Ajomestarit hyödyntävät Maponin palvelua aktiivisesti toimintansa monella eri osa-alueella. Mapon on yleisen johtamisen, ajojärjestelyn, huoltojen ja talouden yksi tärkeimmistä työkaluista. Ajomestareiden kalustoa on Maponin palvelussa reilut sata kappaletta.

Ajomestarit Oy tarjoaa kuljetus- ja varastointipalveluja, kattavia messu- ja tapahtumakuljetuksia, henkilökuljetuksia ja kalustovuokrausta noin 70 palvelualttiin kuljetusalan ammattilaisen voimin. Heidät tunnetaan laadukkasta työstä, nopeasta reagointikyvystä ja asiakaslähtöisyydestä. Mapon on Ajomestareiden toiminnan tukena toteuttamassa jatkuvaa ja varmaa laatua.

“Kasvun myötä Maponista saatava ajantasainen tieto on ollut liiketoiminnallemme ihan välttämätöntä. Itselleni on tärkeintä, että saan yhdestä järjestelmästä ja yhdellä vilkaisulla selkeän kokonaiskuvan kaluston tilanteesta. Tämä korostuu, kun on suuri kalusto ja paljon työntekijöitä”, kuvailee yrityksen toimitusjohtaja Toni Murtoniemi.

Mapon sitoo henkilöstöä laadukkaaseen työhön

Maponin avulla seurataan esimerkiksi työaikaa ja kuljettajien ajotapoja. Yksi konkreettinen ja erittäin tärkeä omainaisuus Maponissa on aluerajaukset ja hälytykset. Ajomestarit hyödyntävät näitä ominaisuuksia esimerkiksi ajaessaan paikallisliikenteessä koulujen lähistöllä. Maponiin on rajattu koulujen lähistölle 40 km/h alue, ja sekä työnjohto että kuljettaja saavat heti puhelimiinsa hälytykset, jos tämä nopeusraja ylittyy rajatulla alueella. Myös tyhjäkäynnin määrää ollaan saatu vähennettyä Maponin seurannan avulla. Ajomestareilla Mapon toimii reaaliaikaisena liikenneturvallisuuden sekä ympäristöystävällisen ja taloudellisen ajon mittarina.

“Meillä kyse ei ole vain satunnaisesta seurannasta. Mapon on meille jokapäiväinen työkalu, jota hyödyntävät aktiivisesti kaikki yrityksen johdosta kuljettajiin. Dataa kerätään ja raportoidaan päivittäin, mikä sitoo ja motivoi meitä kaikkia laadukkaaseen työhön”, kertoo Toni Murtoniemi.

Nopeaa reagointia

Ilmaisen testijakson aikana Ajomestarit huomasivat, että Maponin monipuoliset ominaisuudet tukevat yrityksen toimintaa monilla eri osa-alueilla. Monipuolisuus painoikin vaakakupissa reilusti paikannuspalvelua valitessa. Käytännön ajojärjestelytyöt helpottuvat, kun kaluston liikkeet nähdään reaaliaikaisesti kartalla. Asiakkaiden toimituksille voidaan antaa tarkkoja aikaikkunoita ja tarvittaessa jopa jakaa ajoneuvon liikkeet myös asiakkaan nähtäväksi. Asiakkaiden aikataulutoiveisiin ja -muutoksiin on helppo reagoida nopeasti, ja turhat puhelinsoitot ovat jääneet pois, kun työnjohdossa voidaan seurata tilanteita reaaliajassa. Reittihistorian avulla voidaan todentaa lastaus- ja purkuajat helposti.

“Haluamme reagoida asiakkaidemme tarpeisiin nopeallakin aikataululla, joskus jopa tunnin varoitusajalla. Mapon toimii tässä hyvänä apuvälineenä”, kertoo Toni Murtoniemi.

Tiedon kerääminen on vaivatonta

Murtoniemi kertoo, että kaluston kustannusseuranta Maponin avulla on todella yksinkertaista. Se auttaa suunnittelutyötä ja budjeteissa pysymistä. Käyttöönottoa lukuunottamatta Maponin palveluun ei tarvitse jatkuvasti syöttää tietoa, vaan ajantasainen data kerääntyy sinne ikään kuin automaattisesti. Aloittamisen jälkeen ylläpito on vaivatonta ja kaiken tiedon näkee yhdestä paikasta. Murtoniemi kertoo hyödyntävänsä paljon Maponin raportteja. Raportit saa suoraan sähköpostiin, ja niiden avulla kerättyä tietoa on helppo analysoida. Näin jää aikaa keskittyä olennaiseen, ja päätökset voidaan tehdä totuudenmukaisen tiedon valossa.

“Kokonaisuudessaan olemme olleet tyytyväisiä palveluun. On mukavaa, että ohjelmisto kehittyy jatkuvasti ja asiakkaiden toiveita kuunnellaan. Aiomme mahdollisesti tulevaisuudessa hyödyntää muitakin Maponin palveluja, jotka eivät meillä vielä ole käytössä”, Toni Murtoniemi kiteyttää.

Mapon paikantaa niin suurten yritysten kalustot kuin yksityisten arvokkaan omaisuudenkin. Jos Maponin paikannuspalvelusta voisi olla sinulle tai yrityksellesi hyötyä, niin ole rohkeasti meihin yhteydessä!