Vuosi 2023 oli kiireinen vuosi sekä Maponille että asiakkaillemme – siinä missä te kuljitte enemmän kilometrejä kuin koskaan aiemmin, meidän fokuksemme oli sisäisten prosessien sujuvoittamisessa. Työskentelimme ahkerasti ratkaisujen kehittämiseksi, tiimiemme tehokkuuden lisäämiseksi ja parannuskohteiden löytämiseksi. 

Kaikki tämä tapahtui tietenkin samanaikaisesti, kun jatkoimme erilaisten laadukkaiden palvelujen tarjoamista asiakkaillemme. Katso, miten kulunut vuosi sujui ja mitä on luvassa vuonna 2024!

Kuljettuja matkoja ja säästettyjä työtunteja

Kalustonhallinnan yksi tärkeimpiä ominaisuuksia on GPS-paikannus, jonka avulla näet kaikkien ajoneuvojen sijainnit ja reitit. Vuonna 2023 asiakkaamme ajoivat yhteensä 7,6 miljardia kilometriä. Se on kuin matkustaisi kuuhun ja takaisin 9995 kertaa!

Asiakkaidemme keskuudessa Eurooppa oli kilometrimäärissä mitattuna kuljetuin alue. Eniten ajettiin Espanjassa (708,5 milj. km), seuraavaksi eniten Suomessa (577,5 milj. km) ja kolmanneksi Saksassa (513,7 milj. km). Kaiken kaikkiaan Maponin asiakkaat kävivät tänä vuonna 181 maassa. Katso aktiivisimmat alueet alla olevasta kartasta!

Kansainväliset kuljetusyritykset kerryttävät suuren osan kokonaiskilometrimäärästä, ja sen myötä myös 4,9 miljoonaa ajopiirturitiedostoa ladattiin etänä. Kuvittele, miten paljon työaikaa säästyy, kun ei tarvitse käydä jokaisessa ajoneuvossa erikseen lataamassa piirtureita!

Ajopiirturiratkaisujen lisäksi Mapon-tiimi on varma, että myös videokameraratkaisut ovat nousussa tulevina vuosina. Näimme sen vuonna 2023, kun Mapon-palveluun liitetyt kamerat havaitsivat jopa 2,4 miljoonaa tapahtumaa ja tallensivat kuvamateriaalia, jota voidaan käyttää kuljettajien koulutuksissa tai todisteina mm. liikennevahingoista.

Epäilemättä yhä useammat yritykset ymmärtävät videotelematiikan edut kalustonhallinnassa tulevana vuonna 2024, sillä Mapon-palveluun liitettyjen kameroiden määrä kasvoi tänä vuonna 240 %.

Nyt kun olemme todenneet, että vuonna 2023 asiakkaamme olivat työn touhussa ja matkustivat miljoonia kilometrejä, on aika kerrata, mitä Mapon teki samaan aikaan.

Mitattavaa menestystä

Saavutimme tärkeän virstanpylvään loppukeväästä, kun 200 000. paikannuslaite liitettiin Mapon-palveluun. Tämä saavutus on erityisen merkittävä, sillä ensimmäisten sadan tuhannen laitteen saavuttamiseen kului aikaa 15 vuotta, ja sen tuplaamiseen meni vain 2,5 vuotta. Tämä jos joku on mahtavaa!

Marraskuussa saavutimme myös toisen pyöreän luvun, kun 30 000. asiakas alkoi käyttää palveluitamme. Tämä oli tiimityötä, sillä tiimimme Latviassa, Suomessa, Espanjassa, Virossa ja Tanskassa sekä kaikki yhteistyökumppanimme tekivät parhaansa onnistumisen eteen.

Aktiivinen yritys ja vahva tiimi

Tiimimme kasvoi vuonna 2023. 189 ammattilaista työskenteli parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen eteen, olipa kyse ohjelmistosta, asiakastuesta, asennuksista, suunnittelusta tai mistä tahansa siltä väliltä. Maponin asiakastukitiimi oli erityisen innokas auttamaan, sillä yhdessä he hoitivat peräti 18 306 puhelua ja 23 020 sähköpostia. Tämä oli epäilemättä tärkeä tekijä NPS-luvun 36 saavuttamisessa.

Henkilöstö on tärkein voimavaramme, ja sitä ei voi koskaan korostaa liikaa. Työntekijöidemme panos ja ammattitaito ovat merkittävä osa menestystämme – ilman heitä ei olisi meitä. Tänä vuonna Suomen toimipisteen eNPS-kyselyyn (Employee Net Promoter Score) vastasivat kaikki työntekijämme ja eNPS-tuloksemme oli erinomainen 50. Työntekijöiden nettosuositteluindeksi eNPS kertoo siitä, kuinka halukkaita työntekijät ovat suosittelemaan yritystä työpaikkana.

IT-alan yrityksenä pyrimme aina hallitsemaan asiakastietoja turvallisesti ja suojatusti. Iloitsemme siitä, että vuonna 2023 Mapon Suomi sai ISO 27001 -tietoturvasertifikaatin! Sertifikaatti osoittaa, että asiakkaan ja yrityksen sisäistä dataa käsitellään parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Mapon Latvia sai sertifioinnin vuonna 2021, ja vuonna 2023 myös Suomen ja Espanjan toimipisteet saivat ISO 27001 -sertifikaatit.

