Tietosuojakäytäntö

Mapon kunnioittaa käyttäjiensä yksityisyyttä, joten käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään, miten Mapon (“Mapon”, “me”) käsittelee yksilöitä koskevia tietoja, kuten esimerkiksi henkilötietoja, kun käytät Mapon.com-sivustoa tai kalustonhallinnan työkalua (“Palvelu”). Tässä luvussa esittelemme, mitä tietoja keräämme, miksi keräämme niitä, mitä teemme niiden kanssa sekä mitkä ovat oikeutesi.

Avaamalla tai käyttämällä tätä verkkosivustoa tai mitä tahansa Palveluitamme annat luvan tietojen keräämiseen ja käyttämiseen tässä Tietosuojalausunnossa ja Evästekäytännössä kuvatulla tavalla. Jos et hyväksy tätä Tietosuojakäytäntöä, sulje tämä sivusto ja lopeta Palveluidemme käyttäminen.

1. TIETOJA, JOITA KÄSITTELEMME
1.1. Mapon kerää, tuottaa ja vastaanottaa tietoja monin tavoin, kun käytät Palveluitamme, teet tilauksen tai vierailet verkkosivuillamme. Osa näistä tiedoista on henkilötietoja.
1.2. Kun luot Mapon-tilin tai teet tilauksen, saatamme kerätä seuraavia henkilötietoja sinulta:

1.2.1. koko nimi;

1.2.2. sähköpostiosoite;

1.2.3. maksutiedot;

1.2.4. puhelinnumero;

1.2.5. toimitus- ja laskutusosoite;

1.2.6. kaikki muut tiedot, jotka annat tätä tarkoitusta varten.

1.3. Tietojasi voidaan käsitellä myös silloin, kun käytät Palveluitamme. Mapon Palvelun laajuudesta ja kokoonpanosta riippuen, nämä tiedot voivat sisältää myös henkilökohtaisia tietojasi:

1.3.1. ajoneuvon tiedot (merkki, malli, ajomatka, tekniset tiedot jne.);

1.3.2. ajotapahtuman tiedot (sijainti, reitit, ajotavat, nopeus, suunta jne.);

1.3.3. digitaalisen ajopiirturin sekä kuljettajan tiedot ja toiminnot (kuljettajakortin numero, nimi, tauot, ajon alkamis- ja lopetusaika, ajon kesto, ajopiirturin kalibrointi, ajopiirturin valmistaja, tiedot ajopiirturin valvonnasta, poissaolokalenteri jne.);

1.3.4. selaintiedot (IP-osoite, selaimen tyyppi, versio jne.);

1.3.5. muut tiedot, joita voimme vastaanottaa Palvelumme käytön aikana ja jotka muiden tietojen yhteydessä voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (lämpötilatiedot, polttoainemittarin tiedot jne.).

1.4. Mapon-tilin asetusten määrittäminen tarkoittaa myös sitä, että sinulta saatetaan kysyä henkilökohtaisia tietojasi:

1.4.1. kuljettajan tiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, kuljettajanumero, digitaalisen ajopiirturin numero ja muut meille toimittamasi tiedot);

1.4.2. kalustonhallinnan tiedot Mapon-Palvelun käytön ja kokoonpanon mukaan;

1.4.3. viestintähistoria kanssasi;

1.4.4. muut tiedot, jotka voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (sijainti, aikavyöhyke, kuva jne.).

1.5. Kun käytät Mapon-Palveluita, on mahdollista luoda integrointeja kolmansien osapuolten palveluiden kanssa. Kolmannen osapuolen palvelu on Palveluun integroitu ohjelmisto, jonka avulla voit ottaa integroidut sovellukset käyttöön ja poistaa ne käytöstä. Kun sovellusta käytetään integroitujen sovellusten ollessa käytössä, nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi jakaa tai vastaanottaa sinua koskevia henkilötietoja (mukaan lukien tuonti ja vienti).
1.6. Vieraillessamme verkkosivuillamme, voimme kerätä ja käsitellä seuraavia tietoja sinusta:

1.6.1. laitteen ja selaimen nimi;

1.6.2. IP-osoite;

1.6.3. muut tiedot, joita olemme saaneet evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla. Lue lisää evästeiden käytöstä verkkosivuillamme lukemalla Evästekäytäntömme.

