Maantiekuljetukset ovat olleet yleisimmin käytetty tavaroiden kuljetustapa Euroopassa jo vuosia. Uusimmat Eurostatin tiedot osoittavat, että maantiekuljetusten osuus maan sisäisestä tavaraliikenteestä on 76,5 prosenttia. Kun kysyntä kasvaa ja tieinfrastruktuuri ja sen käytön intensiteetti muuttuvat, kalustonhallintaratkaisuilla on yhä tärkeämpi rooli toimitusketjun organisoinnissa. Kalustonhallintaratkaisut auttavat erityisesti kuorma-autojen reittisuunnittelussa ja varmistavat reittien ja kuljetusten tehokkuuden. Kansainvälinen tavaraliikenteen harjoittaja RIX Oy (jäljempänä – RIX) on helpottanut kuljetusten lähettäjien ja kuljettajien päivittäistä työtä hyödyntämällä reittisuunnitteluratkaisuja.

RIX hyödyntää Maponin kalustonhallintaratkaisuja

RIXin ydinliiketoimintaa ovat maantie-, meri- ja lentorahdit. Yhtiöllä on tällä hetkellä merkittävän kokoinen kalusto, jolla he toimittavat päivittäistavaroita kaikkialle Eurooppaan.

RIX on aiemminkin käyttänyt kalustonhallintaratkaisuja tarjotakseen asiakkailleen laadukkaita rahtikuljetuksia. RIX aloitti yhteistyön Maponin kanssa, koska he arvostavat Maponin teknologista kehitystä ja kykyä tarjota markkinoiden uusimpia telematiikkaratkaisuja.

Nykyään teknologiat kehittyvät erittäin nopeasti, ja haluamme yrityksenä kasvaa yhdessä niiden mukana. Näimme sen, että Mapon seuraa alansa trendejä ja kehittää kuljetus- ja logistiikka-alan kannalta olennaisia innovatiivisia ratkaisuja. Tajusimme, että Mapon voi auttaa meitä kasvamaan ja tarjoamaan uusimpia ratkaisuja asiakkaillemme ja kuljettajillemme“, kertoo Jānis Lovnieks, RIXin kabotaasipäällikkö.

Reittisuunnittelu, ammattimainen navigointi ja viestintätyökalu ovat aktiivisessa käytössä

Kysyimme RIX:ltä, mitkä ovat hyödyllisimpiä ratkaisuja yrityksen kalustonhallinnassa. RIXin edustaja kertoo, että he käyttävät suurinta osaa Mapon palvelun toiminnoista: GPS-seurannasta polttoaineen seurantaan ja reittisuunnitteluun, johon kuuluu myös oikeus käyttää ammattimaista Sygic-navigointisovellusta.

Meille on tärkeää, että reittisuunnitteluratkaisu sisältää myös ammattimaisen navigoinnin, koska kalustomme koostuu pääasiassa rekka- ja kuorma-autoista. Tällainen työkalu helpottaa kuljettajien työtä ja asiakkaidemme rahtien suunnittelua“, Jānis Lovnieks selittää.

RIXin edustaja pitää myös Maponin viestintätyökalua tärkeänä ominaisuutena päivittäisen työn organisoinnissa – se takaa kätevän kommunikaation kuljettajien ja kalustopäälliköiden välillä Maponin mobiilisovellusten avulla.

Reittisuunnittelu säästää aikaa ja lisää varmuutta

Kalustonhallintaratkaisujen avulla yritykset voivat parantaa tavaraliikenteen laatua ja helpottaa työnteon arkea sekä johdolle että kuljettajille. “Reittisuunnittelun avulla lähettäjillä on mahdollisuus määrittää mahdolliset lastaus- ja purkupaikat ja rahtikoot sekä arvioida tarkasti tuotteiden toimitusmahdollisuudet. Esimerkiksi meillä oli tapaus, jossa asiakas oli antanut toimitusosoitteen, joka oli keskellä kaupungin keskustaa, eikä sinne ollut lainkaan mahdollista ajaa kuorma-autolla. Maponin avulla havaitsimme tämän juuri ajoissa”, Jānis Lovnieks kertoo kokemuksistaan. “Monet kollegani arvostavat myös mahdollisuutta nähdä ajopiirturitiedot reittisuunnittelun yhteydessä, koska sen avulla voi kätevästi seurata kuljettajien työaikoja”, jatkaa Jānis Lovnieks.

RIXin edustaja mainitsee, että kuljettajat arvostavat erityisesti ammattimaista navigointia, jonka reiteissä on huomioitu se, että ne sopivat kuorma-autoille. “Maponin helppokäyttöisyyden ansiosta kuljettajat voivat avata reitin suoraan reittisuunnittelu-osiosta ja aloittaa ajamisen kohti määränpäätä. Tämä voidaan siis tehdä vain napin painalluksella, jolloin kuljettajat säästävät aikaa ja voivat olla varmoja siitä, että he ovat suuntaamassa oikeaan osoitteeseen“, kertoo Jānis Lovnieks.

Hän kertoo myös, että RIXin työntekijät arvostavat Mapon palvelun toimivuutta ja sitä, että he voivat käyttää palvelua omalla kielellään. “Tämä helpottaa työtämme, ja voimme tarjota asiakkaille laadukasta ja tarkkaa tietoa tavaroiden toimittamisesta”, Jānis Lovnieks kertoo.

Maponilla on reagoiva tiimi ja modernit ratkaisut

Kommentoidessaan yhteistyötä Jānis Lovnieks korostaa, että Maponin yhteyshenkilöt ja mekaanikot ovat erittäin avuliaita ja nopeasti reagoivia. “Arvostamme suuresti sitä, että voimme pyytää apua milloin tahansa ja että Mapon seuraa aina alan trendejä ja toteuttaa ratkaisuja, jotka helpottavat merkittävästi lähettäjien ja kuljettajien päivittäistä työtä“, Jānis Lovnieks sanoo. RIX arvostaa myös sitä, että Mapon asentaa seurantalaitteet asiakkaalle sopivana aikana ja sopivassa paikassa – asiakas säästää aikaa, joka muuten kuluisi ajoneuvojen kuljettamiseen tiettyyn huoltopaikkaan.

Hän huomauttaa myös, että reittisuunnittelu- ja optimointi yhdistettynä ammattimaiseen navigointiin tuo merkittävää etua: näiden ominaisuuksien avulla voidaan optimoida päivittäiset työprosessit ja seurata teknologista kehitystä, mikä taas määrää pitkälti kilpailukykyä markkinoilla.

Jos haluat tietää lisää reittisuunnittelun erilaisista käyttömahdollisuuksista, tutustu tähän artikkeliin, jossa on myös useita videoesimerkkejä. Jos sinulla herää kysyttävää reittisuunnittelusta tai muista Maponin ratkaisuista, niin ota rohkeasti yhteyttä yhteyshenkilöihimme.