Med EU-myndighedernes ultimative klimamål bliver det stadig vigtigere for alle at hjælpe til. Og mens nogle allerede har taget de første skridt i retning af bæredygtighed, forsøger andre stadig at finde ud af hvordan. Da transportsektoren er en af de største bidragydere til skadelige gasemissioner, og det ved første øjekast kan være svært at se, hvor vi kan gøre det bedre, bør du overveje at indføre telematikløsninger i din flåde. I denne artikel ser vi på, hvordan de kan hjælpe dig med at gøre din virksomhed lidt grønnere og samtidig gøre den mere effektiv.

Vær mere effektiv på vejen

Yderligere forurening produceres ofte i situationer, hvor vi vælger velkendte ruter, fordi det virker lettere end at bruge tid på at finde nye. Det skaber imidlertid situationer, hvor der køres unødvendige afstande hver dag, hvilket genererer en lige så nødvendig mængde emissioner.

Ruteplanlægning Løsninger er en nem måde at reducere mængden af skadelige emissioner på ved at bruge de mest effektive ruter, mens du udfører dine daglige opgaver. Det giver også mulighed for at reducere logistikomkostningerne, optimere din flåde og forbedre kvaliteten af kundeservice med rettidige og forudsigelige leverancer.

Ved hjælp af vores løsning kan du beregne ruter til flere leveringssteder og vælge de mest effektive ved hjælp af detaljeret optimering og sekventering. Rute Optimeringen tager højde for køretøjets størrelse og lasteevne, lastens vægt samt personlige indstillinger, der giver dig mulighed for at beregne ruter, hvor du undgår betalingsveje, motorveje og grusveje, hvis det er nødvendigt.

Se nærmere på, hvordan det kan gavne dig i de følgende artikler:

Maksimer brugen af dine aktiver

Når efterspørgslen stiger, føler du måske, at de eksisterende køretøjer ikke vil kunne klare den ekstra arbejdsbyrde. Men flere køretøjer kan også betyde stilstand situationer og mere skadelig udledning.

Men vidste du, at der findes en objektiv måde at se, om din flåde lever op til sit fulde potentiale? Mål og afgør præcis, hvor meget du kan opnå med din eksisterende flåde ved hjælp af flåde effektivitet løsninger.

De kan give den nødvendige indsigt i arbejdsbyrden for individuelle køretøjer eller køretøjs grupper, som måles i henhold til følgende kriterier:

  • Effektivitet;
  • Køretid;
  • Tomgang Stud;
  • Tændings- og slukningstider.

Du kan se målinger pr. dag, uge og måned. Oplysningerne i oversigterne gør det muligt at vurdere, om arbejdsbyrden kan omfordeles effektivt mellem de køretøjer, der allerede er i din flåde, og træffe faktabaserede beslutninger om, hvorvidt din flåde har brug for flere køretøjer eller måske endda arbejder mere effektivt med færre.

Hvis du tager skridtet videre og bruger ruteplanlægning og optimering sammen med flåde effektivitet, vil du kunne se, om og hvordan de ruter, algoritmen vælger, påvirker flådens drift.

Drivende kultur

En af de vigtigste faktorer, der påvirker CO2-udledningen, og som ofte overses, er køre kulturen i den daglige virksomhedsdrift. Overdreven tomgangskørsel, hårde opbremsninger, acceleration og svingkørsel har en direkte effekt på brændstofforbruget. Løsningen til kørselsadfærd giver en vurdering af hver chaufførs præstations kvalitet, så du kan forbedre køre kulturen i din flåde og samtidig gøre den mere effektiv.

Alternative brændstoffer og elbiler

For nogle er den mest oplagte løsning simpelthen at skifte fossile brændstoffer ud med mere bæredygtige alternativer. Det omfatter alternative gas-, hybrid- og elbiler. Og selvom vi er enige i, at det er et stort skridt i retning af bæredygtighed, er det ikke altid lige let at implementere, og det kræver penge at gøre det. Men den gode nyhed er, at uanset hvad du vælger, er der en måde, hvorpå telematikløsninger kan være med til at fremme dine mål!

Først og fremmest brændstofkontrol. Denne løsning vil hjælpe med at følge op på, hvor meget brændstof din flåde bruger på daglig basis, og tage nøjagtigt hensyn til brændstofforbruget både i realtid og i form af rapporter, der viser dig CO2-tællingen fra hvert køretøj. Alternativt, hvis du har skiftet til el, har du stort set allerede gjort en ekstra indsats for miljøet. Ikke desto mindre arbejder vores team aktivt på løsninger, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine elektriske køretøjer.

Tag chancen for at blive papirløs

Og endelig, selvom det at blive grøn for en transportvirksomhed primært betyder at reducere brændstof udledningen, er der mere, du kan gøre! Hvis du nogensinde har taget dig tid til at lægge mærke til, hvor mange papirformularer der cirkulerer på kontoret hver dag, vil du være enig i, at det er meget. Måske for mange?

Tag chancen og digitaliser alle de papirformularer, som dine medarbejdere går igennem hver dag. Digitale formularer betyder mindre papir og mindre udledning, når de skal sendes frem og tilbage for at udveksles. Fordi løsningen er integreret i vores Mapon GO 2022-mobilapp, kan dine medarbejdere til enhver tid udfylde enhver formular og endda medtage en underskrift. Mindre papir, mindre besvær og mindre affald!

Hvis du vil vide mere om vores løsninger, og hvordan de kan hjælpe din flåde med at blive mere miljøvenlig, så kontakt vores team!