Tietosuojakäytäntö

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Mapon kunnioittaa käyttäjiensä yksityisyyttä, joten käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään, miten Mapon (“Mapon”, “me”) käsittelee yksilöitä koskevia tietoja, kuten esimerkiksi henkilötietoja, kun käytät Mapon.com-sivustoa tai kalustonhallinnan työkalua (“Palvelu”). Tässä luvussa esittelemme, mitä tietoja keräämme, miksi keräämme niitä, mitä teemme niiden kanssa sekä mitkä ovat oikeutesi.

Avaamalla tai käyttämällä tätä verkkosivustoa tai mitä tahansa Palveluitamme annat luvan tietojen keräämiseen ja käyttämiseen tässä Tietosuojalausunnossa ja Evästekäytännössä kuvatulla tavalla. Jos et hyväksy tätä Tietosuojakäytäntöä, sulje tämä sivusto ja lopeta Palveluidemme käyttäminen.

1. TIETOJA, JOITA KÄSITTELEMME
1.1. Mapon kerää, tuottaa ja vastaanottaa tietoja monin tavoin, kun käytät Palveluitamme, teet tilauksen tai vierailet verkkosivuillamme. Osa näistä tiedoista on henkilötietoja.
1.2. Kun luot Mapon-tilin tai teet tilauksen, saatamme kerätä seuraavia henkilötietoja sinulta:

1.2.1. koko nimi;

1.2.2. sähköpostiosoite;

1.2.3. maksutiedot;

1.2.4. puhelinnumero;

1.2.5. toimitus- ja laskutusosoite;

1.2.6. kaikki muut tiedot, jotka annat tätä tarkoitusta varten.

1.3. Tietojasi voidaan käsitellä myös silloin, kun käytät Palveluitamme. Mapon Palvelun laajuudesta ja kokoonpanosta riippuen, nämä tiedot voivat sisältää myös henkilökohtaisia tietojasi:

1.3.1. ajoneuvon tiedot (merkki, malli, ajomatka, tekniset tiedot jne.);

1.3.2. ajotapahtuman tiedot (sijainti, reitit, ajotavat, nopeus, suunta jne.);

1.3.3. digitaalisen ajopiirturin sekä kuljettajan tiedot ja toiminnot (kuljettajakortin numero, nimi, tauot, ajon alkamis- ja lopetusaika, ajon kesto, ajopiirturin kalibrointi, ajopiirturin valmistaja, tiedot ajopiirturin valvonnasta, poissaolokalenteri jne.);

1.3.4. selaintiedot (IP-osoite, selaimen tyyppi, versio jne.);

1.3.5. muut tiedot, joita voimme vastaanottaa Palvelumme käytön aikana ja jotka muiden tietojen yhteydessä voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (lämpötilatiedot, polttoainemittarin tiedot jne.).

1.4. Mapon-tilin asetusten määrittäminen tarkoittaa myös sitä, että sinulta saatetaan kysyä henkilökohtaisia tietojasi:

1.4.1. kuljettajan tiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, kuljettajanumero, digitaalisen ajopiirturin numero ja muut meille toimittamasi tiedot);

1.4.2. kalustonhallinnan tiedot Mapon-Palvelun käytön ja kokoonpanon mukaan;

1.4.3. viestintähistoria kanssasi;

1.4.4. muut tiedot, jotka voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (sijainti, aikavyöhyke, kuva jne.).

1.5. Kun käytät Mapon-Palveluita, on mahdollista luoda integrointeja kolmansien osapuolten palveluiden kanssa. Kolmannen osapuolen palvelu on Palveluun integroitu ohjelmisto, jonka avulla voit ottaa integroidut sovellukset käyttöön ja poistaa ne käytöstä. Kun sovellusta käytetään integroitujen sovellusten ollessa käytössä, nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi jakaa tai vastaanottaa sinua koskevia henkilötietoja (mukaan lukien tuonti ja vienti).
1.6. Vieraillessamme verkkosivuillamme, voimme kerätä ja käsitellä seuraavia tietoja sinusta:

1.6.1. laitteen ja selaimen nimi;

1.6.2. IP-osoite;

1.6.3. muut tiedot, joita olemme saaneet evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla. Lue lisää evästeiden käytöstä verkkosivuillamme lukemalla Evästekäytäntömme.

