Savonlinja vaihtaa Maponin palveluun 2019 vuoden alussa. “Maponin hinta-laatusuhde on tällä hetkellä markkinoiden paras. Markkinoiden valikoimasta palvelut ovat kattavimmat ja käyttöliittymä on modernin näköinen”, Kimmo Hartikainen perustelee Savonlinjan päätöstä vaihtaa Maponin palveluun. Mapon huomioi asiakkaan yksilölliset kehitystoiveet, mikä on Savonlinjalle erityisen tärkeää. Myös Maponin Expert-paikantimen ominaisuudet ja Maponin tarjoama tukiverkosto saivat kiitosta. Savonlinja odottaa tulevalta toimivaa yhteistyötä sekä innovatiivista ja kehittyvää palvelua.

Savonlinja hyödyntää Maponia niin autojen optimointiin, tehokkuuden parantamiseen kuin kustannusäästöihinkin. Savonlinja toimii ympäristövastuullisesti ja hyödyntää Maponin palvelua muun muassa joutokäynnin ja siirtoajojen vähentämiseen sekä kuljettajan ajotavan seurantaan. Maponin avulla tullaan seuraamaan myös linjakilometrejä, jotka saadaan siirrettyä palveluun myyntilaitteiden rajapintojen kautta. Maponin palvelu tarjoaa myös keskikulutuksen ja polttoaineen seurannan, joita Savonlinja pitää merkittävässä roolissa. Maponin järjestelmässä on myös kaluston huoltotiedot, joten ennakoimalla voidaan säästää korjaus- ja huoltokuluissa.

Reaaliaikaista paikannusta Savonlinja hyödyntää asiakaskokemukseen liittyen näyttämällä Linjalla -mobiilisovelluksesta asiakkaalle bussien sijainnit ja lähtöajat. Paikkatiedon ja kuljettajan ajotavan seurannan avulla pystytään myös vastaamaan reklamointeihin esimerkiksi aikataulullisista ongelmista tai ylinopeusepäilyksistä.

Savonlinja on vuonna 1924 perustettu perheyritys, joka työllistää yli 750 linja-autoalan ammattilaista ja omistaa yli 400 linja-autoa. Savonlinjalla on neljä varsinaista kivijalkaa: ostoliikenne, paikallisliikenne, kaukoliikenne sekä tilausajot ja elämysmatkat. Vierailullamme pääsimme kurkistamaan myös sisälle Savonlinjan hulppeaan Saunabussiin!

Savonlinjalla on seitsemän toimipistettä. Vierailimme yrityksen pääkonttorilla Mikkelissä ja tapasimme kalustopäällikkö Marko Iljisen, järjestelmäpäällikkö Kimmo Hartikaisen ja IT-tiimissä toimivan Marko Väisäsen. He kertoivat, että linja-autoalan murroksessa mukana pysyminen ja jatkuva kehittyminen ovat yrityksen tärkeimpiä tulevaisuuden näkymiä. Savonlinja on asiakkaitaan varten ja haluaa osoittaa asiakaskokemuksen tärkeyden niin nyt, kuin aina tulevaisuudessakin!

Mapon tarjoaa kalustonhallintaratkaisut, jotka soveltuvat aivan kaikille, yksityiskäytöstä yrityskäyttöön. Jos haluat tietää lisää, miten voimme auttaa ratkaisemaan yrityksesi liiketoimintaan liittyviä haasteita, ota meihin yhteyttä!