Moderne teknologi giver et enormt potentiale for flådestyrings analyse og datadrevet beslutningstagning. Jo mere du udnytter data og sætter benchmarks for fremtiden, jo mere sikker bliver du på dine beslutninger.

Men det kan være svært at navigere i alle oplysningerne og ikke drukne i de mange platforme, som virksomheden bruger. Faktisk bruger 46% af flåderne over 10 apps til at styre driften, og 48% af flådecheferne understreger, at den mest nyttige teknologiløsning for dem ville være en enkelt platform, der giver alle nødvendige oplysninger.

Brug en enkelt platform til alle dine behov

Mapons flådestyringsplatform tilbyder netop dette – alle dine data på ét sted, hvad enten det drejer sig om køretøjernes placering, målinger af chaufførernes adfærd eller mængden af forbrugt brændstof. API-integrationer giver virksomheder mulighed for problemfrit at sende oplysninger fra eksterne systemer til Mapon og opsummere alle flådestyringsdata. Derudover giver vores platform dig mulighed for at organisere dataene i et dashboard, der viser de vigtigste daglige indsigter.

Hvordan kan flådestyrings analyse hjælpe dig med at træffe beslutninger?

Flådestyringsdata kan være nyttige, når du skal beslutte dig for den nødvendige uddannelse af dine chauffører, søge efter nye måder at reducere omkostningerne på eller beslutte, hvilke køretøjer der skal udskiftes. I denne artikel beskriver vi, hvordan din flådestyringsplatform kan hjælpe med at træffe fire forskellige typer beslutninger.

1. Anerkend de mest effektive aktiver

En af de vigtigste beslutninger vedrørende din flåde er, hvilke køretøjer der skal tages ud af drift, og hvilke der skal udnyttes mere. Man skal sørge for, at den nuværende flåde består af køretøjer, der bruges til deres fulde potentiale, tage de ineffektive ud af drift og holde vedligeholdelsesomkostningerne så lave som muligt. For at hjælpe med disse beslutninger bør man overveje flådestyringsanalysemålinger som brændstofforbrug, tomgang, motoreffekt, samlede reparationsomkostninger, kilometertal og CO2-emissioner. Mapon samler alle disse vigtige oplysninger på ét sted, fremhæver flådens samlede præstation og giver brugeren mulighed for at se data for de enkelte køretøjer.

Et skærmbillede fra Mapon-platformen, der viser flådestyringsanalysemålinger som brændstofniveau, motoreffekt, samlede reparationsomkostninger, kilometertal og CO2-emissioner for individuelle køretøjer.
Sammenfattede flådemålinger på Mapon-platformen.

For eksempel indsamler affaldshåndteringsvirksomheden Remeo data om chauffører og køretøjer for at sikre optimal brug af aktiverne. Udviklingschef Joonas Savolainen understreger:

“Det er virkelig vigtigt for os at have det rigtige antal køretøjer – så vi ikke har underudnyttede køretøjer, eller så vi ikke konstant står uden køretøjer.”


Læs mere om deres erfaringer her!

Flådeeffektivitetsløsningen tager et øjebliksbillede af et køretøjs præstation over en dag, uge eller måned. Den opsummerer flådestyringsdata som køre- og tomgangstid samt tid brugt med tændingen slået til og fra. På den baggrund beregnes en generel score for hvert køretøj, hvilket gør det nemmere at træffe beslutninger om flådens effektivitet. Er du interesseret i at lære mere? Læs vores dybe dyk ned i løsningen her!

2. Vælg nemt emner til chaufførcoaching

Coaching af chauffører kan være tidskrævende, og det er en udfordring i sig selv at finde de rigtige forbedringsområder. Det er her, flådestyrings analyse er nyttige – enten som overvågning af chaufførernes adfærd eller som kameraløsninger. Begge dele giver en oversigt over chaufførernes handlinger, som hjælper dig med at skitsere tendenser i adfærd og områder, der kan forbedres. 
Et køretøj kan f.eks. udstyres med hardware, der indsamler flådestyringsdata fra eksterne kameraer og kameraer i kabinen. I dette tilfælde modtager flådeadministratoren advarsler om en række forudkonfigurerede hændelser, der registreres af videokamerasensorerne, f.eks. hårde sving, for høj hastighed eller at tale i telefon under kørslen. Derudover er der andre fordele ved videotelematik, f.eks. at man hurtigt kan få beviser for tyveri og trafikulykker.

Et skærmbillede af kamerasystemløsningen på Mapon, der viser de registrerede hændelser - flådestyringsdata om hård opbremsning og hård acceleration.
Mapon-platformen viser begivenheder, der er registreret af kamerasensorerne.

3. Opdag måder at minimere omkostningerne på

Alle virksomheder forsøger at finde måder at spare penge på, og virksomheder med flåder er ikke anderledes. Der er flere datapunkter at tage hensyn til, når man forsøger at minimere omkostningerne, og det første skridt er at vurdere, hvor virksomheden bruger for mange penge. 

Mapon hjælper med at styre omkostninger i forbindelse med brændstof, reparationer og vedligeholdelse gennem flådestyringsanalyser. Platformen giver flådechefer mulighed for at uploade detaljerede oplysninger om brændstofkvitteringer og logge reparationsomkostninger med mulighed for at tilføje fakturaer og servicepåmindelser. Ved at samle alle disse data på ét sted kan flådeadministratorer se, hvilke køretøjer der har højere brændstofomkostninger eller oftere har brug for vedligeholdelse, hvilket gør det lettere at træffe beslutninger om optimering af flåden.

Et skærmbillede af Mapons analyseplatform til flådestyring, der viser afsnittet om reparationsomkostninger med felter til at tilføje fakturaer og servicepåmindelser til individuelle køretøjer.
Sektion for reparationsomkostninger på Mapon-platformen med mulighed for at tilføje fakturaer og servicepåmindelser for individuelle køretøjer.

Et andet aspekt, man skal overveje, er lønomkostninger og at sikre, at de udbetalte lønninger er baseret på fakta og afspejler reelt arbejde – antallet af timer og typer af opgaver, der er udført. Mapons Worktime-løsning er et fantastisk værktøj til tidsregistrering og produktivitetsstyring, som kan hjælpe forskellige flåder.

4. Forbedre processen for vedligeholdelse af køretøjer

Strømlin flådens vedligeholdelsesprocesser ved at indstille serviceadvarsler baseret på forskellige udløsere som f.eks. kørt distance eller motortimer. På den måde træffes beslutningen om, hvornår et køretøj skal sendes til inspektion, automatisk, f.eks. efter 10.000 kørte kilometer. 

Mapon tilbyder en bred vifte af alarmtyper samt brugerdefinerede alarmer for at lette brugen af platformen, spare tid og øge proceseffektiviteten.

Et skærmbillede af Mapons analyseplatform til flådestyring med viste alarmtyper som objekt-, service-, tekniske og kørealarmer.
Typer af advarsler, der kan tilføjes på Mapon-platformen.

Mapon GO-appen tilbyder en anden måde at strømline vedligeholdelsen på ved at inddrage medarbejderne i processen. De kan regelmæssigt udføre kontrol af køretøjerne ved hjælp af appen, og på baggrund af disse inspektioner kan lederne bestille den nødvendige vedligeholdelse af køretøjerne.

Gå ikke glip af muligheden for at træffe faktabaserede beslutninger med flådestyrings analyse! Hvis du vil vide mere om vores løsninger, og hvordan de kan hjælpe dig med at spare tid og analysere dine flådestyringsdata, så kontakt vores team.