Reittisuunnittelu ja optimointi ovat palveluja, joita monet asiakkaamme käyttävät ympäri maailmaa. Vuonna 2020 COVID-19-pandemia toi suuria muutoksia maailmaan. Käytännössä suurimpia muutoksia koki vähittäismyynti ja verkkokaupan toimivuus. Siksi reittisuunnitteluratkaisujen kysyntä kasvoi yhä enemmän – yritykset tarvitsivat sitä kuljetus- ja toimituspalvelujen korkean tehokkuuden varmistamiseksi sekä hyvän asiakastyytyväisyyden ylläpitämiseksi. Global Newswiren uusimman tutkimuksen mukaan reittisuunnittelumarkkinoiden vuotuisen kasvun odotetaan olevan 10,9% vuoteen 2025 asti.

Asiakkaamme ovat käyttäneet palvelua ja huomanneet sen hyödyn. Lue, kuinka tanskalainen myymäläketju JYSK on käyttänyt reittisuunnittelua hallinnoidakseen verkkokaupan toimituksiaan asiakkaille.

JYSKillä on ollut oma verkkokauppa vuosien ajan ja ulkoistetut toimituspalvelut vuoteen 2020 asti. Liiketoiminta kasvoi tasaisesti joka vuosi, mutta maailmanlaajuinen pandemia alkoi aiheuttaa nopeaa verkkokaupan kasvua (15% vuoden 2020 toisella neljänneksellä verrattuna ensimmäiseen vuosineljännekseen OECD:n raportin mukaan) ja yrityksen oli löydettävä uusia tapoja ylläpitää ja lisätä toimituskapasiteettiaan.

Päämääränämme oli tehostaa oman kuljetuskalustomme toimintaa ja panostaa toiminnan laatuun. Pandemian seurauksena käynnistimme projektin nopeutetulla aikataululla muutamassa kuukaudessa,” kertoo JYSKin pakettien palvelupisteverkoston johtaja Artūrs Meisters. “Kun aloitimme työn projektin parissa, kävi selväksi, että tarvitsemme myös GPS-paikannusta, polttoaineen seurantaa, ajotapaa sekä reittisuunnitteluratkaisua, jotta voimme seurata kalustomme suorituskykyä”, hän lisää.

Kaikki tarvittavat ominaisuudet

JYSKin kalusto koostuu useista pakettiautoista, jotka toimittavat verkkotilauksia päivittäin 40-60 kohteeseen. Valitessaan kalustonhallintaratkaisujen tarjoajan, JYSK etsi digitaalista palvelua, joka mahdollistaisi reittien suunnittelun useilla toimituspisteillä ja toimitusaikaikkunoilla, seuraisi reitin etenemistä ja saisi tarkkoja toimitustietoja – tärkeimmät tiedot asiakkaalle.

“Teimme kartoituksen huolellisesti ja tapasimme Maponin asiantuntijat, tiesimme välittömästi, että Maponin tarjous sopii parhaiten tarpeisiimme – sekä toiminnallisesti että kustannuksiltaan”, kertoo Artūrs Meisters ja lisää:

“Huomasimme välittömästi Maponin tulevaisuuden suunnitelmat ja ennen kaikkia kyky viedä niitä maaliin saakka. Pystymme näitä uusia innovatiivisia palveluita käyttämään kalustossamme jo lähitulevaisuudessa.”

Reittisuunnittelusta viestintätyökaluun – ominaisuudet, jotka säästävät

Reittisuunnittelu on yksi tärkeimmistä palveluista, joita JYSK käyttää toimituksien hallintaan. “Tällä hetkellä käytämme reittisuunnittelua ja optimointia useilla toimituspisteillä. Lisäksi

suunnittelemme reittejä kolmessa eri toimituspaikassa, seuraamme säännöllisesti reitin etenemistä ja suunniteltua saapumisaikaa. Tietojen saaminen antaa meille mahdollisuuden saada tietoja aikataulun poikkeamista ja antaa tarkempia toimitustietoja asiakkaillemme”,

Artūrs Meisters kertoo.

JYSK hyötyy myös monista muista Maponin palveluista, kuten raporteista, sisäisestä viestintätyökalusta jne. Esimerkiksi polttoaineraporttien saaminen on säästänyt yritykseltä paljon aikaa, niiden tallentaminen sisäisiin järjestelmiin on helpottunut ja reittiraporttien täyttäminen on yksinkertaistunut huomattavasti.

Artūrs Meisters lisää myös: “Käytämme Maponia viestintäkanavana kuriirien, kuljetusosaston ja varasto-operaattoreidemme välillä. Yhtenäisen viestintäalustan avulla voimme varmistaa läpinäkyvyyden ja pysyä ajan tasalla uudelleenjärjestetyistä toimituksista sekä kaikista toimitusprosessissa esiintyvistä haasteista.”

Palvelu, joka ratkaisee liiketoiminnan haasteet

Kun puhutaan yhteistyöstä tähän asti, Artūrs Meisters sanoo:

“Olemme työskennelleet Maponin kanssa vain muutaman kuukauden, mutta näemme miten Mapon välittää asiakkaista. Yhteyshenkilöt ovat aina tavoitettavissa, valmiita auttamaan ja ratkaisemaan mahdollisia kysymyksiä.  Arvostamme eniten sitä, että he kuuntelevat palautettamme.”

Mapon mobiilisovellukset ovat hyvin suunniteltuja ja helposti mukautettavissa yrityksen tarpeisiin. “Voidaan nähdä, että ratkaisut on suunniteltu ratkaisemaan yrityksen liiketoimintaan liittyviä haasteita sekä helpottamaan monia päivittäisiä rutiinitöitä. Mapon on auttanut meitä parantamaan asiakaspalvelua tarjoamalla tarkkoja toimitusaikalaskelmia ja mahdollistanut suunnitella työntekijöillemme tarkat työajat”, kertoo Artūrs Meisters.

Reittisuunnittelu on vain yksi monista palveluistamme, jotka voivat auttaa yrityksiä parantamaan kalustonhallintaa ja saavuttamaan liiketoiminnan tavoitteet. Jos etsit luotettavaa kalustonhallintaratkaisua ja omaisuuden paikannuspalvelua, ota meihin yhteyttä ja varaa aika etäpalaveriin. Kuuntelemme ja kerromme mielellämme sinulle lisää, mitä kaikkea voimme tarjota juuri sinun yrityksesi tarpeisiin!