Reittisuunnittelu ja -optimointi ovat palveluja, joita monet asiakkaamme käyttävät ympäri maailmaa. Vuonna 2020 COVID-19-pandemia toi suuria muutoksia maailmaan. Käytännössä suurimpia muutoksia koki vähittäismyynti ja verkkokaupat. Siksipä reittisuunnitteluratkaisujen kysyntä kasvoi yhä enemmän – yritykset tarvitsivat sitä kuljetus- ja toimituspalvelujen korkean tehokkuuden varmistamiseksi sekä hyvän asiakastyytyväisyyden ylläpitämiseksi. Global Newswiren uusimman tutkimuksen mukaan reittisuunnittelumarkkinoiden vuotuisen kasvun odotetaan olevan 10,9% vuoteen 2025 asti.

Asiakkaamme ovat käyttäneet palvelua ja huomanneet sen monet hyödyt. Lue, kuinka tanskalainen myymäläketju JYSK on käyttänyt reittisuunnittelua hallinnoidakseen verkkokaupan toimituksiaan asiakkaille.

JYSKillä on ollut oma verkkokauppa vuosien ajan ja ulkoistetut toimituspalvelut vuoteen 2020 asti. Liiketoiminta kasvoi tasaisesti joka vuosi, mutta maailmanlaajuinen pandemia aiheutti nopeaa verkkokaupan kasvua (15% vuoden 2020 toisella neljänneksellä verrattuna ensimmäiseen vuosineljännekseen OECD:n raportin mukaan) ja yrityksen oli löydettävä uusia tapoja ylläpitää ja lisätä toimituskapasiteettiaan.

Ajatuksenamme oli, että meillä olisi oma kalusto, jonka myötä voisimme panostaa toimituspalveluiden laatuun. Pandemian seurauksena käynnistimme projektin nopeutetulla aikataululla muutamassa kuukaudessa,” kertoo JYSKin pakettien palvelupisteverkoston johtaja Artūrs Meisters. “Kun aloitimme työt projektin parissa, kävi selväksi, että tarvitsemme myös GPS-paikannusta, polttoaineen seurantaa ja reittisuunnitteluratkaisua, jotta voimme seurata kalustomme suorituskykyä”, hän lisää.

Kaikki tarvittavat ominaisuudet

JYSKin kalusto koostuu useista pakettiautoista, jotka toimittavat verkkotilauksia päivittäin 40-60 kohteeseen. Valitessaan kalustonhallintaratkaisujen tarjoajan, JYSK etsi digitaalista palvelua, joka mahdollistaisi reittien suunnittelun useilla toimituspisteillä ja toimitusaikaikkunoilla, seuraisi kuljetusten etenemistä ja tarjoaisi tarkkoja toimitustietoja – nämähän ovat tärkeimpiä tietoja kuljetuksiin liittyen.

“Teimme kartoituksen huolellisesti ja kun tapasimme Maponin asiantuntijat, tiesimme välittömästi, että Maponin tarjous sopii parhaiten tarpeisiimme – sekä toiminnallisesti että kustannuksiltaan”, kertoo Artūrs Meisters ja lisää:

“Huomasimme välittömästi Maponin tulevaisuuden suunnitelmat reittisuunnittelun kehittämiseksi ja ennen kaikkea kyvyn viedä kehitystyön maaliin saakka. Pystymme näitä uusia innovatiivisia palveluita käyttämään kalustossamme jo lähitulevaisuudessa.”

Reittisuunnittelusta viestintätyökaluun – ominaisuudet, jotka säästävät yrityksen resursseja

Reittisuunnittelu on yksi tärkeimmistä palveluista, joita JYSK käyttää toimituksien hallintaan.

“Tällä hetkellä käytämme reittisuunnittelua ja -optimointia useilla toimituspisteillä. Suunnittelemme reittejä kolmessa eri toimitusaikaikkunassa, seuraamme säännöllisesti reittien etenemistä ja toimitusten suunniteltua saapumisaikaa. Näiden tietojen ansiosta pysymme ajan tasalla aikataulun poikkeamista ja voimme antaa tarkempia toimitustietoja asiakkaillemme”, Artūrs Meisters kertoo.

JYSK hyötyy myös monista muista Maponin palveluista, kuten raporteista, sisäisestä viestintätyökalusta ja paljon muusta. Esimerkiksi polttoaineraporttien saaminen on säästänyt yritykseltä paljon aikaa, niiden tallentaminen sisäisiin järjestelmiin on helpottunut ja reittiraporttien täyttäminen on yksinkertaistunut huomattavasti.

Artūrs Meisters lisää myös: “Käytämme Maponia viestintäkanavana kuriirien, kuljetusosaston ja varasto-operaattoreidemme välillä. Yhtenäisen viestintäalustan avulla voimme varmistaa läpinäkyvyyden ja pysyä ajan tasalla uudelleenjärjestetyistä toimituksista sekä kaikista toimitusprosessissa esiintyvistä haasteista.”

Mapon on palvelu, joka ratkaisee liiketoiminnan haasteita

Artūrs Meisters kommentoi yhteistyötä tähän asti seuraavasti:

“Olemme työskennelleet Maponin kanssa vain muutaman kuukauden, mutta näemme miten Mapon välittää asiakkaistaan. Yhteyshenkilöt ovat aina tavoitettavissa, valmiita auttamaan ja ratkaisemaan mahdollisia kysymyksiä.  Arvostamme eniten sitä, että he kuuntelevat palautettamme.”

Mapon mobiilisovellukset ovat hyvin suunniteltuja ja helposti mukautettavissa yrityksen tarpeisiin. “On selvää, että Maponin ratkaisut on suunniteltu ratkaisemaan liiketoiminnan haasteita ja helpottamaan monia päivittäisiä toimintoja. Tähän mennessä Mapon on auttanut meitä paitsi parantamaan asiakaspalvelua tarjoamalla tarkkoja toimitusaikalaskelmia, myös mahdollistanut suunnittelemaan tarkat työajat työntekijöillemme.”, kertoo Artūrs Meisters.

Reittisuunnittelu on vain yksi monista palveluistamme, jotka voivat auttaa yrityksiä parantamaan kalustonhallintaa ja saavuttamaan liiketoiminnan tavoitteet. Jos etsit luotettavaa kalustonhallintaratkaisua ja omaisuuden paikannuspalvelua, ota meihin yhteyttä ja varaa aika etäpalaveriin. Kuuntelemme ja kerromme mielellämme sinulle lisää, mitä kaikkea voimme tarjota juuri sinun yrityksesi tarpeisiin!