”Sertifikaatti on sekä testi siitä, kuinka hyvin olemme ottaneet toiminnassamme käyttöön parhaita tietoturvakäytäntöjä, että läpinäkyvä mahdollisuus vakuuttaa asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme. Prosessi ei ollut helppo tai nopea, mutta prosessin yksityiskohtaisuus tuntuu meistä kannattavalta, sillä se tuo lisäarvoa ja -rauhaa kaikille palveluamme käyttäville”,  kommentoi Mapon CO-CEO Ingus Rukis.

Toimipisteiden saavutuksista puheen ollen, Mapon Viro sai toukokuussa suuren sysäyksen, kun yhtiö osti paikallisen CarCopsin. “Olemme toimineet Viron markkinoilla vuodesta 2019 lähtien, ja CarCopsin osto vahvistaa merkittävästi nykyistä liiketoimintaamme. Uskon vakaasti, että tämän yritysoston ansiosta voimme paitsi viedä liiketoimintamme seuraavaan kasvuvaiheeseen myös nousta johtavaksi palveluntarjoajaksi Virossa ja laajentua muihin Pohjoismaihin”, Mapon CO-CEO Ingus kommentoi.

Näiden saavutusten lisäksi osallistuimme monille alamme messuille ja näyttelyihin sekä jaoimme tietoamme ja ideoitamme erinäisissä haastatteluissa ja keskusteluissa.

Loistavat ratkaisumme nyt entistäkin parempina

Mapon tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kalustonhallintaratkaisuja, ja vuonna 2023 työskentelimme tehdäksemme niistä entistä parempia. Tässä muutamia kohokohtia: 

  • Lukuisia parannuksia kaluston kamerajärjestelmiin saadaksemme siitä yhden markkinoiden kilpailukykyisimmistä tuotteista;
  • Asiakkaiden toivomia uusia raportteja;
  • Digitaalinen SOS-painike Mapon GO -mobiilisovelluksessa vaihtoehtona ajoneuvoon asennetulle fyysiselle painikkeelle;
  • Ajotapa-anayysiin otettiin käyttöön optimoidut ylinopeuden havaitsemisominaisuudet, joiden avulla yritykset voivat parantaa turvallisuutta ja vähentää kuluja;
  • Ratkaisu, jolla Mapon-palveluun voidaan lisätä omaisuutta, jossa ei ole asennettuna seurantalaitteita, ja liittää se BLE-laitteeseen – yritykset voivat nyt hallita kaikkia kaluston tietoja yhdessä paikassa.

Näiden ja monien muiden parannusten avulla pyrimme tuomaan lisäarvoa asiakkaillemme, ja haluamme tehdä Maponin ratkaisupaketista entistäkin täydellisemmän vuonna 2024!

Ajankohtaista tietoa kalustonhallinnasta ja trendeistä

Vuonna 2023 huomasimme, että alamme luotettavalle ja syvälliselle tiedolle on kasvava tarve: miten kalustonhallintaratkaisut toimivat, miten erilaisia ongelmia voidaan ratkaista, mitä menestyvät yritykset tekevät ja niin edelleen. 

Jos sinulta on mennyt ohi, niin myös tänä vuonna olemme tuottaneet paljon monipuolista sisältöä kanaviimme. Opi lisää kalustonhallinnasta lukemalla blogiamme ja kurkistamalla Youtube-kanavallemme. Kerromme Mapon-ratkaisuista, niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista ja asiakkaiden kokemuksista ratkaisujen parissa sekä käsittelemme ajankohtaisia kalustonhallinta-aiheita, kuten kalustokameroiden hyötyjä, tapoja säästää polttoainetta, alkolukkojen tarpeellisuutta ja paljon muuta.

Kuljetus- ja logistiikka-alan ammattilaisille olemme myös laatineet tärkeää sisältöä:

Vuonna 2024 pyrimme tuomaan entistä osuvampaa sisältöä monille eri toimialoille, joten pysy kuulolla!

Valmiina vuoteen 2024

Vuodenvaihteen tienoilla on aika katsoa taustapeileihin ja taputtaa itseään olkapäälle hyvin tehdystä työstä. Toisaalta on aika suunnitella asioita eteenpäin ja tavoitella uusia saavutuksia taas ensi vuonna. 

Ensi vuoden aikana keskitymme tärkeimpiin ratkaisuihimme – digipiirturityökaluihin, polttoaineen hallintaan ja videokameraratkaisuihin. Toinen prioriteettimme on parantaa tuotteidemme yleistä käyttöönotto- ja käyttökokemusta keskittymällä tietoon perustuviin oivalluksiin pelkkien tietoaineistojen tarjoamisen sijasta.

Jos et halua jäädä paitsi vuoden 2024 trendiennusteista, pysy kuulolla! Siihen asti – onnea uuteen vuoteen ja palataan taas ensi vuonna!