Ekopartnerit Turku Oy on jätehuoltoyritys, joka pyrkii ohjaamaan yritystoiminnan jätteet hyötykäyttöön ja minimoimaan jätteiden loppusijoittamisen. Sen omistussuhteet jakautuvat seuraavasti: 49% on Lounais-Suomen jätehuollon omistuksessa ja 51% on Fortumin omistuksessa. Ekopartnerit tarjoaa yrityksille kierrätyspalvelua ja jätehuoltoa. Ekopartnereiden tarkoituksena on säästää luonnonvaroja asiakkaidensa materiaali- ja energiatehokkuutta parantamalla. Yritys toimii itse mahdollisimman turvallisesti ja ympäristön kannalta parasta käytäntöä soveltaen. Yritys on toiminut noin kymmenen vuotta, aiemmin eri nimellä. Työntekijöitä yrityksellä on noin 30. Ekopartnerit arvostavat vihreitä arvoja ja pyrkivät ympäristöystävällisyyteen ja mahdollisimman vihreisiin valintoihin. Ekopartnerit haluaa olla asiakkaan tavoitettavissa mahdollisimman nopeasti ja helposti. He pyrkivät aina palvelemaan asiakasta myös kiireellisellä aikataululla.

Tulevaisuudessa Ekopartnereiden tuottamalle palvelulle tulee olemaan paljon kysyntää, kun yritykset heräävät materiaalien kierrättämisen tärkeyteen. Ekopartnerit pyrkii kierrättämään materiaalia mahdollisimman paljon materiaalina, eikä polttamaan sitä.

Reijon työpäivät eivät koskaan ole täysin samanlaisia. Työhön kuuluu paljon erilaista, esimerkiksi jätehuoltopalveluiden myyntiä ja asiakastapaamisia. Asiakaskontakti on Ekopartnereille erityisen tärkeää ja he pyrkivät toteuttamaan asiakastapaamisia mahdollisimman paljon. Pirkola kuvaa työnsä parhaiksi puoliksi vapauden, vastuun, molemminpuolisen luottamuksen ja työporukan. Hän arvostaa sitä, että työnteko on vapaata eikä aikataulu ole minuutintarkkaa, kunhan työ tulee ajallaan tehtyä. Tällainen vaatii molemminpuolista luottamusta, josta Reijo puhuu kiitollisena. Hyvän työporukan ja -ympäristön merkitystä on varmaankin turhaa edes selittää. Työnteko maistuu paljon paremmalta mukavassa ympäristössä samanhenkisten ihmisten seurassa.

Maponin palvelu on ollut Ekopartnereilla käytössä nyt vähän alle vuoden. He paikantavat Maponilla omia vaihtolavojaan ja seuraavat, missä lavat ovat ja kuinka kauan. Tärkeimpänä Ekopartnereille Maponissa on siis tarkka paikannuspalvelu, joka helpottaa kalustonhallintaa huomattavasti. Reijo Pirkola kehuu Maponia erittäin hyvästä palvelusta.