2. KÄSITTELYN TAVOITTEET
2.1. Mapon käsittelee henkilötietojasi, jotta voimme rakentaa datan avulla parempia Palveluita, ratkaista Palvelun laatuun ja sen hallinnointiin liittyviä ongelmia sekä tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.
2.2. Mapon kerää ja käsittelee henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

- rekisteröimme sinut Palvelun käyttöä varten, tarkistamme henkilöllisyytesi, luomme Mapon-tilin;

- lähetämme laskuja ja käsittelemme palvelun maksuja;

- räätälöityjen palveluiden tarjoaminen, kun määrität tilisi asetukset;

- käytämme dataa analysointiin ja mittaamiseen ymmärtääksemme, kuinka Palveluitamme käytetään;

- kommunikointi kanssasi, jotta voimme ilmoittaa sinulle tulevista muutoksista tai parannuksista Mapon-Palveluihimme sekä vastata kysymyksiin tai käsitellä pyyntöjä;

- uusien palvelujen kehittäminen;

- analysoimme esimerkiksi dataa vierailuistasi sivustoillamme optimoidaksemme tuotesuunnittelua, luodaksemme sekä raportteja että tilastoja;

- toimittamme henkilökohtaisia mainoksia ja tarjouksia sinulle;

- Maponin, sen käyttäjien ja muiden kolmansien osapuolten suojelu. Mapon panee täytäntöön Käyttöehtoja, sopimuksia, käytäntöjä sekä vastaa sovellettavia lakeja ja määräyksiä ja on tarvittaessa valmis auttaa lainvalvontaviranomaisia.

3. TIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUDELLISET PERUSTEET
3.1. Mapon kerää ja käsittelee henkilötietojasi vain silloin, kun kyseessä on henkilötietojen käsittelyn laillinen perusta. Henkilötietojen käsittelyn lailliset perusteet vaihtelevat tietyn tietoryhmän ja sen käsittelytarkoituksen mukaan. Mapon muistuttaa, että tarvittaessa henkilötietoja käsitellään yhtä tai useampaa tarkoitusta varten ja vastaavasti useammalla kuin yhdellä laillisella perusteella.

3.1.1. Sopimus. Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on sinun (Palvelun käyttäjänä) ja Maponin (Palvelun tarjoajana) välinen sopimussuhde. Käsittely on välttämätöntä, sillä usein tarvitsemme erilaisia tietoja sopimuksen tekemiseen, jotta voimme suorittaa loppuun ja hoitaa siihen liittyvän hallinnon.

3.1.2. Laillinen velvoite. Joissain tapauksissa Mapon voi käsitellä henkilötietoja lakisääteisten velvoitteiden perusteella, kuten esimerkiksi taloudelliset- ja veroilmoitusvelvollisuudet. Lisäksi henkilötietojen käsittely on mahdollista, kun Maponin on vastattava lain vaatimiin prosesseihin.

3.1.3. Perustellut intressit. Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä Maponin tai kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen saavuttamiseksi edellyttäen, että tällainen käsittely ei ylitä oikeuksiasi ja vapauksiasi. Kun käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi, luotamme esimerkiksi seuraaviin oikeusperusteisiin: räätälöidä Palvelujamme koskeva kokemuksesi, tarjoamme sinulle markkinointimateriaalia. Lisäksi on mahdollista petosten, väärinkäytön tai teknisten ongelmien havaitseminen ja ratkaiseminen, sillä täytämme sopimukselliset ja lainsäädännölliset velvoitteemme.

3.1.4. Suostumus. Kun tilaat blogimme tai uutiskirjeemme, lähetämme sinulle esimerkiksi uutisia tai tarjouksia. Huomaa, että sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sekä voit peruuttaa tilauksen käyttämällä sähköpostissa olevaa peruutuslinkkiä tai ottamalla yhteyttä meihin.