2. KÄSITTELYN TAVOITTEET
2.1. Mapon käsittelee henkilötietojasi, jotta voimme rakentaa datan avulla parempia Palveluita, ratkaista Palvelun laatuun ja sen hallinnointiin liittyviä ongelmia sekä tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.
2.2. Mapon kerää ja käsittelee henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

- rekisteröimme sinut Palvelun käyttöä varten, tarkistamme henkilöllisyytesi, luomme Mapon-tilin;

- lähetämme laskuja ja käsittelemme palvelun maksuja;

- räätälöityjen palveluiden tarjoaminen, kun määrität tilisi asetukset;

- käytämme dataa analysointiin ja mittaamiseen ymmärtääksemme, kuinka Palveluitamme käytetään;

- kommunikointi kanssasi, jotta voimme ilmoittaa sinulle tulevista muutoksista tai parannuksista Mapon-Palveluihimme sekä vastata kysymyksiin tai käsitellä pyyntöjä;

- uusien palvelujen kehittäminen;

- analysoimme esimerkiksi dataa vierailuistasi sivustoillamme optimoidaksemme tuotesuunnittelua, luodaksemme sekä raportteja että tilastoja;

- toimittamme henkilökohtaisia mainoksia ja tarjouksia sinulle;

- Maponin, sen käyttäjien ja muiden kolmansien osapuolten suojelu. Mapon panee täytäntöön Käyttöehtoja, sopimuksia, käytäntöjä sekä vastaa sovellettavia lakeja ja määräyksiä ja on tarvittaessa valmis auttaa lainvalvontaviranomaisia.

3. TIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUDELLISET PERUSTEET
3.1. Mapon kerää ja käsittelee henkilötietojasi vain silloin, kun kyseessä on henkilötietojen käsittelyn laillinen perusta. Henkilötietojen käsittelyn lailliset perusteet vaihtelevat tietyn tietoryhmän ja sen käsittelytarkoituksen mukaan. Mapon muistuttaa, että tarvittaessa henkilötietoja käsitellään yhtä tai useampaa tarkoitusta varten ja vastaavasti useammalla kuin yhdellä laillisella perusteella.

3.1.1. Sopimus. Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on sinun (Palvelun käyttäjänä) ja Maponin (Palvelun tarjoajana) välinen sopimussuhde. Käsittely on välttämätöntä, sillä usein tarvitsemme erilaisia tietoja sopimuksen tekemiseen, jotta voimme suorittaa loppuun ja hoitaa siihen liittyvän hallinnon.

3.1.2. Laillinen velvoite. Joissain tapauksissa Mapon voi käsitellä henkilötietoja lakisääteisten velvoitteiden perusteella, kuten esimerkiksi taloudelliset- ja veroilmoitusvelvollisuudet. Lisäksi henkilötietojen käsittely on mahdollista, kun Maponin on vastattava lain vaatimiin prosesseihin.

3.1.3. Perustellut intressit. Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä Maponin tai kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen saavuttamiseksi edellyttäen, että tällainen käsittely ei ylitä oikeuksiasi ja vapauksiasi. Kun käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi, luotamme esimerkiksi seuraaviin oikeusperusteisiin: räätälöidä Palvelujamme koskeva kokemuksesi, tarjoamme sinulle markkinointimateriaalia. Lisäksi on mahdollista petosten, väärinkäytön tai teknisten ongelmien havaitseminen ja ratkaiseminen, sillä täytämme sopimukselliset ja lainsäädännölliset velvoitteemme.

3.1.4. Suostumus. Kun tilaat blogimme tai uutiskirjeemme, lähetämme sinulle esimerkiksi uutisia tai tarjouksia. Huomaa, että sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sekä voit peruuttaa tilauksen käyttämällä sähköpostissa olevaa peruutuslinkkiä tai ottamalla yhteyttä meihin.

4. SÄILYTYSAIKA

Mapon käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin jokin edellä mainituista tietojenkäsittelyn oikeusperustoista on olemassa. Tämän ajanjakson lopussa Mapon poistaa sinua koskevat tiedot järjestelmistämme.

