Hemmon Kuljetus on 1980-luvulla perustettu kuljetusyritys. Yritys hoitaa tehokkaasti erilaisia kuljetuspalveluja: paketti- ja rahtikuljetuksia, muuttopalveluita, muuttolaatikoiden vuokrausta ja huonekaluasennuksia sekä terminaali- ja varastointipalveluita. Koronaviruksen vuoksi ruoan verkkokauppatilausten kuljetuksetkin ovat lisääntyneet huomattavasti. Hemmon Kuljetuksen asiakkaita ovat kaikki yrityksistä julkishallintoon ja yksityisiin asiakkaisiin. Istutaan alas Hemmon Kuljetuksen kuljetuspäällikön kanssa keskustelemaan siitä, kuinka Maponin kalustonhallintaratkaisut auttavat tehostamaan heidän päivittäistä toimintaansa.

Toiminnan tehostaminen GPS-paikannuksen avulla

Kaikki Hemmon Kuljetuksen kaluston ajoneuvot on varustettu Maponin paikannuslaitteilla. Heidän kalustonsa koostuu 65 ajoneuvosta, joista noin puolet on pakettiautoja ja puolet kuorma-autoja.

Hemmon Kuljetuksessa Maponin paikannuspalvelua ajojärjestelyyn, ajoneuvojen liikkeiden seurantaan sekä reittien ja aikataulujen valvontaan. Historiatietoa käytetään myös pohjana uusien reittien suunnittelussa. Kaikilla yrityksen kuljettajilla on käytössään myös kuljettajatunniste, jonka avulla jokainen varmentaa ajoneuvon käyttöönoton.

“Ytimekkäästi ilmaistuna, pystymme helposti seuraamaan isoa määrää kalustoa yhdellä silmäyksellä”,

kertoo Hemmon Kuljetuksen kuljetusjohtaja Ossi Aatola.

Mapon toimii tukena asiakaslupausten täyttämisessä. Hemmon Kuljetus hyödyntää Maponin seurantalinkki-ominaisuutta, jonka saatuaan Hemmon Kuljetuksen asiakas voi seurata valitun ajoneuvon sijaintia kartalla tietyn ajan hänelle jaetun linkin kautta. Tämä parantaa asiakkaan palvelukokemusta, sillä näin asiakas voi seurata kuljetuksensa liikkeitä kartalla reaaliajassa ja esimerkiksi valmistautua tilaamansa pikakuorman saapumiseen. 

Edistynyt lämpötilan seuranta lämpötilaherkille kuljetuksille

Osaan Hemmon Kuljetuksen autoista on asennettu myös bluetooth-yhteydellä toimivat lämpötila-anturit, jotka voidaan helposti kiinnittää kylmätilan seiniin. Anturit lähettävät lämpötilatiedot Mapon-kalustonhallintajärjestelmään, jossa ajoneuvojen lämpötilatietoja voidaan tarkastella ja analysoida helposti ymmärrettävässä muodossa.

Lämpötila-antureiden keräämän tiedon avulla voidaan tarkkailla lämpötiloja reaaliajassa, reagoida nopeasti äkillisiin lämpötilamuutoksiin ja parhaimmillaan pelastaa lämpötilaherkkä rahti pilaantumiselta. Esimerkiksi elintarvikkeiden kuljetuksiin tarvitaan ehdottomasti kylmälaitteilla ja lämpötilaseurannalla varustetut autot. Näin voidaan varmistaa, että lämpötilaherkät tuotteet saapuvat perille tuoreina ja turvallisina kulutettavaksi.

Monipuoliset kalustonhallintaratkaisut kuljetusyrityksen tarpeisiin

GPS-paikannuksen ja lämpötilaseurannan lisäksi Hemmon Kuljetuksella on käytössä myös ajoneuvojen akkuhälytykset, jotka ovat pelastaneet heidät akkujen tyhjentymiseltä. “Tämän myötä olemme välttyneet tilanteilta, joissa auton valot ovat unohtuneet päälle ja auto ei siksi lähde aamulla enää käymään. Olemme pystyneet akkuhälytysten avulla reagoimaan alhaisiin jännitteisiin tarpeeksi ajoissa ja saamaan autot vielä käyntiin ilman lisävirtaa”, kuljetusjohtaja Ossi Aatola kertoo.

Ossin kokemuksen mukaan Maponin tarjoamat ominaisuudet ovat hyvin kattavat ja helppokäyttöiset. Tärkeänä plussana Ossi mainitsee myös sen, että digipiirturin etäluku onnistuu kätevästi. Maponin digipiirturin etäluvun avulla ajopiirtureihin liittyvä prosessi voidaan automatisoida, ja siten hyödyntää aiemmin manuaalisiin latauksiin kulunut aika ja vaiva ydinliiketoimintaan ja tärkeämpiin tehtäviin.

Hemmon Kuljetuksella on aikeissa ottaa myös huoltoseuranta ja huoltomuistutukset tulevaisuudessa käyttöön, ja Ossi uskoo, että he löytävät käytön myötä Maponista vielä lisää hyödyllisiä ominaisuuksia tarpeisiinsa.

“Mapon on edullinen, nykyaikainen ja meidän käyttöömme riittävän laaja palvelu. Kaiken kaikkiaan olemme olleet oikein tyytyväisiä”,

Ossi tiivistää.

Mapon tarjoaa kalustonhallintaratkaisut, jotka soveltuvat kuljetus-, logistiikka- ja toimituspalveluiden lisäksi monille muillekin toimialoille. Jos haluat tietää lisää, miten tiimimme voi auttaa ratkaisemaan yrityksesi liiketoimintaan liittyviä haasteita, ota meihin yhteyttä!