Vuonna 2006 digitaaliset ajopiirturit saivat laajaa huomiota maailmalla ja ne toivat uuden aikakauden tiekuljetusalalle. Siitä lähtien kalustopäälliköt ovat ymmärtäneet, kuinka tärkeää on saada helposti saatavilla olevaa tarkkaa tietoa, jonka avulla voidaan tehdä järkevämpiä liiketoimintapäätöksiä.

Ennustava analytiikka ja tarkka raportointi, jotka perustuvat digipiirturitietoihin, ovat tärkeimmät tekijät, jotka voivat parantaa kalustosi tehokkuutta ja turvallisuutta tien päällä. On kuitenkin olemassa erilaisia ​​työkaluja, joita voidaan käyttää tietojen lataamiseen ja analysointiin, riippuen kalustosi koosta ja liiketoiminnan tarpeista. Tässä artikkelissa käydään läpi tärkeimmät tekijät, jotka voivat auttaa sinua digitaalisen ajopiirturin tietojen lataamisessa ja analysoinnissa.

Lataa digitaalisen ajopiirturin tiedot etänä

Ensimmäinen askel kohti kaikenlaista data-analyysiä on kaiken tarvittavan tiedon kerääminen. Digitaaliset ajopiirturit mahdollistavat tietojen keräämisen ja tallentamisen sekä kuljettajakortille että ajoneuvoyksikköön. EU-määräysten mukaan yritys on velvollinen lataamaan tiedot ajopiirturin kuljettajakorteista vähintään kerran 28 päivässä, kun taas ajopiirturin tiedot vähintään kerran 90 päivässä.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi ladata kuljettajakortin ja ajopiirturin tiedot useammin varmistaaksesi, että sinulla on säännölliset varmuuskopiot ja voit havaita rikkomukset välittömästi. Suosittelemme lataamaan kuljettajatiedot 10 päivän välein. Ajoneuvotiedostot sen sijaan tulisi ladata 30 päivän välein. Saat tarkempia tietoja lataamalla nämä tiedot joka päivä.

Jos digitaalisen ajopiirturin tietojen lataus suoritetaan manuaalisesti, se voi olla hyvin aikaa vievää ja tehotonta. Miksi tuhlata aikaasi ja energiaasi, kun se on tehtävissä paljon nopeamminkin? Kalustojohtajat voivat vähentää manuaalista työtä käyttämällä automaattista digitaalisen ajopiirturin tietojen etälatausta. Se tarkoittaa, että voit ladata kaikki ajopiirturitietosi reaaliajassa ilman, että kuljettaja tai ajoneuvo on paikalla. Tämän avulla voit ladata tiedot päivittäin tai viikoittain ja havaita mahdolliset epäkohdat ennen kuin niistä muodostuu suurempia ongelma.

Ajopiirturin tietojen etäluvun vaatimuksia ovat:

  • Jokainen ajoneuvo on varustettava digitaalisella ajopiirturilla ja laitteella, joka tukee etälukua;
  • Etälukua tukeva laite on liitettävä digitaaliseen ajopiirturiin;
  • Digitaalisen ajopiirturin yrityskortti on asetettava ajopiirturin valtuutuspalvelimelle;
  • Ladattaessa tietoja vanhemman mallin digitaalisella ajopiirturilla ajoneuvo ei saa olla liikkeessä.

Pidä tietosi turvassa

Kun kaikki edellä mainitut vaiheet on suoritettu, on aika tallentaa tietosi johonkin turvalliseen paikkaan – digitaalisten ajopiirtureiden tiedot voidaan siirtää automaattisesti Mapon palveluun.

Pienemmän kaluston hallinnassa ajopiirturitietojen lataaminen voi olla mahdollista minivaltuutuspalvelimien avulla, jotka voit asentaa ja sijoittaa toimistoosi. Tämä ei kuitenkaan välttämättä päde suurempiin yrityksiin – kaikkien ajopiirturikorttien pitäminen järjestyksessä ja aina saatavilla on yksinkertaisesti melkein mahdotonta.

Tässä tilanteessa digitaalinen yrityskorttisi voidaan säilyttää turvallisesti keskitetyssä yrityskorttihotellissa. Tämä ratkaisu tarjoaa mahdollisuuden säilyttää kaikki ajopiirturikorttisi saman katon alla sekä hallita DDD-tiedostojen latauksia etänä. Korttihotellin avulla voit olla varma, että palvelimen toimintaa valvotaan aina, eivätkä tietosi katoa.

Määritä latausajat ja haluamasi hälytykset

Ajopiirturin tietojen latauskonfiguraatiot ovat yhtä tärkeitä kuin itse tiedot. Kuten tiedätte, ajopiirturirikkomuksista, kuten ajo- ja lepoaikojen rikkomisesta, määrätään ankaria sakkoja. Voit myös saada sakot, jos et lataa kuljettajasi ja ajoneuvosi tietoja ajoissa. Monia näistä rikkeistä tapahtuu päivittäin, ja useissa tapauksissa kalustojohtaja ei ole edes tietoinen niistä.

Kansainvälisten sääntöjen ja määräysten noudattamiseksi Maponin avulla voit määrittää ajopiirturitiedostojen latausajat ja asettaa muistutuksia mm. ajoajasta, ajopiirturin kalibrointipäivämäärista ja tiedostojen latauksista.

Katsele kalustosi tietoja isossa kuvassa

Lopulta sinun tulee vielä analysoida digipiirturin tarjoamat tiedot, jotta voit tarkistaa, ovatko kuljettajat noudattaneet säännöksiä. Mapon palvelussa on sisäänrakennettu integraatio Tachogramiin. Tachogram on ratkaisumme digitaalisten ajopiirtureiden tietojen hallintaan ja analysointiin. Tässä tapauksessa voit käyttää molempia työkaluja kerralla kirjautumalla sisään Mapon-tilillesi. Lisäksi kuljettajat voivat itsekin käyttää työkalua mobiililaitteillaan ja nähdä, ovatko he rikkoneet sääntöjä.

Tachogram tarjoaa paljon hyödyllisiä raportteja ajopiirturitiedoista sekä kalustojohtajille että kuljettajille. Näiden raporttien avulla voit tarkastella kuljettajan työaikayhteenvetoa, sääntörikkomuksia, ajopiirturitiedostojen latausten tilaa ja jopa luottaa tarkkoihin tietoihin kuljettajan palkkalaskelmissa. Digitaalisen ajopiirturin tietojen analysointi voi säästää tunteja! Ja muista, että ison kuvan näkeminen kerralla voi helpottaa merkittävästi jokapäiväistä työtäsi.

Jos haluat tietää lisää digipiirturin lataus- ja analysointityökalustamme, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä nyt!