Latvia on yksi Euroopan vihreimmistä maista. Sen luonnonvarat, metsät ja pellot, kattavat yli puolet alueesta, mikä takaa kestävän ja potentiaalisen ympäristön maatalousalaa edustaville yrittäjille.

Yritykset käyttävät usein sadon hoitamiseen erikoisvarusteita, jotka auttavat kenttätyöntekijöitä. Koska jokaisesta teknisestä yksiköstä on kuitenkin huolehdittava huolellisesti, yritykset etsivät aina luotettavia kalustonhallintaratkaisuja. Tässä blogissa kerromme, kuinka Maponin ratkaisut ovat auttaneet Artis JP:tä selviytymään erilaisista liiketoiminnan haasteista ja suojelemaan kalustoaan varkauksilta.

Maatalouskoneiden varustaminen paikannuslaitteilla

Artis JP Oy on latvialainen viljayhtiö, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta. Yrityksen perustamishetkellä yhtiössä työskenteli vain kuusi henkilöä, mutta nykyään henkilöstömäärä on viisinkertaistunut. Tänä aikana yritys on investoinut uusiin maatalouskoneisiin ja siten lisännyt huomattavasti työkykyään. Tähän mennessä noin 50 yksikköä on varustettu Maponin paikantimilla. Artis JP:n edustaja Guntars Zemītis sanoo: ”Aluksi kalustonhallintaratkaisut eivät olleet prioriteettimme, mutta mitä suuremmaksi kalusto kasvaa, sitä tärkeämpää on tietää, missä kalusto ja varusteet sijaitsevat.”

Yhtiön kalusto koostuu pääasiassa traktoreista, leikkuupuimureista ja maatalouskoneista. Kuten arvata saattaa, tällainen omaisuus on kallista ja siksi laitteilla on suuri riski tulla varastetuksi. Tässä yhteydessä Guntars Zemītis muistelee, kuinka kaivinkone varastettiin yrityksen alueelta useita vuosia sitten: “Se oli yritykselle suuri käännekohta, jonka vuoksi asensimme Maponin paikantimet koko kalustoomme.”

Vaikka yksikään maanviljelijä tai maatalousyritys ei ole täysin suojassa varkausyrityksiltä, ​​GPS-paikannuksen avulla voidaan valvoa kaikkien yksiköiden sijainteja reaaliajassa. “Varkauden sattuessa voimme saada omaisuutemme takaisin”, Guntars Zemītis selittää.

Polttoaineen kulutuksen hallinta

Polttoaineiden hinnat ovat nousseet jyrkästi Euroopassa ja hinnat ovat saavuttamassa ennennäkemättömiä korkeuksia. Tämä on saanut yrittäjät huolestumaan liiketoimintansa tulevaisuudennäkymistä. Välttääkseen polttoaineen kulutuksesta huolehtimista, Artis JP käyttää ratkaisua, joka auttaa seuraamaan kaluston polttoaineenkulutusta päivittäin.

”Meille on tärkeää seurata polttoaineen kulutusta ja leikata kustannuksia. Siinä Mapon on suureksi avuksi. Alusta tarjoaa esimerkiksi erilaisia ​​raportteja, joista saamme tietoa kaikista maatalousyksiköistämme ja niiden polttoaineen kulutuksesta”, Guntars Zemītis kertoo.

Polttoaineen seuranta -ratkaisua suositteli Artis JP:lle heidän liikekumppaninsa Otaņķu Dzirnavnieks, joka on vähentänyt kaluston polttoaineen kulutusta 10 % Maponin avulla.

Päivittäinen tuki työntekijöiden tuottavuuden parantamiseen

Kysyessämme Guntars Zemītisiltä, tarkkaileeko yritys työntekijöiden työtaakkaa ja heidän suoriutumistaan, hän vastaa myöntävästi ja kertoo, että rehellisyys on tärkein asia, jota hän arvostaa työntekijöissään eniten.

Hän myöntää myös, että vuosien aikana on ollut joitakin tapauksia, joissa työntekijät ovat käyttäneet yrityksen omaisuutta luvatta henkilökohtaisiin tarkoituksiin. Maponin ansiosta tällaista ei enää tapahdu. 

”Maatalousalan työ vaatii vahvaa vastuuntuntoa ja tarkkuutta, joten haluamme varmistaa, että työntekijämme ovat täsmällisiä tehtävissään. Sen varmistamiseksi käytämme Maponin työaika-ratkaisua”, Artis JP:n toimitusjohtaja jakaa kokemuksiaan.

Lopuksi keskustellessamme teknologian vaikutuksista liiketoiminnan kasvuun, Guntars Zemītis sanoo uskovansa, että jokainen yritys voi hyötyä innovaatioista ja siten menestyä. Hän arvostaa myös suuresti Maponia ja sen panosta Artis JP:n kalustonhallintaprosessien parantamiseen.

“Olen 100% tyytyväinen Maponin ratkaisujen laatuun, enkä epäile, etteikö yhteistyömme jatkuisi vielä monta vuotta tulevaisuudessakin”, Guntars Zemītis kertoo.

Jos haluat tietää lisää ratkaisuistamme tai testata Maponin palvelua itse ilmaiseksi, ota myyntiimme rohkeasti yhteyttä tai laita meille sähköpostia osoitteeseen: suomi@mapon.com