Selvom konceptet med en mobil arbejdsstyrke kan virke relativt nyt, kan det spores tilbage til 1972, da Jack Nilles, en tidligere raketforsker, opfandt telearbejde ved at køre et komplekst NASA-kommunikationsprojekt helt på afstand. Nøjagtig 50 år senere er det blevet den nye normalitet at arbejde uden for kontoret – omkring 80 % af verdens arbejdere betegnes som skrivebords løse medarbejdere.

De personer, der udgør den skrivebord løse arbejdsstyrke, arbejder for det meste inden for brancher som byggeri, transport, detailhandel, sundhedspleje og andre områder. I årenes løb er antallet af fjernarbejdere vokset hurtigt, og derfor skal virksomheder være opmærksomme på situationer, der kan påvirke deres mobile arbejdsstyrkes produktivitet negativt, og lære at undgå dem.

Specialbyggede løsninger

Hvis du har undret dig over, hvordan det går med produktiviteten og fremdriften i arbejdet, når du leder et fjernt team, så husk, at det er slut med at tegne kalendere på whiteboards, administrere tidsplaner i regneark og sende mobile medarbejdere i marken med bunker af papir formularer.

Fremkomsten af nye, specialbyggede telematikløsninger gør det lettere at løse forskellige typer problemer, kommunikere med teammedlemmer, opdatere arbejdsplaner og holde styr på det igangværende arbejde. Derfor har vi sammensat en liste, der kan hjælpe dig med at håndtere forskellige uønskede situationer på arbejdspladsen.

1. Mangel på synlighed

Når det gælder om at nå dine forretningsmål, er et beslutsomt team det mest værdifulde aktiv, du kan have. Men virksomheder har ofte at gøre med medarbejdere, der ikke investerer hundrede procent i deres job. Uanset om det er en uheldig vane med at tage alt for lange frokostpauser, komme for sent eller bare slacke, så fungerer det aldrig rigtig for nogen at have et halvt tomt glas. Nogle mennesker kæmper på den anden side med at være konstant overbebyrdede, så de til sidst brænder ud.

For at undgå disse tilfælde kan ledere bruge en simpel arbejdstidsregistrering, der erstatter timesedler på papir og giver en nøjagtig registrering af hver medarbejders fremmøde og arbejdstimer. Virksomheder kan også bruge denne løsning til at lette processen med lønadministration.

Lige så vigtigt er det, at det ikke altid er let at balancere flere ansvarsområder på daglig basis. Selvom det er praktisk at organisere en tidsplan, er der usædvanlige situationer, hvor aftaler bliver forsinket, fordi medarbejderne enten sidder fast i trafikken eller melder sig syge. På samme måde har kunder en tendens til uventet at aflyse møder, hvilket kræver, at du finder erstatninger med kort varsel. Mapons løsning til effektiv styring af arbejdsbyrden giver dig mulighed for at gennemgå opgaverne og fordele dem blandt medarbejderne så retfærdigt og produktivt som muligt.

2. Bjerge af papirarbejde

Rutineopgaver, især papirarbejde, er en hård opgave, når man er på farten. At håndtere kontrakter, indsamle underskrifter for hvert job, der håndteres, og gå med en bunke filer fra et sted til et andet kan gøre en nervøs. Hvad med at vi holder op med at bruge papir i vores daglige arbejde?

Intet papir, ingen blæk og ingen print – at blive grøn kan hjælpe din virksomhed med at nedbringe driftsomkostningerne og også give et bedre og mere organiseret workflow.

Når du flytter dine formular processer til en digital løsning, betyder det, at dit team altid nemt kan få adgang til og håndtere data. Opret tilpassede formularer eller brug færdige skabeloner på Mappen-platformen, og gem dem på Mapon GO-app’en til medarbejderne. Digital formular løsning er en ny og forbedret måde at overføre information og dokumentlevering til og fra en virksomhed.

3. Dårlig kommunikation

Det kan være en udfordring at opretholde en åben kommunikation med alle i din virksomhed, især når du leder en mobil arbejdsstyrke. Ingen kan lide at blive holdt udenfor, og da eksterne medarbejdere ikke har mulighed for at sludre på kontoret og normalt har begrænset adgang til computere, er det vigtigt at holde dem informeret om alt, hvad der foregår.

I dag er styring af den mobile arbejdsstyrke 100 % afhængig af, at man bruger teknologi til at kommunikere og samarbejde, så de rigtige værktøjer kan gøre hele forskellen.

Medarbejdere i marken kan bruge instant messaging til at holde kontakten med back-office og undgå fejl eller tab af information. For at sikre en konsekvent og responsiv kommunikationsproces fra alle involverede parter kan Mapon GO-appen være en stor hjælp. Løsningen giver hurtig og enkel forbindelse og forbedrer virksomhedens samlede produktivitet.

Hvis du vil forenkle processerne for din mobile arbejdsstyrke og lære mere om Mapons løsninger, er du velkommen til at kontakte vores kunde projektledere eller kontakte os via support@mapon.com.