5. HENKILÖTIETOJEN JAKAMINEN KOLMANSIEN OSAPUOLTEN KANSSA
5.1. Jotta Mapon pystyisi tarjoamaan sinulle Palvelumme, teemme yhteistyötä kolmansien osapuolien kanssa. He tarjoavat meille erilaisia palveluita, joita käytämme tavanomaisessa liiketoiminnassa. Henkilökohtaisten tietojen vastaanottajaryhmiin (käsittelijöihin) kuuluvat muun muassa hosting ja server co-location palveluntarjoajat, viestintä- ja sisällönjakeluverkot, tieto- ja verkkoturvallisuuspalvelujen tarjoajat, laskutus- ja maksujenkäsittelypalveluntarjoajat, petosten havaitsemisen ja ehkäisyn palveluntarjoajat, verkkoanalytiikka, sähköpostin jakelu- ja seurantapalvelujen tarjoajat, istuntojen nauhoituspalvelu, mainonta- ja markkinointipalveluntarjoajat, tietotekniikka, juridiset ja taloudelliset neuvonantajat.
5.2. Kolmansien osapuolien palveluntarjoajat saavat vain vähimmäismäärän henkilötietoja, jotta he voivat tarjota meille pyydetyn palvelun. Mapon jakaa henkilötietoja vain sellaisten kolmansien osapuolien palveluntarjoajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tässä tietosuojakäytännössä ja sovellettavissa tietosuojalakeissa asetettuja velvoitteita.
5.3. In certain situations, we might have a legal obligation to share your information with third parties, if it is required by law or when information is requested by public authorities.
5.4. Tarvittaessa Mapon voi siirtää henkilötietoja mille tahansa kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat Euroopan unionin ulkopuolella. Näissä tilanteissa henkilötietoja jaetaan sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tarvittavia tietosuojavaatimuksia ja jotka pystyvät takaamaan henkilötietojen riittävän suojaustason tai ovat antaneet riittävät takeet.
6. OIKEUTESI
6.1. Sinulla on oikeus saada tiedot henkilötiedoista ja pyytää pääsyä henkilötietoihin, joita käsittelemme sinuun liittyen. Lisäksi voit muuttaa, poistaa, siirtää tai rajoittaa henkilötietojesi käyttöä kirjautumalla Mapon-tilillesi tai ottamalla meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla. Ennen kuin toimitamme pyydetyt tiedot, tarvittaessa vahvistamme henkilöllisyytesi kysymällä lisätietoja.
6.2. Mikäli olet sitä mieltä, että olemme käsitelleet tietojasi laittomasti, sinulla on oikeus lähettää valitus alla annettuihin yhteystietoihin tai voit pyytää apua asianomaiselta tietosuojavalvontaviranomaiselta.
6.3. Henkilötietojen toimittaminen on vaatimus Palvelun vastaanottamiseen sekä Mapon sopimuksen tekemiseen.
7. TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET
7.1. Mapon voi ajoittain muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Muutokset voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun esittelemme uusia palveluita tai ominaisuuksia. Tämän tietosuojakäytännön muutokset tulevat voimaan sillä hetkellä, kun ne julkaistaan Palvelun verkkosivustolla.
7.2. Kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivun säännöllisesti. Jatkamalla Palveluiden käyttöä tällaisen muutoksen jälkeen hyväksyt muuttuneet tietosuojakäytännön ehdot.
8. YHTEYDENOTTO

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, tai haluaisit käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@mapon.com tai kirjeitse osoitteeseen:

SIA "Mapon"

To: Data Protection Offiecer

Address: Ojara Vaciesa iela 6B, Riga, LV-1004, Latvia

Evästeiden käyttö

Mapon sivusto käyttää evästeitä. Jos olet suostunut tällä sivulla kerrotun perusteella evästeidemme käyttöön, muistutamme, että myös muut evästeet, kuten esimerkiksi verkkomajakat, pikselit tai muu vastaava tallennustekniikka, voidaan sijoittaa selaimesi tai laitteesi muistiin, kun käyt verkkosivullamme.

Mapon sivustoillamme käytämme erityyppisiä evästeitä:

  • Ehdottoman välttämättömät evästeet;
  • Suorituskykyevästeet;
  • Toiminnalliset evästeet;
  • Mainostusevästeet eli kohdistusevästeet;
  • Sosiaalisen median evästeet.

Voit poistaa evästeet (paitsi ehdottoman välttämättömät- ja suorituskykyevästeet) käytöstä selaimessasi milloin tahansa painamalla alla olevaa Evästeasetukset -painiketta.

1. Mitä ovat evästeet?

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Kun vierailet kotisivullamme, palvelin voi lukea evästeen ja näin kyseinen selain voidaan tunnistaa (esim. kirjautumistiedot ja muut asetukset). Evästeet helpottavat sivustojen käyttöä ja mahdollistavat tiettyjä toiminnallisuuksia.

2. Millaisia evästeitä käytämme ja mihin tarkoitukseen evästeitä käytetään?

Käytämme verkkosivustollamme eri tyyppisiä evästeitä. Selaimeesi voidaan tallentaa joitakin tai kaikki alla luetelluista evästeistä.

  • Ehdottoman välttämättömät evästeet

Nämä evästeet ovat keskeisiä siksi, että niiden avulla käyttäjä pystyy liikkumaan verkkosivustolla ja käyttämään sen ominaisuuksia. Ilman näitä evästeitä palvelut eivät olisi käytettävissä, joten niitä ei voi kytkeä pois päältä. Näiden evästeiden avulla voit asettaa tietosuoja-asetukset, kirjautua verkkosivuillemme sekä täydentää erilaisia lomakkeita. Voit asettaa selaimesi estämään nämä evästeet tai ilmoittamaan niistä, mutta jos estät niiden käytön, jotkut palvelun osat eivät toimi kunnolla. Nämä evästeet eivät tallenna henkilökohtaisia tietoja.

