Mitä digipiirturidatan lataaminen etänä on?

Digitaalisen ajopiirturidatan lataaminen etänä mahdollistaa ajopiirturitiedostojen luvun radioteitse, ilman että data tarvitsee ladata kuljettajien korteilta manuaalisesti.

Digipiirturi on laite, joka tallentaa ajoneuvon nopeuden, ajokilometrit ja kuljettajan toiminnot (ajo/lepo- aikavälit). EU:n lainsäädäntö velvoittaa asentamaan digipiirturin uusiin ajoneuvoihin, joiden massa ylittää 3,5 tonnia (tavaraliikenne) ja joissa on enemmän kuin yhdeksän (9) paikkaa kuljettaja mukaan lukien (matkustajaliikenne). Ajopiirtureiden avulla taataan kilpailun reiluus sekä liikenneturvallisuus.

Digipiirturit ovat hyvin yleisiä Euroopassa, ja myös Amerikassa lainsäädäntö on pikkuhiljaa etenemässä ajopiirtureiden pakollisuutta kohti.

EU- komission Liikenne ja Kuljetus verkkosivuilta (link to the European comission web site) löydät lisätietoa digipiirtureista.

Miten se hyödyttää kuljetusliikkeitä?

Tähän asti digipiirturidatan lataaminen, varastointi ja analysointi on ollut melko hankalaa. Lainsäädäntö vaatii ajoittaista datan lataamista DDD- tiedostojen raportoimista, joten yhtiössä jossa on 50 rekkaa jonkun on kerran kuussa kerättävä kaikki 50 kuljettajakorttia ja ladattava niihin tallennettu data, 90 päivän välein data on ladattava rekan ajopiirturista. Lisäksi tiedostojen sisällön ymmärtäminen on monimutkaista, ja mahdollisia sanktioita on vaikea ennustaa.

Onneksi DDD- tiedostojen etäluku ratkaisee ongelman. Kun tiedot latauksista tallentuvat ajoneuvon digipiirturiin ei tarvitse huolehtia edes tien päällä tapahtuvista tarkastuksista. Tämän ratkaisun avulla voidaan säästää vuositasolla valtavasti aikaa ja rahaa.

Mitä Maponilla on tarjota?

Viimeisimpien päivitysten myötä Mapon Expert- laite mahdollistaa digipiirturidatan etäluvun suoraan piirturista.

Ominaisuudet:

– ajopiirturidatan lataaminen etänä
– automaattinen DDD-tiedostojen lataaminen määritettynä päivänä
– datan analysointi
– ja turvallinen säilytystyökalu

Tällä hetkellä Mapon Expert- laite tukee DDD- tiedostojen lataamista seuraavilta ajopiirturiversioilta:

– Siemens VDO 1.4 ja uudemmat
– Stoneridge 7.3 ja uudemmat

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa ratkaisusta ja jakelumahdollisuuksista. (contact information)

Mapon tarjoaa kalustonhallintaratkaisut, jotka soveltuvat aivan kaikille, yksityiskäytöstä yrityskäyttöön. Jos haluat tietää lisää, miten tiimimme voi auttaa ratkaisemaan yrityksesi liiketoimintaan liittyviä haasteita, ota meihin yhteyttä!