“Kun saavun aikaisin maanantai-aamuisin toimiston ovesta sisään, ja tunnen innostusta ja positiivista fiilistä, tiedän olevani oikeassa paikassa.” Tältä tuntuu Johnny Lehtisestä, joka aloitti Mapon Suomen toimitusjohtajana tämän vuoden alussa. 

Kaksi vauhdikasta ja haastavaakin kuukautta on kulunut siitä, kun Johnny Lehtinen hyppäsi Maponin matkaan kalustonhallinta-alalle. Nyt pääsemme kurkistamaan kulisseihin ja tutustumaan uuteen toimitusjohtajaamme, joka vie meidät matkalle kalustonhallinnan kiehtovaan maailmaan ja päätään nostaviin tulevaisuuden suuntiin. Kuka olet ja mitä ajattelet kalustonhallinta-alan tulevaisuudesta, Johnny?

Hotellialan ja myyntityön kautta kalustonhallinta-alalle

Johnny on kotoisin Porvoosta, mutta elämä on kuljettanut hänet välissä 11 vuodeksi Turkuunkin ennen juurille palaamista. Hän on kahden lapsen isä, joka harrastaa vapaa-ajallaan urheilua ja urheilun seuraamista. Jääkiekkoa ja jalkapalloa mies seuraa ahkerasti niin omalta sohvalta käsin kuin peleissä käyden Suomessa ja ulkomailla asti.  Yllättävänä lajina myös jääpallo kiinnostaa, ja kannatus osuu luonnollisesti paikalliselle Porvoon Akilles -joukkueelle. Johnny nauttii mökkeilystä ja veneilystä. Täydellinen lämmin kesäpäivä kuluisi veneillen, hengitellen saaristolaisilmaa ja grilliherkkuja maistellen.

Johnny on utelias ja myyntihenkinen persoona. “Olen rento, ja enemmän tekijä- kuin miettijätyyppiä. Tykkään mennä, nähdä ja tehdä”, hän kertoo. Vaikka lapsena Johnny piirteli paperille aina kuorma-autojen kuvia ja haaveili rekkakuskin ammatista, hän päätyi lopulta hotellialan kautta myyntialalle. Hän on toiminut myynnin, myynnin johtamisen ja valmentamisen tehtävissä erilaisissa yrityksissä, muun muassa erilaisten järjestelmien parissa, ennen Maponille siirtymistään. Johnny on elävä esimerkki siitä, miten uteliaisuus, kokeilunhalu ja rohkea asenne voivat viedä yllättäviin paikkoihin – tässä tapauksessa myös lapsuuden kiinnostuksenkohteiden, eli ajoneuvokaluston, äärelle! 

Johnny asentamassa paikannuslaitetta ajoneuvoon

Se, mikä Maponissa herätti Johnnyn kiinnostuksen, oli sen konkreettinen vaikutus ja apu asiakkaiden liiketoimintaan. Maponin tuoma lisäarvo on helposti ymmärrettävissä ja osoitettavissa. Tehokkuus-orientoituneena ja suoraviivaisuutta arvostavana ihmisenä häntä kiehtoo Mapon-alustan helppokäyttöisyys ja mahdollisuus auttaa asiakkaita optimoimaan ja säästämään kalustoon liittyvissä asioissa, ja osoittamaan nämä vaikutukset selkeästi. Johnny näkee kalustonhallinnan hyvin modernina ja mielenkiintoisena alana, jossa on paljon potentiaalia kasvulle ja jatkuvalle kehitykselle. Maponin kanssa hän näkee mahdollisuuden olla mukana muutosta, jossa modernit ratkaisut ja dataohjautuvuus avaavat teitä tehokkaampaan ja kestävämpään tulevaisuuteen.

Kalustonhallinnan trendit ja tulevaisuuden näkymät

Alan trendeistä keskusteltaessa, Johnny nostaa kaksi merkittävää teemaa esiin – datan merkitys ja kestävyysteemat. Yksi alan trendeistä on jatkuvasti kasvava tiedon määrä, sen kerääminen ja analysointi. Kalustoa omistavat yritykset, joilla on käytössä älykkäät kalustonhallintajärjestelmät, pystyvät keräämään kalustotiedon, hallitsemaan näitä tietoja ja tekemään tiedon perusteella liiketoimintaa koskevia päätöksiä kaluston käytöstä ja suorituskyvystä. Mapon auttaa yrityksiä keräämään kaiken kalustotiedon yhteen paikkaan, jossa se esitetään helposti ymmärrettävässä muodossa. Integraatiot järjestelmien välillä mahdollistavat tietojen uimisen järjestelmästä toiseen, mutta toistaiseksi vielä jonkin verran rajallisesti. Johnny näkee integraatioiden maailmassa paljon potentiaalia, ja hän uskoo vahvasti, että tieto tulee tulevaisuudessa virtaamaan paljon vapaammin ja helpommin järjestelmien välillä. Tekoälyä ei tule myöskään unohtaa – se tulee tarjoamaan mielenkiintoisia mahdollisuuksia tiedon käsittelyyn ja jäsentelyyn päätöksenteon tueksi. 

