I 2006 vandt digitale tachografer bred anerkendelse i verden og markerede en helt ny æra i vejtransportsektoren. Siden da har flådechefer indset vigtigheden af at have præcise og lettilgængelige data, der kan føre til smartere forretningsbeslutninger.

Prædiktiv analyse og præcis rapportering baseret på digitale tachograf data er de vigtigste faktorer, der kan forbedre din flådes effektivitet og sikkerhed på vejen. Der er dog forskellige værktøjer, der kan bruges til at downloade og analysere de indgående data, afhængigt af størrelsen på din flåde og forretningens behov. I denne artikel gennemgår vi de vigtigste faktorer, der kan hjælpe dig med download og analyse af digitale tachograf data.

Download dine digitale tachograf data på afstand

Det første skridt mod enhver form for dataanalyse er at indsamle alle nødvendige oplysninger. Digitale tachografer gør det muligt at registrere og gemme data på både førerkortet og køretøjs enheden. I henhold til EU-reglerne skal en virksomhed downloade data fra tachografens førerkort mindst en gang hver 28. dag, mens data fra tachografen skal downloades mindst en gang hver 90. dag.

Ideelt set bør du downloade førerkort- og tachograf data oftere for at sikre, at du har regelmæssige sikkerhedskopier og kan opdage eventuelle overtrædelser med det samme. Vi anbefaler, at du downloader fører filerne hver 10. dag. Køretøjs Filer bør derimod downloades en gang hver 30. dag. Hvis du vil have mere præcise oplysninger, kan du downloade disse data hver dag.

Download af data fra digitale tachografer kan være meget tidskrævende og ineffektivt, hvis det foregår manuelt. Hvorfor spilde din tid og energi, når du kan gøre det meget hurtigere? Flådechefer kan reducere det manuelle arbejde ved at bruge en automatiseret fjerndownload af digitale tachograf data. Det betyder, at du kan downloade alle dine tachograf data i realtid, uden at hverken chaufføren eller køretøjet skal være til stede. Det giver dig mulighed for at downloade data dagligt eller ugentligt og opdage eventuelle problemer, før de bliver til et større problem.

Lad os se på de grundlæggende opsætning krav til fjernaflæsning af tachograf data:

  • Hvert køretøj skal være udstyret med en digital tachograf og en fjernoverførsel anordning;
  • Fjernoverførsel Anordningen skal være forbundet til en digital tachograf;
  • Virksomhedskortet til den digitale tachograf skal placeres i tachograf autorisation serveren;
  • Når der downloades data ved hjælp af en ældre digital takografmodel, må køretøjet ikke være i bevægelse.

Hold dine data sikre

Når alle de tidligere nævnte trin er taget, er det tid til at gemme dine data et sikkert sted – oplysningerne fra de digitale tachografer kan automatisk overføres til Mapon-platformen.

Når du administrerer en mindre flåde, kan det være muligt at downloade tachograf data ved hjælp af mini-autorisation servere, som du kan sætte op og placere på dit kontor. Men det er måske ikke tilfældet for større virksomheder – det er simpelthen umuligt at holde alle tachografkort organiseret og tilgængelige til enhver tid. 

I denne situation kan dit digitale virksomhedskort, der forbinder dataene fra din digitale tachograf, hostes sikkert på Tacho Hotel. Denne løsning giver mulighed for at opbevare alle dine tachografkort under ét tag samt fjernadministrere dine DVD-film downloads. Ved hjælp af Tacho Hotel kan du være sikker på, at serverens drift altid vil blive overvåget, og at dine data ikke går tabt.

Konfigurer download-skemaer og opsæt serviceadvarsler

Konfigurationer til download af tachograf-data er ikke mindre vigtige end selve dataene. Som du ved, er overtrædelser af tachografen, f.eks. overtrædelse af køre- og hviletider, forbundet med store bøder. Du kan også få en bøde for ikke at downloade dine fører- og køretøjsdata rettidigt. Mange af disse overtrædelser bliver begået hver eneste dag, og i de fleste tilfælde er flådechefen ikke engang klar over det.

For at overholde de internationale regler og bestemmelser giver Mapon dig mulighed for at konfigurere en tidsplan for download af tachograf filer og opsætte påmindelser for komponenter som køretid, tachograf kalibreringsdato og download af filer.

Se det store billede

Og endelig bør du analysere dine digitale tachograf-data for at kontrollere, om chaufførerne har overholdt reglerne. Mapon-platformen har en indbygget integration med Tachogram – vores løsning til håndtering og analyse af data fra digitale tachografer. I dette tilfælde vil du kunne bruge begge værktøjer på én gang, blot ved at logge ind på din Mapon-konto. Derudover kan chauffører få adgang til dette værktøj på deres mobile enheder og se, om de har overtrådt nogen regler.

Tachogram leverer en række nyttige rapporter fra dine tachograf-data til både flåde administratorer og chauffører. Med disse rapporter kan du se en oversigt over chaufførernes arbejdstid, overtrædelser af reglerne, status for download af tachograf filer og endda bruge de præcise data til beregning af chaufførernes løn. Analyse af dine digitale tachograf-data kan spare dig for timevis af tid! Og husk, at det at se det store billede kan forbedre dit daglige arbejde betydeligt.

Hvis du vil vide mere om vores værktøjer til download og analyse af digitale tachografer, besvarer vi gerne alle dine spørgsmål. Du er velkommen til at kontakte os nu!