Tietosuojakäytäntö

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Mapon kunnioittaa käyttäjiensä yksityisyyttä, joten käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään, miten Mapon (“Mapon”, “me”) käsittelee yksilöitä koskevia tietoja, kuten esimerkiksi henkilötietoja, kun käytät Mapon.com-sivustoa tai kalustonhallinnan työkalua (“Palvelu”). Tässä luvussa esittelemme, mitä tietoja keräämme, miksi keräämme niitä, mitä teemme niiden kanssa sekä mitkä ovat oikeutesi.

Avaamalla tai käyttämällä tätä verkkosivustoa tai mitä tahansa Palveluitamme annat luvan tietojen keräämiseen ja käyttämiseen tässä Tietosuojalausunnossa ja Evästekäytännössä kuvatulla tavalla. Jos et hyväksy tätä Tietosuojakäytäntöä, sulje tämä sivusto ja lopeta Palveluidemme käyttäminen.

1. TIETOJA, JOITA KÄSITTELEMME
1.1. Mapon kerää, tuottaa ja vastaanottaa tietoja monin tavoin, kun käytät Palveluitamme, teet tilauksen tai vierailet verkkosivuillamme. Osa näistä tiedoista on henkilötietoja.
1.2. Kun luot Mapon-tilin tai teet tilauksen, saatamme kerätä seuraavia henkilötietoja sinulta:

1.2.1. koko nimi;

1.2.2. sähköpostiosoite;

1.2.3. maksutiedot;

1.2.4. puhelinnumero;

1.2.5. toimitus- ja laskutusosoite;

1.2.6. kaikki muut tiedot, jotka annat tätä tarkoitusta varten.

1.3. Tietojasi voidaan käsitellä myös silloin, kun käytät Palveluitamme. Mapon Palvelun laajuudesta ja kokoonpanosta riippuen, nämä tiedot voivat sisältää myös henkilökohtaisia tietojasi:

1.3.1. ajoneuvon tiedot (merkki, malli, ajomatka, tekniset tiedot jne.);

1.3.2. ajotapahtuman tiedot (sijainti, reitit, ajotavat, nopeus, suunta jne.);

1.3.3. digitaalisen ajopiirturin sekä kuljettajan tiedot ja toiminnot (kuljettajakortin numero, nimi, tauot, ajon alkamis- ja lopetusaika, ajon kesto, ajopiirturin kalibrointi, ajopiirturin valmistaja, tiedot ajopiirturin valvonnasta, poissaolokalenteri jne.);

1.3.4. selaintiedot (IP-osoite, selaimen tyyppi, versio jne.);

1.3.5. muut tiedot, joita voimme vastaanottaa Palvelumme käytön aikana ja jotka muiden tietojen yhteydessä voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (lämpötilatiedot, polttoainemittarin tiedot jne.).

1.4. Mapon-tilin asetusten määrittäminen tarkoittaa myös sitä, että sinulta saatetaan kysyä henkilökohtaisia tietojasi:

1.4.1. kuljettajan tiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, kuljettajanumero, digitaalisen ajopiirturin numero ja muut meille toimittamasi tiedot);

1.4.2. kalustonhallinnan tiedot Mapon-Palvelun käytön ja kokoonpanon mukaan;

1.4.3. viestintähistoria kanssasi;

1.4.4. muut tiedot, jotka voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (sijainti, aikavyöhyke, kuva jne.).

1.5. Kun käytät Mapon-Palveluita, on mahdollista luoda integrointeja kolmansien osapuolten palveluiden kanssa. Kolmannen osapuolen palvelu on Palveluun integroitu ohjelmisto, jonka avulla voit ottaa integroidut sovellukset käyttöön ja poistaa ne käytöstä. Kun sovellusta käytetään integroitujen sovellusten ollessa käytössä, nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi jakaa tai vastaanottaa sinua koskevia henkilötietoja (mukaan lukien tuonti ja vienti).
1.6. Vieraillessamme verkkosivuillamme, voimme kerätä ja käsitellä seuraavia tietoja sinusta:

1.6.1. laitteen ja selaimen nimi;

1.6.2. IP-osoite;

1.6.3. muut tiedot, joita olemme saaneet evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla. Lue lisää evästeiden käytöstä verkkosivuillamme lukemalla Evästekäytäntömme.

