollessa hallinaapureita ennen 2000-luvun vaihdetta. Jere siirtyi suoraan ralliautojen parista Rentliftille korjaamaan koneita ja nyt hän on ollut virallisesti jo kaksi vuotta Rentlift Finland Oy:n toimitusjohtajana. Kesäaikaan on paljon kysyntää, koska tällä alalla lumeton aika on parasta aikaa. “Kesäkaudella tehdään talven rahat”, Jere naurahtaa. Työntekijöillä työajat ovat melko selkeät, mutta Jere ei itse niinkään työaikoja laske. Työ on hänelle kuin elämäntapa. Aina työ ei edes tunnu työltä, koska se on niin mielekästä. Aika lentää kuin siivillä eikä aika käy koskaan pitkäksi. Eniten Jere nauttii työssään sen monipuolisuudesta. Hänen työtehtävänsä ovat vaihtelevia: muun muassa korjausta, laskutusta ja sopimusasioiden hoitoa.

Rentlift tekee tiivistä yhteistyötä monien eri toimijoiden kanssa ympäri Suomen. Tämä ala ei välttämättä vaadi omia toimipisteitä jokaiseen kaupunkiin, vaan laajaa ja sujuvaa yhteistyötä toisten kanssa. Rentlift ja heidän yhteistyökumppaninsa vuokraavat koneita ristiin, jotta asiakkaalle voidaan aina tarjota konetta läheltä. Rentliftille on myös muodostunut pätevä huoltoverkosto ympäri Suomen erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavoitteena on tarjota koneita tai huoltoapua asiakkaalle mahdollisimman nopeasti. Yhteistyö toisten kanssa mahdollistaa sujuvuuden ja nopeuden asiakkaan ja tarjoajan välillä. Kilpailijoitahan alalla on toki paljon, mutta tiivis ja ystävällinen kommunikaatio saa kilpailun tuntumaan enemmänkin yhteistyöltä kuin kovalta kilpailulta. Hyvin harvoin asiakkaat itse hakevat vuokraamiaan koneita, joten Rentlift toimittaa koneita paikan päälle tai käyttää kuljetusfirmojen palveluita. Myös tällä osa-alueella Rentlift tekee yhteistyötä toisten kanssa.

Rentliftillä on ollut Maponin seurantalaitteet nostimissa jo monta vuotta. Yritys on kokeillut myös muita laitteita, mutta Mapon on jäänyt pysyvään käyttöön. Mapon-palvelulla saa monenlaista tietoa, missä koneet liikkuu ja milloin tai ovatko ne käytössä lainkaan. Mapon lisää turvallisuudentunnetta huomattavasti. Mapon on osaltaan helpottanut Rentliftin toimintaa. Heille Maponin tärkein ominaisuus on paikannuspalvelu. “Mapon on pelastanut meidät muutamilta läheltä piti -tilanteilta. Olemme ehtineet ajoissa varoittaa asiakasta esimerkiksi koneen akun loppumisesta. Seuraamalla reaaliajassa, mitä koneille kuuluu, olemme ehtineet välttää harmillisia tapauksia”, Jere kertoo. Jere ei osaa toivoa Maponilta mitään lisää. Mapon täyttää tällä hetkellä Rentliftin tarpeet enemmän kuin hyvin. Jere epäilee myös, että Maponin erilaisia ominaisuuksia voisi hyödyntää vielä paljon enemmänkin. “Olemme olleet Maponiin oikein tyytyväisiä”, Jere mainitsee.