Maponin ja Koneringin lanseeraamalla ohjelmistolla työmääräykset ja kuormakirjat luodaan mobiililaitteilla reaaliaikaisesti kentällä. Asiakirjojen koko käsittely avaamisesta, täytöstä, hyväksyntäkierroksista ja laskutuksesta aina arkistointiin saakka hoidetaan täysin digitaalisesti.

Maponin pitkäaikainen asiakas Konerinki Oy on saanut omiin tarpeisiinsa räätälöidyn mobiiliapplikaation, jossa hyödynnetään Maponin paikannuspalvelun ominaisuuksia. Mapon ja Konerinki suunnittelivat ja ideoivat yhdessä applikaation toteutusta. Mobiiliapplikaation luomiseen oli tässä vaiheessa luontevinta ottaa mukaan Maponin yhteistyökumppani ja alihankkija Silmu Software Oy. Applikaatiota on kehitetty noin vuosi ja nyt se on Koneringin jokapäiväisessä käytössä.

Konerinki on pitkäaikainen asiakkaamme ja olemme tehneet heidän kanssaan erinomaista yhteistyötä jo vuosia.

Asiakas halusi digitalisoida kuormakirjat ja konekalustossa käytettävät työmääräykset sekä niihin liittyvät prosessit. Kävimme asiakkaan kanssa tilanteen läpi noin vuosi sitten ja päädyimme ratkaisuun, että Mapon teettää alihankintana sovellukseen koodauksen Maponin pitkäaikaisella kumppanilla Silmu Software Oy:lla. Asiakkaan kanssa kävimme reunaehdot läpi ja prosessi lähti nopeasti käyntiin. Asiakkaan puolelta projektiin osallistui myös asiansa erittäin hyvin osaavia henkilöitä, mikä edesauttoi asian läpivientiä. Mapon on paikannukseen liittyvä palvelutalo, on meillä myös erinomaista osaamista ja verkostoja erilaisten ohjelmistohankkeiden toteuttamiseen. Olemme ennenkin käyttäneet useissa projekteissa Silmu Software Oy:tä luotettavuuden, nopeuden ja kustannustehokkuuden takia”, kertoo Jani Asunmaa.

“Vuosia sitten valitsimme Maponin sen hinta-laatusuhteen ja jatkuvan tuotekehityksen vuoksi.

Mapon osoittautui alusta alkaen yritykseksi, joka mahdollistaa asiakkaan osallistumisen tuotekehitykseen ja toteuttaa palvelua yksilöllisesti asiakkaan lähtökohtien mukaan”, kommentoi Koneringin toimitusjohtaja Jari Peltola. Koneringin uusi mobiiliapplikaatio tuottaa runsaasti lisäarvoja Koneringin asiakkaille, Koneringille ja Koneringin osakkaille. Esimerkiksi koneiden sekä kuorma-autojen päivittäisien töiden kirjaaminen, hyväksyminen, laskutus ja erilaisten raporttien luominen Koneringin asiakkaille on aiempaa tehokkaampaa.

“Applikaatiolla helpotetaan ja nopeutetaan yritysten työskentelyä.

Voidaan esimerkiksi kerätä allekirjoitukset sähköisessä muodossa, laskuttaa ja antaa työmääräyksiä entistä tehokkaammin”, kertoo Silmu Softwaren toimitusjohtaja Tuomo Maljonen. “Yhteistyö Maponin ja Koneringin kanssa on ollut sujuvaa ja mielekästä”, hän kommentoi lopuksi.

Lisätietoja: Jani Asunmaa, CEO, Mapon Finland Oy, 040 4818422
Jari Peltola, toimitusjohtaja, Konerinki Oy, 0400 445996
Tuomo Maljonen, toimitusjohtaja, Silmu Software Oy, 044 9933481

Mapon on GPS-paikannuksen johtavia palveluntarjoajia Euroopassa. Olemme asentaneet yli 75 000 laitetta ympäri maailmaa, joilla on paikannettu lähes 12 miljardia kilometriä ja asiakkaita yli 8000. Kattavaan tuoteperheeseen kuuluu lisäksi Mapon Worktime-sovellus työajanseurantaan sekä digipiirturitiedostojen analysointiin tarkoitettu Tachogram-palvelukokonaisuus.

Konerinki Oy on vuonna 2005 perustettu infrarakentamisen yritysten ja yrittäjien verkottuma. Nykyään mukana on lähes 160 yritystä ja palvelut toteutetaan pääasiassa näiden osakkaiden resursseilla. Mukana Koneringissä on konepalvelu-, maarakennus- ja kuljetusalan yrityksiä. Konerinki myy ja markkinoi verkottuman palveluita, sekä hoitaa laskutuksen myös osakkaiden puolesta.

Silmu Sotfware Oy on yhdeksän vuoden ajan toteuttanut ohjelmistotuotantoa, kuten web- ja mobiiliapplikaatioita, vaativiin tarpeisiin.