2. KÄSITTELYN TAVOITTEET
2.1. Mapon käsittelee henkilötietojasi, jotta voimme rakentaa datan avulla parempia Palveluita, ratkaista Palvelun laatuun ja sen hallinnointiin liittyviä ongelmia sekä tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.
2.2. Mapon kerää ja käsittelee henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

- rekisteröimme sinut Palvelun käyttöä varten, tarkistamme henkilöllisyytesi, luomme Mapon-tilin;

- lähetämme laskuja ja käsittelemme palvelun maksuja;

- räätälöityjen palveluiden tarjoaminen, kun määrität tilisi asetukset;

- käytämme dataa analysointiin ja mittaamiseen ymmärtääksemme, kuinka Palveluitamme käytetään;

- kommunikointi kanssasi, jotta voimme ilmoittaa sinulle tulevista muutoksista tai parannuksista Mapon-Palveluihimme sekä vastata kysymyksiin tai käsitellä pyyntöjä;

- uusien palvelujen kehittäminen;

- analysoimme esimerkiksi dataa vierailuistasi sivustoillamme optimoidaksemme tuotesuunnittelua, luodaksemme sekä raportteja että tilastoja;

- toimittamme henkilökohtaisia mainoksia ja tarjouksia sinulle;

- Maponin, sen käyttäjien ja muiden kolmansien osapuolten suojelu. Mapon panee täytäntöön Käyttöehtoja, sopimuksia, käytäntöjä sekä vastaa sovellettavia lakeja ja määräyksiä ja on tarvittaessa valmis auttaa lainvalvontaviranomaisia.

3. TIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUDELLISET PERUSTEET
3.1. Mapon kerää ja käsittelee henkilötietojasi vain silloin, kun kyseessä on henkilötietojen käsittelyn laillinen perusta. Henkilötietojen käsittelyn lailliset perusteet vaihtelevat tietyn tietoryhmän ja sen käsittelytarkoituksen mukaan. Mapon muistuttaa, että tarvittaessa henkilötietoja käsitellään yhtä tai useampaa tarkoitusta varten ja vastaavasti useammalla kuin yhdellä laillisella perusteella.

3.1.1. Sopimus. Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on sinun (Palvelun käyttäjänä) ja Maponin (Palvelun tarjoajana) välinen sopimussuhde. Käsittely on välttämätöntä, sillä usein tarvitsemme erilaisia tietoja sopimuksen tekemiseen, jotta voimme suorittaa loppuun ja hoitaa siihen liittyvän hallinnon.

3.1.2. Laillinen velvoite. Joissain tapauksissa Mapon voi käsitellä henkilötietoja lakisääteisten velvoitteiden perusteella, kuten esimerkiksi taloudelliset- ja veroilmoitusvelvollisuudet. Lisäksi henkilötietojen käsittely on mahdollista, kun Maponin on vastattava lain vaatimiin prosesseihin.

3.1.3. Perustellut intressit. Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä Maponin tai kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen saavuttamiseksi edellyttäen, että tällainen käsittely ei ylitä oikeuksiasi ja vapauksiasi. Kun käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi, luotamme esimerkiksi seuraaviin oikeusperusteisiin: räätälöidä Palvelujamme koskeva kokemuksesi, tarjoamme sinulle markkinointimateriaalia. Lisäksi on mahdollista petosten, väärinkäytön tai teknisten ongelmien havaitseminen ja ratkaiseminen, sillä täytämme sopimukselliset ja lainsäädännölliset velvoitteemme.

3.1.4. Suostumus. Kun tilaat blogimme tai uutiskirjeemme, lähetämme sinulle esimerkiksi uutisia tai tarjouksia. Huomaa, että sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sekä voit peruuttaa tilauksen käyttämällä sähköpostissa olevaa peruutuslinkkiä tai ottamalla yhteyttä meihin.

