Mapon on tehnyt sopimuksen ison asiakkaan Deleten kanssa. Delete on vuonna 2010 perustettu ympäristöpalveluyritys, joka tarjoaa palveluita kolmella eri liiketoiminta-alueella: puhdistuspalveluissa, purkupalveluissa ja kierrätyspalveluissa. Deleten palveluksessa on tuhat ammattilaista yli 30 toimipisteellä sekä Suomessa että Ruotsissa. Asiakkaita heillä on vuositasolla noin 6400 ja työsuorituksia noin 34 000. Erilaista kalustoa ja ajoneuvoja on Deletellä todella paljon, joten kalustonhallinta on välttämätöntä. Kasvavana yrityksenä Delete tukee myös Maponin vahvaa kasvua. Delete varustaa tuotantoautojaan sekä raskasta kalustoaan Maponin laitteilla, yhteensä aluksi noin 400 ajoneuvoa. Deletellä on kokemusta ja ymmärrystä Maponin toimialasta ja siksi Maponille onkin suuri ylpeyden aihe ja luottamuksen osoitus, että alansa tunnettu toimija Delete on valinnut Maponin palvelun. Tapasimme Deleten hankintapäällikkö Elias Viitakosken ja Jari Nordlundin, joka toimii yhtiössä kalustopäällikkönä.

Vastuullisena ympäristöalan toimijana Deletelle on tärkeää pyrkiä vähentämään turhaa ajoa, joutokäyntiä ja päästöjä. He haluavat seurata hiilidioksidipäästöjen määrää ja pyrkiä vähentämään sitä. Maponia he aikovatkin hyödyntää ajoreittien suunnittelussa, laadunvalvonnassa ja työturvallisuuden parantamisessa. Maponin avulla saadaan ajoneuvojen huoltotiedot, hälytykset ja raportit samaan paikkaan. Hätätapauksissa, esimerkiksi onnettomuustilanteessa, voidaan hyödyntää myös reaaliaikaista seurantaa. Maponin avulla voidaan todentaa tehty työ helposti ja vaivattomasti. Automaattinen ajopäiväkirja parantaa tuottavuutta ja työn tehokkuutta, sekä automatisoi viranomaisvaatimusten mukaiset lakisääteiset velvoitteet.

Deletellä on ollut jo aiemmin käytössä eri yritysten laitteita, mutta mikä sai heidät nyt vaihtamaan juuri Maponiin? “Kolme vuotta sitten teimme viimeksi tällaisen isomman muutoksen ja Mapon oli jo silloin harkinnassa mukana. Tällä hetkellä Maponin alusta näyttää hyvältä. Ajattelimme Maponin olevan se, joka pystyy vastaamaan tämän hetkisiin ja myös tuleviin tarpeisiimme parhaiten”, kertoo Jari Nordlund. Vaihto on toki ollut pitkän ja painavan harkinnan tulos, mutta Maponin palvelun laatu ja tarjonta olivat tärkeät tekijät vaihtoa miettiessä. “Mapon on joustava organisaatio, jonka tuotekehitys on jatkuvaa. Oletamme, että investointi maksaa itsensä takaisin ja auttaa meitä kehittämään myös omaa toimintaamme”, Elias viitakoski ja Jari Nordlund kiteyttävät. Heidän kokemuksensa asennuksista tähän mennessä ovat olleet positiivisia. Toiminta on ollut nopeaa ja kontakti oikein hyvää.