4. SÄILYTYSAIKA

Mapon käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin jokin edellä mainituista tietojenkäsittelyn oikeusperustoista on olemassa. Tämän ajanjakson lopussa Mapon poistaa sinua koskevat tiedot järjestelmistämme.

5. HENKILÖTIETOJEN JAKAMINEN KOLMANSIEN OSAPUOLTEN KANSSA
5.1. Jotta Mapon pystyisi tarjoamaan sinulle Palvelumme, teemme yhteistyötä kolmansien osapuolien kanssa. He tarjoavat meille erilaisia palveluita, joita käytämme tavanomaisessa liiketoiminnassa. Henkilökohtaisten tietojen vastaanottajaryhmiin (käsittelijöihin) kuuluvat muun muassa hosting ja server co-location palveluntarjoajat, viestintä- ja sisällönjakeluverkot, tieto- ja verkkoturvallisuuspalvelujen tarjoajat, laskutus- ja maksujenkäsittelypalveluntarjoajat, petosten havaitsemisen ja ehkäisyn palveluntarjoajat, verkkoanalytiikka, sähköpostin jakelu- ja seurantapalvelujen tarjoajat, istuntojen nauhoituspalvelu, mainonta- ja markkinointipalveluntarjoajat, tietotekniikka, juridiset ja taloudelliset neuvonantajat.
5.2. Kolmansien osapuolien palveluntarjoajat saavat vain vähimmäismäärän henkilötietoja, jotta he voivat tarjota meille pyydetyn palvelun. Mapon jakaa henkilötietoja vain sellaisten kolmansien osapuolien palveluntarjoajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tässä tietosuojakäytännössä ja sovellettavissa tietosuojalakeissa asetettuja velvoitteita.
5.3. In certain situations, we might have a legal obligation to share your information with third parties, if it is required by law or when information is requested by public authorities.
5.4. Tarvittaessa Mapon voi siirtää henkilötietoja mille tahansa kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat Euroopan unionin ulkopuolella. Näissä tilanteissa henkilötietoja jaetaan sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tarvittavia tietosuojavaatimuksia ja jotka pystyvät takaamaan henkilötietojen riittävän suojaustason tai ovat antaneet riittävät takeet.
6. OIKEUTESI
6.1. Sinulla on oikeus saada tiedot henkilötiedoista ja pyytää pääsyä henkilötietoihin, joita käsittelemme sinuun liittyen. Lisäksi voit muuttaa, poistaa, siirtää tai rajoittaa henkilötietojesi käyttöä kirjautumalla Mapon-tilillesi tai ottamalla meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla. Ennen kuin toimitamme pyydetyt tiedot, tarvittaessa vahvistamme henkilöllisyytesi kysymällä lisätietoja.
6.2. Mikäli olet sitä mieltä, että olemme käsitelleet tietojasi laittomasti, sinulla on oikeus lähettää valitus alla annettuihin yhteystietoihin tai voit pyytää apua asianomaiselta tietosuojavalvontaviranomaiselta.
6.3. Henkilötietojen toimittaminen on vaatimus Palvelun vastaanottamiseen sekä Mapon sopimuksen tekemiseen.
7. TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET
7.1. Mapon voi ajoittain muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Muutokset voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun esittelemme uusia palveluita tai ominaisuuksia. Tämän tietosuojakäytännön muutokset tulevat voimaan sillä hetkellä, kun ne julkaistaan Palvelun verkkosivustolla.
7.2. Kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivun säännöllisesti. Jatkamalla Palveluiden käyttöä tällaisen muutoksen jälkeen hyväksyt muuttuneet tietosuojakäytännön ehdot.
8. YHTEYDENOTTO

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, tai haluaisit käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@mapon.com tai kirjeitse osoitteeseen:

SIA "Mapon"

To: Data Protection Offiecer

Address: Ojara Vaciesa iela 6B, Riga, LV-1004, Latvia

Evästeiden käyttö

Evästeiden käyttö

Mapon sivusto käyttää evästeitä. Jos olet suostunut tällä sivulla kerrotun perusteella evästeidemme käyttöön, muistutamme, että myös muut evästeet, kuten esimerkiksi verkkomajakat, pikselit tai muu vastaava tallennustekniikka, voidaan sijoittaa selaimesi tai laitteesi muistiin, kun käyt verkkosivullamme.

