Haluaisitko parantaa ajoturvallisuutta ja pysyä aina ajan tasalla siitä, mitä ajoneuvosi ympärillä tapahtuu? Ammattikuljettajan tai yrittäjän oikeusturvaa on välillä haastavaa taata, erityisesti vahinko- ja onnettomuustilanteissa, jos osallisilla on erilainen käsitys tapahtumien kulusta. Ratkaisuna tähän voisi olla Maponin tarjoamat laadukkaat kameraratkaisut!

Miten kaluston kameraratkaisut toimivat?

Yksinkertaisimmillaan kameraratkaisut voivat tarkoittaa sitä, että ajoneuvon tuulilasiin asennetaan kamera, jonka avulla voidaan tarkastella livekuvaa ajoneuvon edestä. Kameraratkaisuihin kuuluu tarkka paikannusmekanismi, joten et välttämättä tarvitse erillistä paikannuslaitetta kameran lisäksi. Suosittelemme kameraratkaisuihin ammattilaisten asennusta, jotta ne varmasti toimivat tarkoituksenmukaisesti.

Siispä tällainen simppeli kameraratkaisu voisi sopia esimerkiksi yksityiselle henkilölle, joka haluaa hyödyntää Maponilta ajopäiväkirjaa ja kameradokumentointia. Kamera paikantaa ajoneuvon reitit, ja nämä reitit voi sovelluksella tai selaimessa merkitä joko yksityiseksi ajoksi tai työajoksi. Mapon palvelusta voit tarkastella livekuvaa ajoneuvon kamerasta, ja kamera tallentaa automaattisesti viikkojen ajalta kaikki yllättävät ja poikkeavat tapahtumat ajosuorituksen aikana. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi ylinopeus, raju mutka-ajo, tai äkkipysäytys.

Ratkaisun hinta määräytyy muun muassa kameroiden määrän ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Ota meihin yhteyttä, niin teemme sinulle tarpeisiisi räätälöidyn tarjouksen.

Kameraratkaisut mahdollistavat ajoturvallisuuden parantamisen ja yrityksen oikeusturvan vahvistamisen

Kamerat auttavat vaaratilanteiden ennakoinnissa ja siten myös liikenneturvallisuuden parantamisessa. Laki määrää ennakointivelvollisuudesta liikenteessä, jolloin ammattikuljettajan kokeneena liikenteenkäyttäjänä on todistettava syyttömyytensä onnettomuustilanteissa. Taltioitu kamerakuva ajoneuvon ympäriltä helpottaa onnettomuus- ja vahinkotilanteiden selvittelyä ja voi toimia apuvälineenä kuljettajan ajotavan kehittämisessä. 

Lisäksi kameroiden live-kuva mahdollistaa esimerkiksi työmaiden johtamisen konttorilta käsin, ja työvaiheiden dokumentointi helpottuu. Raskaalle kuljetuskalustolle voisi sopia jopa 360 asteen kamerakuva kaikkialta ajoneuvon ympäriltä. Näin voidaan parantaa kuljettajan ja yrityksen oikeusturvaa esimerkiksi onnettomuustilanteiden varalta. Kamerat helpottavat myös ajoneuvon tai koneen käsittelyä ahtailla alueilla!

Kameraratkaisun huippuominaisuudet

  • Reaaliaikainen seuranta ja tallenteiden analysointi
  • Järjestelmä on yksinkertainen asentaa
  • Reaaliaikainen paikannus
  • Datayhteys sekä muistikortti kuuluu aina kamerapakettiin mukaan
  • Mahdollisuus kuljettajan vireystilan ja turvallisen ajotavan seurantaan
  • Maponin laajat palvelut kuuluu mukaan

Kiinnostuitko kameraratkaisuista? Pyydä tarjous tai kysy meiltä rohkeasti lisää – vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi kameroihin tai muihin ratkaisuihimme liittyen!