4. SÄILYTYSAIKA

Mapon käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin jokin edellä mainituista tietojenkäsittelyn oikeusperustoista on olemassa. Tämän ajanjakson lopussa Mapon poistaa sinua koskevat tiedot järjestelmistämme.

5. HENKILÖTIETOJEN JAKAMINEN KOLMANSIEN OSAPUOLTEN KANSSA
5.1. Jotta Mapon pystyisi tarjoamaan sinulle Palvelumme, teemme yhteistyötä kolmansien osapuolien kanssa. He tarjoavat meille erilaisia palveluita, joita käytämme tavanomaisessa liiketoiminnassa. Henkilökohtaisten tietojen vastaanottajaryhmiin (käsittelijöihin) kuuluvat muun muassa hosting ja server co-location palveluntarjoajat, viestintä- ja sisällönjakeluverkot, tieto- ja verkkoturvallisuuspalvelujen tarjoajat, laskutus- ja maksujenkäsittelypalveluntarjoajat, petosten havaitsemisen ja ehkäisyn palveluntarjoajat, verkkoanalytiikka, sähköpostin jakelu- ja seurantapalvelujen tarjoajat, istuntojen nauhoituspalvelu, mainonta- ja markkinointipalveluntarjoajat, tietotekniikka, juridiset ja taloudelliset neuvonantajat.
5.2. Kolmansien osapuolien palveluntarjoajat saavat vain vähimmäismäärän henkilötietoja, jotta he voivat tarjota meille pyydetyn palvelun. Mapon jakaa henkilötietoja vain sellaisten kolmansien osapuolien palveluntarjoajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tässä tietosuojakäytännössä ja sovellettavissa tietosuojalakeissa asetettuja velvoitteita.
5.3. In certain situations, we might have a legal obligation to share your information with third parties, if it is required by law or when information is requested by public authorities.
5.4. Tarvittaessa Mapon voi siirtää henkilötietoja mille tahansa kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat Euroopan unionin ulkopuolella. Näissä tilanteissa henkilötietoja jaetaan sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tarvittavia tietosuojavaatimuksia ja jotka pystyvät takaamaan henkilötietojen riittävän suojaustason tai ovat antaneet riittävät takeet.
6. OIKEUTESI
6.1. Sinulla on oikeus saada tiedot henkilötiedoista ja pyytää pääsyä henkilötietoihin, joita käsittelemme sinuun liittyen. Lisäksi voit muuttaa, poistaa, siirtää tai rajoittaa henkilötietojesi käyttöä kirjautumalla Mapon-tilillesi tai ottamalla meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla. Ennen kuin toimitamme pyydetyt tiedot, tarvittaessa vahvistamme henkilöllisyytesi kysymällä lisätietoja.
6.2. Mikäli olet sitä mieltä, että olemme käsitelleet tietojasi laittomasti, sinulla on oikeus lähettää valitus alla annettuihin yhteystietoihin tai voit pyytää apua asianomaiselta tietosuojavalvontaviranomaiselta.
6.3. Henkilötietojen toimittaminen on vaatimus Palvelun vastaanottamiseen sekä Mapon sopimuksen tekemiseen.
7. TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET
7.1. Mapon voi ajoittain muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Muutokset voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun esittelemme uusia palveluita tai ominaisuuksia. Tämän tietosuojakäytännön muutokset tulevat voimaan sillä hetkellä, kun ne julkaistaan Palvelun verkkosivustolla.
7.2. Kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivun säännöllisesti. Jatkamalla Palveluiden käyttöä tällaisen muutoksen jälkeen hyväksyt muuttuneet tietosuojakäytännön ehdot.
8. YHTEYDENOTTO

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, tai haluaisit käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@mapon.com tai kirjeitse osoitteeseen:

SIA "Mapon"

To: Data Protection Offiecer

Address: Ojara Vaciesa iela 6B, Riga, LV-1004, Latvia

Evästeiden käyttö

Mapon website uses cookies. If you have agreed, in addition to cookies that ensure the functioning of the website, other cookies, such as web beacons, pixels or similar storage technology may be placed on your computer or other device from which you access our webpage.

Mapon website uses different kind of cookies:

  • Strictly Necessary cookies,
  • Performance cookies,
  • Functional cookies,
  • Targeting cookies,
  • Social media cookies.

