Jakelulogistiikka palveluja tuottava Mailia Oy on tehostanut toimintaansa Maponin avulla. He ovat Maponin käyttöönoton myötä muun muassa pystyneet kannustamaan työntekijöitään parempaan liikenneturvallisuuteen, parantamaan itsenäisen yötyön turvallisuutta sekä digitalisoimaan kaluston paikannusta. Mapon tekee kalustonhallinnasta helppoa ja tehokasta!

Pääsimme ilomielin haastattelemaan aktiivisen asiakkaamme Mailia Oy:n toimitusjohtajaa Janne Sundqvistia. Hänellä on työuransa aikana karttunut kokemusta kaluston digitalisoinnista ja erilaisista paikannusjärjestelmistä. Mailian ensisijaiset tarpeet järjestelmälle ovat kaluston sijaintitiedot ajantasaisesti, reittihistoriat ja raportit. He hyödyntävät paikannustietoja laskutuksessa ja seuraavat reaaliajassa kaluston kustannuksia, kuten ajoneuvojen huoltoja ja tankkauksia.

“Mapon on keskeinen tekijä toimintamme ohjaamisessa. Sen käyttöliittymä on selkeä ja laajennettavissa, sekä palvelu on ennen kaikkea asiakasläheistä”,

Sundqvist kommentoi.

“Maponilta ehdotettiin meille myös white label -alustaa, jolla saamme raportteihin ja ruuduille näkyville omat logomme. Nyt palvelu on entistä enemmän meidän näköinen”,

Sundqvist kertoo kokemuksistaan.

Mapon on Mailian joka päiväisessä käytössä ja sitä pyritään hyödyntämään jatkuvasti uusilla tavoilla. He ovat ryhmitelleet ajoneuvot järjestelmään ja pystyvät sen myötä jakamaan tarpeellista sijaintitietoa niin henkilöstölleen kuin asiakkailleenkin. Ajoneuvojen seuranta ja virtuaalitutkien luominen ajoreiteille on vähentänyt mahdollisuuksia ylinopeuksiin tai väärinkäyttöihin. Mailialla varhaisjakajat tekevät usein yksin töitä yöaikaan. Yöpäivystäjä ja asiakkaiden päivystäjät näkevät autojen sijainnin ja sen, jos johonkin autoon ei saada yhteyttä. Näin Maponia pystytään hyödyntämään työturvallisuustekijänäkin.

“Kerran huomasimme yöaikaan työtä tekevän ajoneuvon olevan liikenteessä keskellä päivää. Soitimme ihmeissämme uudelle työntekijällemme, jolla ei ollut mitään tietoa auton liikkeistä. Tietysti pelästyimme ja soitimme poliisille, jonka avulla autoa jahdattiin pitkin Myyrmäkeä. Kuskiksi paljastui työntekijämme veli, joka oli luullut työntekijämme hankkineen uuden auton. Hän oli innoissaan napannut avaimet pöydältä ja lähtenyt ajelulle uudella autolla. Onneksi tapahtumaketju päättyi näinkin hauskasti ja kyseessä oli vain väärinkäsitys!”

Sundqvist muistelee huvittuneena. 

Mailia Oy jakaa postia, paketteja, sanomalehtiä ja ruokaakin kotitalouksille ja yrityksille. Osaa toiminta-alueiden jakeluista he hoitavat itsenäisesti ja joissakin tapauksissa tuottavat vuokratyövoimaa asiakasyrityksille. He tuottavat myös painotuotteita moniin tarpeisiin. Mailialla on 200 ihmistä töissä ja 117 autoa Maponin järjestelmässä viime marraskuusta lähtien. “Maponin käyttöönotto oli todella nopeaa ja sujuvaa”, Sundqvist kuvailee.

Mapon tarjoaa kalustonhallintaratkaisut, jotka soveltuvat aivan kaikille, yksityiskäytöstä yrityskäyttöön. Jos haluat tietää lisää, miten tiimimme voi auttaa ratkaisemaan yrityksesi liiketoimintaan liittyviä haasteita, ota meihin yhteyttä!