  • Suorituskykyevästeet

Nämä evästeet keräävät tietoa siitä, kuinka käyttäjät käyttävät verkkosivujamme. Sitten voimme valvoa sen suorituskykyä. Voimme käyttää suorituskykyevästeitä esimerkiksi selvittääksemme, mitkä sivut ovat suosituimpia ja vähiten suosittuja. Nämä tiedot tallennetaan vain anonyymisti. Jos et salli näiden evästeiden käyttöä, emme tiedä milloin olet käynyt sivustollamme, emmekä pysty valvomaan sen suorituskykyä.

  • Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet ovat evästeitä, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä sivuston olennaisten toimintojen kannalta. Voimme asettaa ne itse tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kautta, joiden palvelut olemme lisänneet sivullemme. Ilman näitä evästeitä sivustojamme ei voi käyttää tarkoitetulla tavalla.

  • Mainostusevästeet eli kohdistusevästeet

Nämä evästeet voivat asentua sivustojemme kautta mainontakumppanimme toimesta. Nämä yhtiöt voivat käyttää näitä evästeitä muodostaessaan profiilisi kiinnostuksesi kohteiden perusteella ja näyttää aiheenmukaisia mainoksia muilla sivustoilla. Näihin evästeisiin ei tallenneta tunnistettavissa olevia henkilötietoja, mutta selaimesi ja laitteesi voidaan tunnistaa. Jos et salli näitä evästeitä, koet vähemmän kohdistettua mainontaa.

  • Sosiaalisen median evästeet

Nämä evästeet asentuvat sosiaalisen median palveluntarjoajien toimesta, jotka olemme lisänneet sivustoillemme. Näin voit jakaa sisältöämme esimerkiksi ystäviesi kanssa. Tämä voi vaikuttaa muiden käyttämiesi verkkosivustojen sisältöön ja viesteihin. Jos et salli näitä evästeitä, sitten et ehkä voi käyttää tai nähdä jakamisen työkaluja.

Saatamme käyttää Google Analytics -evästeitä muodostaaksemme yleiskuvan siitä, miten vierailijat käyttävät sivustojemme sisältöjä. Nämä evästeet keräävät tietoja käyttäjän vuorovaikutuksesta verkkosivuston kanssa, kuten esimerkiksi yksilölliset vierailut, sivustolle palaamiset, istunnon kesto, verkkosivulla suoritetut toiminnot ja muuta.

Voimme käyttää myös Facebook-pikseleitä tietojen käsittelemiseen käyttäjän verkkosivuillamme tekemistä toimista, kuten esimerkiksi vierailu verkkosivulla, käyttäjän Facebook-tunnukset, selaintiedot ja muuta. Facebook-pikseleistä käsiteltyjä tietoja käytetään aihepiiriin perustuvien mainosten näyttämiseen silloin, kun käytät Facebookia. Lisäksi sitä käytetään mittaamaan laitteiden välisiä tuloksia ja oppimaan käyttäjien vuorovaikutuksesta verkkosivumme kanssa.

3. Kuinka voit hallita evästeitä?

Vieraillessasi verkkosivustollamme, sinulla on näkyvissä informatiivinen tiedonto siitä, että verkkosivusto käyttää evästeitä ja antaa mahdollisuuden mukauttaa evästeiden käyttöä painamalla Evästeasetukset -painiketta. Voit poistaa tallennettuja evästeitä sekä sallia tai estää kaikki evästeet. Painamalla selaimessasi olevaa Ohje -asetusta löydät ohjeet sekä pystyt tarkistamaan kaikkia selaimesi evästekansioon tallennettuja evästeitä tai poistaa niitä. Evästeasetukset tulee säätää jokaiselle käyttämällesi selaimelle erikseen.

Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että evästeiden esto saattaa vaikuttaa joidenkin Mapon palveluiden ja toimintojen toiminnallisuuksiin.

Voit estää sivuston toimintaa koskevien tietojen käyttämisen Google Analyticsissa asentamalla Google Analyticsin Opt-out ‑lisäosan selaimeesi, joka estää jakamasta sivuston käyntitietoja Google Analyticsille. Lue lisää: https://support.google.com/analytics/answer/181881

Lisäksi jos haluat kieltäytyä aihepiiriin perustuvasta käyttäytymiseen liittyvästä mainonnasta, voit poistaa toiminnon käytöstä jollakin seuraavista tavoista (alueen mukaan, jossa olet). Huomaathan kuitenkin, että kyseessä on kolmannen osapuolen työkalu, joka tallentaa omat evästeet laitteillesi. Siksi Mapon ei voi valvoa emmekä ole vastuussa kolmannen osapuolen tietosuojakäytännöistä. Lisätietoa löytyy alla olevista linkeistä:

4. Muutokset evästeiden käyttöömme

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä evästepolitiikkaa milloin tahansa. Tämän evästekäytännön muutokset tulevat voimaan sillä hetkellä, kun ne julkaistaan verkkosivuillamme.

Jatkamalla palveluidemme käyttöä tällaisen muutoksen jälkeen hyväksyt muuttuneet evästekäytännön ehdot. Sinun vastuullasi on tarkastaa nämä eväste ehdot säännöllisesti mahdollisten muutosten osalta.

5. Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää tästä evästekäytännöstä tai tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, tai jos haluat tehdä valituksen siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@mapon.com tai kirjeitse osoitteeseen:

SIA "Mapon"

Vastaanottaja: Data Protection Officer

Osoite: Ojara Vaciesa iela 6B, Riga, LV-1004, Latvia

Tämä evästepolitiikka on voimassa 1.4.2019 alkaen.

Henkilötietojen käsittely

Tämä henkilötietojen käsittelyä koskeva sopimus (“Sopimus”) sisältää täydellisen ja lopullisen sopimuksen SIA “Mapon”, rekisteröintinumero 40003800531, mukaan lukien sen tytäryhtiöt (“Mapon”) sekä minkä tahansa yrityksen, organisaation, laitoksen tai oikeushenkilön (“Asiakas”) kesken, joka käyttää Mapon paikannus- ja kalustonhallintaratkaisuita (“Palvelu”) tarkkailemaan ja käsittelemään työntekijöidensä tai muiden Mapon tilillä kuuluvien henkilöiden henkilötietoja Palvelun käytön aikana.

1. SOPIMUKSEN KOHDE
1.1. Asiakas rekisterinpitäjänä antaa Maponille ohjeita, miten käsitellään henkilötietoja Palvelun tarjoamiseksi Asiakkaan ja Mapon välillä tehdyn Sopimuksen mukaisesti. Palvelun tarjoamisen aikana Asiakkaalta tai Mapon järjestelmältä saatujen henkilötietojen osalta Asiakas toimii rekisterinpitäjänä, kun taas Mapon tietojenkäsittelijänä.
1.2. Epäselvyyksien välttämiseksi tämä Sopimus sisältää Asiakkaan täydelliset ja lopulliset ohjeet Maponille Asiakkaan rekisteröidyn henkilötietojen käsittelyn yhteydessä, ja siksi se muodostaa sitovan henkilötietojen käsittelysopimuksen sovellettavien tietosuojalakien ja määräysten mukaisesti.
1.3. Kun Mapon käsittelee henkilötietoja Asiakkaan puolesta rekisterinpitäjänä, kaikkien kyselyjen, pyyntöjen, vastalauseiden tai valitusten, jotka rekisteröidyllä (esim. Asiakkaan työntekijällä) voi olla Palvelua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, tulee osoittaa Asiakkaalle ja Asiakkaan ratkaista.
2. KÄSITTELYN TAVOITTEET
2.1. Mapon käsittelee henkilötietoja Palvelun tarjoamiseksi, parantamiseksi, Asiakkaan Palveluongelmien ratkaisemiseksi sekä varmistamiseksi, että Asiakas saa parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.
2.2. Mapon kerää ja käsittelee henkilötietoja seuraaviin, mutta ei rajoitettuihin, tarkoituksiin:

- rekisteröimme Asiakkaan Palvelun käyttöä varten, vahvistamme henkilöllisyyden, luomme Mapon tilin;

- lähetämme Asiakkaalle laskuja ja käsittelemme Palvelun maksuja;

- räätälöityjen Palveluiden tarjoaminen, kun Asiakas tilin asetukset määritellään;

- käytämme dataa analysointiin ja mittaamiseen ymmärtääksemme, kuinka Palveluitamme käytetään;

- kommunikoidaksemme Asiakkaan tai tunnistetun tahon kanssa, jotta voimme ilmoittaa tulevista muutoksista tai parannuksista Mapon Palveluihimme, vastata kysymyksiin sekä käsitelläksemme pyyntöjä;

- Palvelujen parantaminen tai uusien Palvelujen kehittäminen;

- analysoimme esimerkiksi dataa vierailuistasi sivustoillamme optimoidaksemme tuotesuunnittelua, luodaksemme raportteja ja tilastoja;

- toimitamme henkilökohtaisia mainoksia ja tarjouksia;

- suojellakseen lainmukaisia intressejä Maponin, sen Asiakkaiden ja muiden kolmansien osapuolten osalta, sekä lakiteknisten syiden, kuten Mapon käyttöehtojen, sopimusten, käytäntöjen toimeenpano, sovellettavien lakien ja määräyksien noudattaminen sekä tarvittaessa valmiina auttamaan lainvalvontaviranomaisia.

