Monet yritykset heräävät tehokkaan kalustonhallinnan ja reaaliaikaisen paikannuksen tarpeeseen kun yritystoiminta laajenee ja kalustomäärä alkaa sen myötä kasvaa. Näin oli myös asiakkaamme SAEKin kohdalla. 

Suomen aurinkoenergiakeskus, eli SAEK on yksi johtavista aurinkosähköjärjestelmien asennusorganisaatioista Suomessa. SAEK asentaa aurinkosähköjärjestelmiä pienistä kuluttajakohteista aina isoihin tuhansien paneeleiden aurinkopuistoihin. Yrityksen paikannettava kalustomäärä on tähän päivään mennessä kasvanut noin 50:een ajoneuvoon, joten paikannuspalvelun käyttö on jo integroitunut osaksi päivittäistä työtä.

“Isoin plussa Maponin kanssa on ollut se, että olemme niin helposti pystyneet muutamasta ajoneuvosta skaalaamaan aina kaluston kasvaessa. Mapon toimii todella hyvin sekä pienille että suurille yrityksille”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Mikael Laine.

Kaluston reaaliaikaista paikannusta hyödynnetään moneen

Kun yrityksen ajoneuvojen määrä alkoi pikkuhiljaa kasvaa, kaluston reaaliaikainen paikannus ja reittien tallentuminen oli SAEKille tärkein syy ottaa paikannusjärjestelmä käyttöön. Nykyään Mapon-palvelusta löytyy yritykselle myös paljon muita hyötyjä, kuten kaluston ylläpitoon liittyvät ajoneuvojen katsastusmuistutukset, tiedot kaluston kunnosta ja huoltokustannusten seuranta ajoneuvokohtaisesti. Lähitulevaisuudessa yritys aikoo ottaa käyttöön myös polttonesteintegraation ja hyödyntää ajotavan seurantaa tehokkaammin kuljettajien motivointiin.

“Haluaisimme luoda ajotapaseurannan avulla asentajillemme porkkanan ajaa entistä taloudellisemmin ja laadukkaammin.”

Johtajat käyttävät tien päällä Maponia mobiilisovelluksella pienempiin tarkistuksiin, ja päätteen äärellä on kätevää tutkia yksityiskohtaisempia tietoja. Tarkasta ajoneuvodatasta eivät hyödy ainoastaan asentajat ja johtajat, vaan myös kirjanpito ja laskutus -osasto. “Meidän ei tarvitse ulkoa muistaa tietoja vanhoista asiakaskäynneistä, vaan me saadaan järjestelmästä aina faktatieto siitä, kuinka kauan olemme olleet kohteessa tekemässä töitä. Laskutuksessa hyödynnetään sitä paljon”, kertoo Mikael.

Yrityksen ajoneuvoissa on käytössä kaluston reaaliaikainen paikannus

Kaluston paikannus auttaa selvittämään epäselvyydet ja väärinkäsitykset

Mapon on auttanut SAEKia jo monesti epäselvyyksien tai väärinymmärrysten selvittämisessä. Mikael muistelee tapausta, jossa kommunikaatiossa tapahtui pieni väärinkäsitys. Yksi yrityksen asentajista oli jäämässä lomalle, ja samoihin aikoihin hänen puhelimensa hajosi. Ennen lomaansa asentajan oli määrä kuljettaa yrityksen kone sovittuun sijaintiin. Seuraavana päivänä konetta kuljettaneeseen asentajaan ei saatu puhelimitse yhteyttä, ja ihmeteltiin, miksi kyseinen kone ei olekaan sovitusti omalla työmaalla. “Ilman Maponia me olisimme olleet todella ihmeissämme, kun kone ei ollut siellä missä sen piti olla. Olisimme lähteneet hakemaan sitä aivan väärästä kaupungista”, Mikael kertoo.

“Jos meillä ei olisi ollut Maponia, niin tuosta reissusta meille olisi kertynyt ylimääräiset 400 kilometriä ajoa aivan turhaan.”

Mikael antaa myös toisen käytännön esimerkin, jossa Maponin reittihistoria on ollut avuksi: SAEK sai laskun vuokrakoneen käytöstä, mutta laskulla kuitenkin näkyi väärä määrä vuokrapäiviä. Tällöin ajoneuvoseurannan ja reittihistorian perusteella vuokrafirmalle pystyttiin todentamaan, milloin nostin oli käyty noutamassa ja palauttamassa.

“Nämä ovat sellaisia juttuja, joista ei ihan heti paikannuspalvelua hankkiessa tajunnutkaan, kuinka näppärästi tällaisia tilanteita saa selvitettyä. Maponista on myös helppo tarkistaa, jos meidän täytyy todentaa asiakkaalle tehdyn työn kesto”, kertoo Mikael.

Yksinkertainen järjestelmä ja laadukas asiakaspalvelu

SAEKille paikannuspalvelu on ensiarvoisen tärkeä työkalu tänä päivänä. Mikael kuvailee Maponia toimivaksi järjestelmäksi, jonka käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Kentällä toimimisesta on tullut tehokkaampaa sen myötä, kun tiedetään, missä asentajat ja ajoneuvot kulkevat. “Minun on vähän vaikea kuvailla tätä. Näen asian niin, että me vain yksinkertaisesti ja väkisinkin tarvitaan tämä paikannuspalvelu”, Mikael pohtii.

 “Parhaimmillaan se on joihinkin kalustonhallinnan osa-alueisiin ihan ylivertainen apu.”

Palvelun käyttöönotto ja perustoimintojen oppiminen oli Mikaelin mukaan simppeliä. Yhteyshenkilöihin voi aina olla varauksetta yhteydessä, jotta uudet ominaisuudet saadaan asiakkaalle haltuun tai jokin seikka korjattua kuntoon. Uusien laitteiden tilaus uusiin ajoneuvoihin on toiminut hänen näkökulmastaan näppärästi. “Asennuspuolen palvelu on aina ollut hyvää ja helppo toteuttaa”, Mikael kuvailee teknikkojen työtä. “Paikannusta etsiessämme selailimme kyllä vaihtoehtoja, mutta olin kuullut muilta hyvää palautetta Maponista. Olen ollut tyytyväinen valintaani”, tiivistää Mikael.

Mapon on kalustonhallinnan ja työaikaseurannan edelläkävijä, ja kokemusta alalta on kertynyt yli 17 vuoden ajalta. SAEKin lisäksi meihin luottaa jo yli 27 000 asiakasta ympäri maailman. Pyydä tarjous nyt, jos sinäkin haluat kehittää yrityksesi kalustonhallintaa!