Mapon sivustoillamme käytämme erityyppisiä evästeitä:

  • Ehdottoman välttämättömät evästeet;
  • Suorituskykyevästeet;
  • Toiminnalliset evästeet;
  • Mainostusevästeet eli kohdistusevästeet;
  • Sosiaalisen median evästeet.

Voit poistaa evästeet (paitsi ehdottoman välttämättömät- ja suorituskykyevästeet) käytöstä selaimessasi milloin tahansa painamalla alla olevaa Evästeasetukset -painiketta.

1. Mitä ovat evästeet?

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Kun vierailet kotisivullamme, palvelin voi lukea evästeen ja näin kyseinen selain voidaan tunnistaa (esim. kirjautumistiedot ja muut asetukset). Evästeet helpottavat sivustojen käyttöä ja mahdollistavat tiettyjä toiminnallisuuksia.

2. Millaisia evästeitä käytämme ja mihin tarkoitukseen evästeitä käytetään?

Käytämme verkkosivustollamme eri tyyppisiä evästeitä. Selaimeesi voidaan tallentaa joitakin tai kaikki alla luetelluista evästeistä.

  • Ehdottoman välttämättömät evästeet

Nämä evästeet ovat keskeisiä siksi, että niiden avulla käyttäjä pystyy liikkumaan verkkosivustolla ja käyttämään sen ominaisuuksia. Ilman näitä evästeitä palvelut eivät olisi käytettävissä, joten niitä ei voi kytkeä pois päältä. Näiden evästeiden avulla voit asettaa tietosuoja-asetukset, kirjautua verkkosivuillemme sekä täydentää erilaisia lomakkeita. Voit asettaa selaimesi estämään nämä evästeet tai ilmoittamaan niistä, mutta jos estät niiden käytön, jotkut palvelun osat eivät toimi kunnolla. Nämä evästeet eivät tallenna henkilökohtaisia tietoja.

  • Suorituskykyevästeet

Nämä evästeet keräävät tietoa siitä, kuinka käyttäjät käyttävät verkkosivujamme. Sitten voimme valvoa sen suorituskykyä. Voimme käyttää suorituskykyevästeitä esimerkiksi selvittääksemme, mitkä sivut ovat suosituimpia ja vähiten suosittuja. Nämä tiedot tallennetaan vain anonyymisti. Jos et salli näiden evästeiden käyttöä, emme tiedä milloin olet käynyt sivustollamme, emmekä pysty valvomaan sen suorituskykyä.

  • Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet ovat evästeitä, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä sivuston olennaisten toimintojen kannalta. Voimme asettaa ne itse tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kautta, joiden palvelut olemme lisänneet sivullemme. Ilman näitä evästeitä sivustojamme ei voi käyttää tarkoitetulla tavalla.

  • Mainostusevästeet eli kohdistusevästeet

Nämä evästeet voivat asentua sivustojemme kautta mainontakumppanimme toimesta. Nämä yhtiöt voivat käyttää näitä evästeitä muodostaessaan profiilisi kiinnostuksesi kohteiden perusteella ja näyttää aiheenmukaisia mainoksia muilla sivustoilla. Näihin evästeisiin ei tallenneta tunnistettavissa olevia henkilötietoja, mutta selaimesi ja laitteesi voidaan tunnistaa. Jos et salli näitä evästeitä, koet vähemmän kohdistettua mainontaa.