3. HENKILÖTIETOJEN TYYPIT JA REKISTERÖITYJEN RYHMÄT
3.1. Mapon kerää, tuottaa ja vastaanottaa tietoja monin tavoin, kun Asiakas käyttää Palveluitamme tai tekee tilauksen. Osa näistä tiedoista on henkilötietoja.
3.2. Rekisteröityihin ryhmiin kuuluvat Asiakkaan työntekijät, edustajat ja muut rekisteröidyt, jotka rekisteröidään Asiakkaan tilille.
3.3. Asiakas vahvistaa saaneensa kaikki tarvittavat suostumukset ja/ tai luottaa muihin asianmukaisiin oikeudellisiin perusteisiin rekisteröidyn henkilötietojen käsittelemiseksi. Asiakas vahvistaa, että rekisteröidyille on ilmoitettu siitä, että heidän henkilökohtaisia tietojaan siirretään Maponille käsittelyyn ja muille kolmansille osapuolille (alikäsittelijät), joita Mapon käyttää Palvelun tarjoamiseen.
3.4. Mapon tilin luominen tai tilauksen tekeminen tarkoittaa myös sitä, että Asiakas antaa Maponille seuraavat tiedot, jotka sisältävät henkilötietoja:

3.4.1. koko nimi/yrityksen nimi;

3.4.2. sähköpostiosoite;

3.4.3. maksutiedot;

3.4.4. puhelinnumero;

3.4.5. toimitus- ja laskutusosoite;

3.4.6. kaikki muut tiedot, jotka annetaan Maponille tätä tarkoitusta varten.

3.5. Jotkin tiedot voidaan käsitellä myös silloin, kun Asiakas tai rekisteröity (esim. Asiakkaan työntekijä) käyttää Palveluitamme. Mapon Palvelun laajuudesta ja kokoonpanosta riippuen, nämä tiedot voivat sisältää myös henkilökohtaisia tietoja:

3.5.1. ajoneuvon tiedot (merkki, malli, ajomatka, tekniset tiedot jne.);

3.5.2. ajotapahtuman tiedot (sijainti, reitit, ajotavat, nopeus, suunta jne.);

3.5.3. digitaalisen ajopiirturin sekä kuljettajan tiedot ja toiminnot (kuljettajakortin numero, nimi, tauot, ajon alkamis- ja lopetusaika, ajon kesto, ajopiirturin kalibrointi, ajopiirturin valmistaja, tiedot ajopiirturin valvonnasta, poissaolokalenteri jne.);

3.5.4. rekisteröidyn selaintiedot (IP-osoite, selaimen tyyppi, versio jne.);

3.5.5. muut tiedot, joita Mapon voi vastaanottaa Palvelun käytön aikana ja jotka muiden tietojen yhteydessä voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (lämpötilatiedot, polttoainemittarin tiedot jne.).

3.6. Mapon tilin asetusten määrittäminen tarkoittaa myös sitä, että Asiakkaalta saatetaan kysyä joitain tietoja, jotka voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja:

3.6.1. Asiakkaan työntekijän (kuljettajan) tiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, käytetty ajoneuvo, kuljettajanumero, digitaalisen ajopiirturin numero ja muut toimitetut tiedot);

3.6.2. kalustonhallinnan tiedot Mapon Palvelun käytön ja kokoonpanon mukaan;

3.6.3. viestintähistoria Asiakkaan tai rekisteröidyn kanssa;

3.6.4. muut tiedot, jotka Asiakas voi antaa Maponille ja jotka muiden tietojen yhteydessä voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja (ajoneuvokantarekisterit, sijainti, aikavyöhyke, valokuva jne.).

