Miksi sinunkin kannattaisi paikantaa omaisuuttasi? Tähän ei tietenkään ole vain yhtä oikeaa vastausta, sillä se riippuu täysin yrityksesi toiminnasta ja siihen tarvittavasta omaisuudesta. Tärkein syy on kuitenkin melko selkeä – paikantamalla omaisuuttasi tiedät aina missä se on. Riippuen käyttötarkoituksesta, bluetooth-paikannus (Bluetooth Low Energy=BLE) voi virtaviivaistaa toimintaa monin eri tavoin.

Esimerkiksi kuljetusalalla paikantaminen mahdollistaa sen, että asiakkaille voidaan kertoa hyvinkin tarkat toimitusajat. Rakennus- ja maatalous yrityksiä paikantaminen voi auttaa ennaltaehkäisemään arvokkaan omaisuuden menettämistä. Vuokraustoiminnassa paikantamisen avulla voidaan todentaa tarkka vuokrauksen alkamis- ja loppumisaika. Paikannuspalvelun käyttötapoja on monia – rajoitteena ovat vain luovuus ja tarpeellisuus.

Omaisuuden paikantamiseen on keksitty monia tapoja ja teknologisia ratkaisuja, ja nykyään onkin saatavilla paljon erilaisia GPS-paikannuslaitteita erilaisilla ominaisuuksilla. Miksi siis kannattaisi valita juuri bluetooth-paikannus?

Miksi paikantaa bluetoothin avulla?

Ensinnäkin,  bluetoothpaikantimet ovat todella pieniä ja helppokäyttöisiä verrattuna perinteisiin GPS-paikannuslaitteisiin. Monissa tapauksissa bt-laite kiinnitetään vain paikannettavaan omaisuuteen. Erityisiä taitoja tai ammattiasentajia ei tarvita. Toiseksi, ne ovat halvempia ostaa ja käyttää, koska ne ovat designiltään hyvin yksinkertaisia. Lisäksi bt-laitteet ovat erittäin kestäviä ja korkean energiatehokkuuden vuoksi niiden akku voi kestää jopa 20 vuotta mallista riippuen. Tämä on sinänsä jo valtava etu, sillä sinun ei tarvitse huolehtia seurantalaitteen virtalähteestä. 

Näistä syistä bluetooth-paikannus on täydellinen tapa paikantaa omaisuutta, esimerkiksi rakennusalan sähkötyökaluja, maa- ja metsätalouden erikoiskoneita ja paljon muuta omaisuutta monilla eri aloilla. Bluetooth-paikantimia voidaan kuitenkin käyttää myös kaikissa muissa tilanteissa, joissa saatat haluta seurata omaisuuttasi. Tällaista omaisuutta voisi olla esimerkiksi kuormalavat, jäteastiat, kontit tai perävaunut. Näissä tapauksissa voit seurata omaisuutesi sijaintia, mutta myös esimerkiksi luoda raportteja ja laskuja asiakkaille paikannetun omaisuuden sijaintimuutosten perusteella.

Miten bluetooth-paikannuslaitteet toimivat?

Normaaleista GPS-laitteista poiketen, bt-laitteet eivät lähetä sijaintitietoja jatkuvasti joka hetkellä. Ne lähettävät radiosignaalia. Näin ne ovat paljon energiatehokkaampia. Siksi bt-laitteet on skannattava toisella laitteella sijainnin päivittymiseksi. Skannaus tapahtuu automaattisesti kun laite, joka pystyy skannaamaan bt-laitteet, on ennalta määritellyllä alueella, esimerkiksi 250 metrin päässä.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että bt-laitteiden sijainti päivittyy Mapon palvelussa aina kun sellainen ajoneuvo, jossa on bt-laitteen skannaamiseen pystyvä laite, ajaa ohi tai tai saapuu samaan paikkaan, jossa bt-laitteesi (ja omaisuutesi) on. Näin voit siis paikantaa työkaluja ja varusteita työmaalta tai kentältä, jossa työntekijäsi työskentelevät parhaillaan sekä selvittämään, jos jokin omaisuutesi on kadonnut. Sijaintimuutokset voivat myös viestiä esimerkiksi vuokrauspalvelun päättymisestä, kun laitteet palautetaan tai siirretään toiseen paikkaan.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan paikannuspalveluamme bt-laitteilla tai kuulemaan lisää sen ominaisuuksista tai hinnoittelusta, niin ole yhteydessä yhteyshenkilöihimme tai laita meille sähköpostia osoitteeseen suomi@mapon.com!