Toinen tärkeä aihepiiri on ympäristö- ja kestävyysteemat. Tiedosta voidaan ammentaa kannattavuuden ja tehokkuuden lisäämisen lisäksi paljon hyötyä myös siihen, että yritysten kalustoa käytettäisiin entistä kestävämmin ja ympäristöystävällisemmin. Kalustonhallintaratkaisujen tuottama tieto tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kantaa kortensa kekoon päästöjen vähentämiseksi. Esimerkiksi ajoneuvojen yhteiskäyttö yrityksen sisäisesti, ajoneuvojen ennaltaehkäisevä huolto, ajotavan ja polttoaineenkulutuksen seuranta sekä edeltäviin liittyvät tavoitteet taloudellisemmasta ja ekologisemmasta ajokulttuurista ovat joitakin avaimia turhien päästöjen vähentämiseksi. Myös sähkö ja muut ympäristöystävällisemmät käyttövoimat ajoneuvoissa ovat koko ajan yleisempiä. Johnny muistuttaa, että tulevaisuuden suunta on se, että aidosti vastuulliset toimijat tulevat pärjäämään paremmin.

Näkymä Mapon-kalustonhallintajärjestelmästä

Teknologian ja innovaatioiden kehitysvauhti on nykypäivänä hurjaa, ja sen myötä Johnny innostuu pohtimaan myös ajoneuvoissa tapahtuvia konkreettisia muutoksia, mitä tulevaisuus voisi tuoda. Millaiselta esimerkiksi logistiikkayrityksen piha näyttää 30 vuoden kuluttua – Onko siellä samat vanhat tutut kuorma-autot vai jotain aivan muuta? Miltä tulevaisuuden kalustot näyttävät, millä käyttövoimalla ajoneuvot kulkevat, onko videotelematiikka kiinteä osa kaikkia ajoneuvoja tai ohjaavatko ajoneuvot jopa itse itseään?

“Kalustonhallintasektorilla tapahtuu jatkuvaa muutosta ja me Maponilla olemme sitoutuneet jatkamaan kehitystämme vastataksemme alan haasteisiin ja mahdollisuuksiin”, Johnny vakuuttaa.

Me Maponilla kehitämme jatkuvasti analysointi- ja raportointityökalujamme, jotta ne vastaisivat asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin. Samalla pyrimme auttamaan asiakkaitamme täyttämään viranomaisten asettamat vaatimukset, vastaamaan kalustoa koskeviin muutoksiin esimerkiksi käyttövoimien osalta ja asiakkaiden kasvavaan valveutuneisuuteen ympäristökysymyksistä.

“Olemme toiminnassamme läpinäkyviä ja asiakaslähtöisiä. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme löytämään aina aidosti tarvitsemansa ratkaisut ja hyödyntämään järjestelmäämme ja sen tarjoamaa tietoa mahdollisimman monipuolisesti toiminnassaan. Haluamme kehittyä jatkuvasti ja olla yrityksille kumppani myös näissä päätään nostavissa teemoissa, kuten dataohjautuvuudessa, lisääntyvissä viranomaisvaatimuksissa ja kestävyydessä”, Johnny kiteyttää.

Työyhteisössä sydän sykkii Maponin vihreää 

Ensimmäisten kuukausien aikana Johnny on kokenut jännittävää uuden alun tunnelmaa, mutta vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Astuttuaan Maponin matkaan, Johnny kohtasi tiimin, jonka tekemisessä tiivis yhteishenki ja auttamisen kulttuuri ovat läsnä. Apua on aina tarjolla ja ihmiset tukevat toisiaan. “Voisi sanoa, että Maponin vihreä sydän sykkii kaikilla. On hienoa olla osa tätä yhteisöä”, Johnny kuvailee.

Mapon-tiimi Teneriffalla

Hän on iloinen siitä, että on jo päässyt tekemään merkityksellisiä päätöksiä, osallistumaan moniin projekteihin ja oppimaan paljon uutta alasta ja asiakkaistamme. Hän odottaa tulevalta jatkuvaa kehitystä ja kasvua, mutta myös sitä, että Mapon pysyy muutostenkin keskellä uskollisena omille arvoilleen ja pystyy tarjoamaan parasta mahdollista palvelua asiakkailleen. 

 “Tulen oikeasti todella innoissani töihin ja se kertoo minulle paljon”, Johnny hymyilee.

Mapon on kalustonhallinnan ja omaisuuden seurannan edelläkävijä jo yli 18 vuoden kokemuksella. Tarjoamme yrityksille kalustonhallintaratkaisuja aina reaaliaikaisesta paikannuksesta ajotapaseurantaan, polttoaineen hallintaan ja kaluston kameraratkaisuihin saakka. Jos yrityksesi kalustonhallinnassa olisi tehostamisen paikka, ole meihin rohkeasti yhteydessä!