3.7. Kun Asiakas käyttää Mapon Palveluita, hän voi halutessaan luoda integrointeja kolmansien osapuolten palveluiden kanssa. Kolmannen osapuolen palvelu on Palveluun integroitu ohjelmisto, jonka avulla Asiakas voi ottaa integroidut sovellukset käyttöön ja poistaa ne käytöstä. Kun sovellusta käytetään integroitujen sovellusten ollessa käytössä, nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat esimerkiksi jakaa tai vastaanottaa Asiakkaita koskevia henkilötietoja (mukaan lukien tuonti ja vienti). Asiakkaan tulee tarkistaa näiden kolmansien osapuolien palveluiden yksityisyysasetukset ymmärtääkseen, mitä tietoja Maponille julkaistaan.
4. KÄSITTELYN KESTO JA SÄILYTYSAIKA
4.1. Mapon käsittelee edellä mainittuja tietoja niin kauan kuin Mapon tarjoaa Palvelun Asiakkaalle ja Asiakkaalla on käytössä aktiivinen Mapon tili. Henkilökohtaiset tiedot voidaan kuitenkin poistaa milloin tahansa Asiakkaan pyynnöstä.
4.2. Ellei sovellettavassa lainsäädännössä toisin mainita, Maponilla ei ole velvollisuutta säilyttää Asiakastietoja Asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen päättymisen jälkeen. Mapon ja Asiakkaan välisen sopimussuhteen päättyessä, Mapon saattaa jatkaa osan henkilötietojen tallentamista, rajattuna pienimpään lainmäärittelemään määrään, jolla Mapon täyttää sovellettavan lain edellytykset henkilötietojen säilytyksestä, varmistaakseen esimerkiksi luotettavat varmuuskopiojärjestelmät, ratkaistakseen mahdolliset erimielisyydet Asiakkaan kanssa, estääkseen mahdolliset petokset ja väärinkäytökset, vahvistaakseen Mapon sopimukset ja/tai turvata Mapon tai kolmansien osapuolten lailliset edut.
5. HENKILÖTIETOJEN JAKAMINEN KOLMANSIEN OSAPUOLTEN KANSSA
5.1. Jotta Mapon pystyisi tarjoamaan Palvelun, Mapon tekee yhteistyötä kolmansien osapuolien kanssa. He tarjoavat Maponille erilaisia palveluita, joita käytetään tavanomaisessa liiketoiminnassa. Henkilökohtaisten tietojenvastaanottajaryhmiin (alikäsittelijöihin) kuuluvat esimerkiksi hosting ja server co-location palveluntarjoajat, viestintä- ja sisällönjakeluverkot, tieto- ja verkkoturvallisuuspalvelujen tarjoajat, laskutus- ja maksujen käsittelypalveluntarjoajat, petosten havaitsemisen ja ehkäisyn palveluntarjoajat, verkkoanalytiikka, sähköpostin jakelu- ja seurantapalvelujentarjoajat, istuntojen nauhoituspalvelu, mainonta- ja markkinointipalveluntarjoajat, tietotekniikka, juridiset ja taloudelliset neuvonantajat ja muut (“Kolmansien osapuolien palveluntarjoajat”).
5.2. Kolmansien osapuolien palveluntarjoajat saavat vain vähimmäismäärän henkilötietoja, joita he tarvitsevat Mapon palvelun tarjoamiseen. Mapon jakaa henkilötietoja vain sellaisten kolmansien osapuolien palveluntarjoajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tässä sopimuksessa asetettuja tietosuojavelvoitteita, tarjoamaan riittävät takeet ja toteuttamaan asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet ja muuten noudattamaan sovellettavia henkilötietosuojalakeja. Mapon on edelleen vastuussa kolmansien osapuolien palveluntarjoajien suorittamista henkilötietojen käsittelyistä, jotka Mapon on sitoutunut vastaavaan tietojenkäsittelyyn sovellettavien lakien mukaisesti.
5.3. Asiakas antaa Maponille yleisen valtuutuksen kolmansien osapuolien palveluntarjoajien tai alikäsittelijöiden käyttämiseksi. Asiakas voi tarkistaa Mapon tiliinsä liittyvät tiedot kolmansien osapuolien palveluntarjoajista. Samalla hän voi tilata ilmoituksia Mapon alikäsittelijöiden muutoksista sekä tietoja asiakkaan oikeudesta vastustaa muutoksia. Jos Asiakas vastustaa uuden alikäsittelijän käyttämistä, Asiakas ja Mapon löytävät ratkaisun tietojen jatkokäsittelyyn rajoitetussa määrin käyttämättä kyseistä alikäsittelijää tai jos tällaista ratkaisua ei löydy, sopimaan Palvelun irtisanomisesta Palvelusopimuksessa määriteltyjen irtisanomisten ehtojen mukaisesti.
5.4. Tietyissä tilanteissa Maponilla saattaa olla laillinen velvoite jakaa Asiakkaan tietoja kolmansille osapuolille silloin, kun sitä vaaditaan lainsäädännössä tai kun viranomaiset sitä pyytävät.
5.5. Tarvittaessa Mapon voi siirtää henkilötietoja mille tahansa kolmansien osapuolien Palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat Euroopan unionin ulkopuolella. Näissä tilanteissa henkilötietoja jaetaan sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan tarvittavia tietosuojavaatimuksia ja jotka pystyvät takaamaan henkilötietojen riittävän suojaustason tai ovat antaneet riittävät takeet.
6. MAPON VELVOLLISUUDET JA AVUSTAMINEN REKISTERIN PITÄJÄLLE
6.1. Mapon käyttää kohtuullisia ja tarkoituksenmukaisia organisatorisia, teknisiä ja hallinnollisia toimenpiteitä sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti henkilökohtaisten tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden suojelemiseksi. Valitettavasti mikään tiedonsiirto- tai tallennusjärjestelmä ei ole 100% turvallinen. Siksi Mapon kehottaa Asiakasta huolehtimaan hallussaan olevista online-prosessoiduista henkilötiedoista ja asettamaan vahvat salasanat Mapon tilille, rajoittamaan pääsyä tietokoneeseen ja selaimeen kirjautumalla ulos istunnon päätyttyä ja välttämään Maponille toimittamasta arkaluontoisia tietoja, joiden paljastaminen voi aiheuttaa merkittävää haittaa rekisteröidylle.
6.2. Kaikki Mapon valtuuttamat henkilöt, jotka ovat mukana Asiakkaan henkilötietojen käsittelyssä, ovat sitoutuneet luottamuksellisuusvelvoitteisiin, eivätkä he saa käyttää henkilötietoja tai muuten käsitellä niitä ilman Asiakkaan lupaa, elleivät ne ole Palvelun tarjoamista varten.
6.3. Henkilötietojen rikkomusten yhteydessä Mapon ilmoittaa asiasta Asiakkaalle sovellettavissa laeissa asetettujen velvoitteiden mukaisesti ja tarjoaa asianmukaista apua henkilötietojen loukkauksia koskevissa tutkimuksissa sekö ilmoittaa valvontaviranomaiselle ja rekisteröidyille tällaisista henkilötietojen luokkauksista.
6.4. Käsittelyn luonteen vuoksi Mapon rekisterinpitäjänä auttaa myös Asiakasta tarjoamaan teknistä ja organisatorista tukea varmistaakseen Asiakkaan rekisterinpitäjän vastuut seuraavissa asioissa:

