Otaņķu Dzirnavnieks on yksi suurimmista Baltian maatalouspalvelujen tarjoajista, jolla on 20 vuoden kokemus Euroopan markkinoilla. Yrityksen päätoimiala on maataloustuotteiden kuljetus.

Tuotteiden ja palveluiden laadukkuus on yritykselle tärkeää. Koska Otanķu Dzirnavnieks on aina kiinnittänyt erityistä huomiota digitaalisuuden ja tekniikan kehitykseen, tärkeässä roolissa on ollut liiketoimintaprosessien, kuten esimerkiksi ajoneuvojen kalustonhallinnan nykyaikaistaminen sekä optimoiminen.

Tavoite: parantaa ajoneuvojen kalustonhallinnan tehokkuutta

Tarve optimoida ajoneuvojen kalustonhallinnanprosesseja syntyi noin 10 vuotta sitten. Silloin reittien suunnittelussa yhteyttä kuljettajiin otettiin puhelimitse. Tämä oli aikaa vievä sekä monimutkainen prosessi. Lisäksi ajoneuvojen digipiirturien ja kuljettajakorttien tietojen tallentaminen työllisti organisaatiota. Kaluston kasvaessa tämän tyyppinen prosessinkäsittely tuli tehottomaksi. Siksi oli muutoksen aika, joten yritys alkoi etsimään uusia ratkaisuja päivittäiseen tehtävien hallintaan.

”Kun päätimme, että yritys tarvitsee uusia kalustonhallinnan ratkaisuja, tutkimme pitkään markkinoilla olevia vaihtoehtoja ja valitsimme Maponin sen tarjoaman alustan vuoksi. Se näytti kätevältä sekä helposti ymmärrettävältä muihin vaihtoehtoihin verrattuna,”

kertoo Otaņķu Dzirnavnieks hallituksen jäsen Jānis Lanka.

Ratkaisuja koko kalustoonkevyistä ajoneuvoista ja kuorma-autoista traktoreihin

Tällä hetkellä Maponin laitteet on asennettu lähes kaikkiin yrityksen ajoneuvoihin, muun muassa autoihin, kuorma-autoihin sekä traktoreihin. Otaņķu Dzirnavnieks käyttää GPS-paikannusta, polttoaineen valvontaa, Tachogramia, kuljettajan ajotapa-analyysia, kalustotarkastuksia sekä muita ratkaisuja. Kerätyt tiedot synkronoidaan yrityksen ERP-järjestelmän kanssa, joka käyttää niitä liiketoimintaprosessien hallintaan.

Parempi kalustonhallinnan tehokkuus ja pienempi polttoaineenkulutus

“Pian seurantaratkaisujen käyttöönoton jälkeen huomasimme merkittäviä parannuksia kuljetusten laadussa ja tehokkuudessa. Näimme, missä ajoneuvomme olivat reaaliajassa, sekä pääsimme suunnittelemaan seuraavat työtehtävät jo hyvissä ajoin,”

toteaa Jānis Lanka.

Toinen merkittävä parannus on muutos polttoaineenkulutuksessa. Käyttämällä Maponin polttoaineenkulutuksen seurantaa on polttoaineenkulutus vähentynyt 10%. Lisäksi on helpompaa tarkastella ajoneuvoja koskevia tietoja, muun muassa kalustontarkastuksia, katsastuksia sekä muita kalustokohtaisia dokumentteja. Mapon palvelu auttaa myös asiakkaita ja työntekijöitä tekemään työstä mielekkäämpää ja tehokkaampaa.

“Arvostamme suuresti sitä, että Mapon päivittää jatkuvasti ratkaisujaan, kuuntelee ehdotuksiamme ja toteuttaa niitä. Tämä kaikki auttaa meitä parantamaan työtämme ja kasvattamaan liiketoimintaamme.”

Mapon tarjoaa kalustonhallintaratkaisut, jotka soveltuvat aivan kaikille, yksityiskäytöstä yrityskäyttöön. Jos haluat tietää, miten tiimimme voi auttaa juuri sinua ratkaisemaan yrityksesi liiketoimintaan liittyviä haasteita, ota meihin yhteyttä!