  • Sosiaalisen median evästeet

Nämä evästeet asentuvat sosiaalisen median palveluntarjoajien toimesta, jotka olemme lisänneet sivustoillemme. Näin voit jakaa sisältöämme esimerkiksi ystäviesi kanssa. Tämä voi vaikuttaa muiden käyttämiesi verkkosivustojen sisältöön ja viesteihin. Jos et salli näitä evästeitä, sitten et ehkä voi käyttää tai nähdä jakamisen työkaluja.

Saatamme käyttää Google Analytics -evästeitä muodostaaksemme yleiskuvan siitä, miten vierailijat käyttävät sivustojemme sisältöjä. Nämä evästeet keräävät tietoja käyttäjän vuorovaikutuksesta verkkosivuston kanssa, kuten esimerkiksi yksilölliset vierailut, sivustolle palaamiset, istunnon kesto, verkkosivulla suoritetut toiminnot ja muuta.

Voimme käyttää myös Facebook-pikseleitä tietojen käsittelemiseen käyttäjän verkkosivuillamme tekemistä toimista, kuten esimerkiksi vierailu verkkosivulla, käyttäjän Facebook-tunnukset, selaintiedot ja muuta. Facebook-pikseleistä käsiteltyjä tietoja käytetään aihepiiriin perustuvien mainosten näyttämiseen silloin, kun käytät Facebookia. Lisäksi sitä käytetään mittaamaan laitteiden välisiä tuloksia ja oppimaan käyttäjien vuorovaikutuksesta verkkosivumme kanssa.

3. Kuinka voit hallita evästeitä?

Vieraillessasi verkkosivustollamme, sinulla on näkyvissä informatiivinen tiedonto siitä, että verkkosivusto käyttää evästeitä ja antaa mahdollisuuden mukauttaa evästeiden käyttöä painamalla Evästeasetukset -painiketta. Voit poistaa tallennettuja evästeitä sekä sallia tai estää kaikki evästeet. Painamalla selaimessasi olevaa Ohje -asetusta löydät ohjeet sekä pystyt tarkistamaan kaikkia selaimesi evästekansioon tallennettuja evästeitä tai poistaa niitä. Evästeasetukset tulee säätää jokaiselle käyttämällesi selaimelle erikseen.

Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että evästeiden esto saattaa vaikuttaa joidenkin Mapon palveluiden ja toimintojen toiminnallisuuksiin.

Voit estää sivuston toimintaa koskevien tietojen käyttämisen Google Analyticsissa asentamalla Google Analyticsin Opt-out ‑lisäosan selaimeesi, joka estää jakamasta sivuston käyntitietoja Google Analyticsille. Lue lisää: https://support.google.com/analytics/answer/181881

Lisäksi jos haluat kieltäytyä aihepiiriin perustuvasta käyttäytymiseen liittyvästä mainonnasta, voit poistaa toiminnon käytöstä jollakin seuraavista tavoista (alueen mukaan, jossa olet). Huomaathan kuitenkin, että kyseessä on kolmannen osapuolen työkalu, joka tallentaa omat evästeet laitteillesi. Siksi Mapon ei voi valvoa emmekä ole vastuussa kolmannen osapuolen tietosuojakäytännöistä. Lisätietoa löytyy alla olevista linkeistä:

4. Muutokset evästeiden käyttöömme

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä evästepolitiikkaa milloin tahansa. Tämän evästekäytännön muutokset tulevat voimaan sillä hetkellä, kun ne julkaistaan verkkosivuillamme.

Jatkamalla palveluidemme käyttöä tällaisen muutoksen jälkeen hyväksyt muuttuneet evästekäytännön ehdot. Sinun vastuullasi on tarkastaa nämä eväste ehdot säännöllisesti mahdollisten muutosten osalta.

5. Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää tästä evästekäytännöstä tai tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, tai jos haluat tehdä valituksen siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@mapon.com tai kirjeitse osoitteeseen:

SIA "Mapon"

Vastaanottaja: Data Protection Officer

Osoite: Ojara Vaciesa iela 6B, Riga, LV-1004, Latvia

Tämä evästepolitiikka on voimassa 1.4.2019 alkaen.