6.4.1. Asiakkaan rekisteröidyn mahdolliset pyynnöt, jotka koskevat Mapon käsittelemiä Asiakkaan henkilötietoja tai niiden oikaisemista, poistamista, rajoittamista, siirrettävyyttä, estämistä tai poistamista. Jos rekisteröidy lähettää tällaisen pyynnön suoraan Maponille, Mapon välittää sen välittömästi Asiakkaalle;

6.4.2. henkilötietojen rikkomusten tutkiminen ja valvontaviranomaiselle ja Asiakkaan rekisteröidyille ilmoittaminen tällaisista henkilötietojen loukkauksista;

6.4.3. tarvittaessa tietosuojavaikutusten arviointien laatiminen ja kuuleminen minkä tahansa valvontaviranomaisen kanssa.

7. TIETOJENKÄSITTELYN TARKASTUS
7.1. Asiakkaan kirjallisesta pyynnöstä Mapon sitoutuu antamaan Asiakkaalle riittävät tiedot osoittaakseen tämän Sopimuksen ja sovellettavan lain mukaisten velvoitteidensa noudattamisen. Nämä tiedot on annettava siinä määrin kuin Maponilla on tällaisia tietoja ja siltä osin kuin sovellettava laki, luottamuksellisuusvelvoite tai muut velvoitteet kolmansille osapuolille eivät rajoita Maponia paljastamasta kyseisiä tietoja.
7.2. Jos toimitetut tiedot, Asiakkaan kohtuullisessa käsityksessä, eivät ole riittäviä vahvistamaan Maponin noudattavan tätä sopimusta, Mapon sitoutuu sallimaan tietojenkäsittelyn auditoinnin ja osallistumaan siihen.
7.3. Tällaisen auditoinnin suorittaa riippumaton kolmas osapuoli, jolla on hyvä maine markkinoilla sekä kokemusta ja pätevyyttä suorittaa tietojenkäsittelyyn liittyviä auditointeja, ja jonka sekä Mapon että Asiakas ovat vahvistaneet.
7.4. Tällainen auditointi suoritetaan Asiakkaan ja Maponin välillä sovittuun aikaan 2 (kahden) kuukauden kuluessa siitä, kun Asiakas on kirjallisesti sitä pyytänyt. Auditoijan on allekirjoitettava salassapitosopimus, joka sisältää velvollisuuden olla paljastamatta yritystietoja auditointiraporteissaan, jotka toimitetaan myös Maponille. Auditointi suoritetaan Mapon normaalina työaikana häiritsemättä Maponin liiketoimintaa. Asiakkaalla on oikeus pyytää auditointia 2 vuoden välein. Asiakas vastaa kaikista auditointiin liittyvistä kustannuksista.
8. SOPIMUKSEN MUUTOKSET
8.1. Mapon voi ajoittain muuttaa tätä Sopimusta esimerkiksi silloin, kun uusia palveluita tai ominaisuuksia otetaan käyttöön. Jos tehdään muutoksia, Mapon ilmoittaa asiasta Asiakkaalle hyvissä ajoin lähettämällä sähköisen ilmoituksen Asiakkaan edustajalle ja ilmoittamalla muutosten luonteen ja laajuuden. Tämän sopimuksen muutokset tulevat voimaan sillä hetkellä, kun ne julkaistaan Palvelun verkkosivustolla.
8.2. Jatkamalla Mapon Palvelun käyttöä tai tarjoamalla muuten henkilökohtaisia tietoja Maponille tällaisen muutoksen jälkeen, Asiakas hyväksyy muuttuneet Sopimuksen ehdot.
9. SOVELLETTAVA LAKI
9.1. Tätä Sopimusta säätelevät Latvian tasavallan lait, ja kaikki tähän Sopimukseen liittyvät kanteet tai menettelyt (mukaan lukien sopimussuhteen ulkopuoliset riidat tai vaatimukset) määrätään Latvian tasavallan tuomioistuimissa.