You can opt-out of each cookie category (except strictly necessary and performance cookies) by clicking on the “cookie settings” button below:

1. What are cookies?

Cookies are small text files created by the website and stored on your device when you visit our homepage. The browser you use, uses the cookies to forward the information back to the website at each subsequent visit, for website to recognize the user and to remember user’s choices (for example, login information and other settings). This can make your next visit easier and site more useful to you.

2. What type of cookies and for what purposes we use?

We use different types of cookies to run our website. The cookies indicated below may be stored in your browser.

Strictly necessary cookies.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems. They are usually only set in response to actions made by you which amount to a request for services, such as setting your privacy preferences, logging in or filling in forms. You can set your browser to block or alert you about these cookies, but some parts of the site will not then work. These cookies do not store any personally identifiable information.

Performance cookies.

These cookies allow us to count visits and traffic sources so we can measure and improve the performance of our site. They help us to know which pages are the most and least popular and see how visitors move around the site. All information these cookies collect is aggregated and therefore anonymous. If you do not allow these cookies we will not know when you have visited our site, and will not be able to monitor its performance.

Functional cookies.

These cookies enable the website to provide enhanced functionality and personalization. They may be set by us or by third party providers whose services we have added to our pages. If you do not allow these cookies then some or all of these services may not function properly.

Targeting cookies.

These cookies may be set through our site by our advertising partners. They may be used by those companies to build a profile of your interests and show you relevant adverts on other sites. They do not store directly personal information, but are based on uniquely identifying your browser and internet device. If you do not allow these cookies, you will experience less targeted advertising.

Social media cookies.

These cookies are set by of social media services that we have added to the site to enable you to share our content with your friends and networks. This may impact the content and messages you see on other websites you visit. If you do not allow these cookies you may not be able to use or see these sharing tools.

We may use Google Analytics cookies to help measure how users interact with our website content. These cookies collect information about the user's interaction with the website, such as unique visits, returning visits, length of the session, actions carried in the webpage, and others.

We may also use Facebook pixels to process information about the user’s actions on our website, such as visited webpage, the user’s Facebook ID, browser data, and others. The information processed from Facebook pixels are used to display interest-based ads when you are using Facebook as well as to measure cross-device conversions and learn about users’ interactions with our webpage, and others.

3. How to control cookies?

When visiting our website, you are presented with an informative statement that the website uses cookies and given the possibility to adjust the use of cookies by clicking Cookie Setting. You can also delete all cookies stored in your browser and set up your browser to block cookies being saved. By clicking on “help” button in your browser, you can find instructions on how to prevent the browser from storing cookies, as well as what cookies are stored already and delete them, if you want to. Changes to the settings must be made for each browser that you use.

However, please note that without saving certain cookies, it is possible that you will not be able to fully use all the features and services of the Mapon’s website.

You can also separately opt-out from having your website activity available to Google analytics by installing the Google Analytics opt-out browser add-on, which prevents sharing information about your website visit with Google Analytics. Link to the add-on and for more information: https://support.google.com/analytics/answer/181881.

Furthermore, if you want to opt out from interest-based, behavioral advertising, you can opt out by using one of the following tools based on the region you are in. Please note that this is third party tool which will save its own cookies on your devices and Mapon does not control and is not responsible for their own Privacy Policy. For more information and opt-out options, please visit:

4. Cookie policy changes

We reserve the right to make changes to this Cookie Policy. Amendments and / or additions to this Cookie Policy will come into force when published on our website.

By continuing to use our website and / or our services after changes have been made to this Cookie Policy, you are indicating your consent to the new wording the Cookie Policy. It is your responsibility to regularly check the content of this policy to learn about any changes.

5. Contact information

If you have any question about your personal data or this Cookie Policy, or if you would like to make a complaint about how we process your personal data, please contact us by e-mail at info@mapon.com, or by using the contact details below:

SIA “Mapon”

Attn: Data Protection Officer

Address: Ojara Vaciesa iela 6B,Riga, LV-1004, Latvia

This Cookie Policy is effective from 1 April 2019