Agnese Bukava on nuori, motivoitunut ja utelias nainen, joka on todistanut ammattitaitonsa ja tietonsa työskentelemällä Maponilla Tachogram projektipäällikkönä. Tachogram on yksi Maponin kokonaisvaltainen ratkaisu digipiirtureiden hallintaan sekä piirturitiedostojen käyttöön yrityksesi tarpeiden mukaan.

Hänen oma päivittäinen rutiininsa on intensiivinen ja käy läpi monia erilaisia tehtäviä – ryhmänhallinnasta projekti- ja kehitystyöhön sekä tuotekehityksen suunnitteluun.

Agnese ja hänen tiiminsä työskentelevät ahkerasti tuotekehityksen ja uusimman tekniikan parissa auttamalla asiakkaita, kuljettajia ja kuljetushenkilöstöä kaikkialla Euroopassa noudattamaan Euroopan unionin lainsäädäntöä, ajo- ja lepoaika lainsäädäntöä, parantamaan liikenneturvallisuutta ja välttämään tieliikennerikkomuksia.

Agnese kertoo, että hänelle annettiin Tachogram projektien hallinnointi aikoinaan, kun tämä ratkaisu oli alkuvaiheessa. Silloin Maponin tulevaisuuden visio oli selkeä ja nämä tavoitteet annettiin Agnesille. Siksi hän kuvaa itseään digipiirturin “äidiksi”, joka huolehtii tämän tuotteen toiminnasta, kehittämisestä ja parantamisesta joka päivä.

Miksi valitsit työskennellä IT-alalla?

Jo varhaisesta iästä lähtien Agneselle oli selvää, että isona hän haluaa työskennellä IT-alalla. Siksi lukiossa hän hankki kaksoistutkintona tietotekniikan ammatin ja valmistui myöhemmin Latvian yliopistosta tietotekniikan kandidaatiksi. Ennen kuin Agnese oli siirtynyt Maponille töihin, hän oli saanut laajan työkokemuksen esimerkiksi tietoteknikkona, asiakaspalvelijana, järjestelmäanalyytikkona ja liiketoimintaprosessien analyytikkona.

Agnese on viettänyt lähes kaksi vuotta Maponilla ja menee töihin joka päivä hymyillen. Hän muistelee työhaastatteluaan ja sitä, kuinka hän sai yhden yrityksen johtajista nauramaan. Silloin oli jo selvää, että tämä on työpaikka, jossa hän todennäköisesti haluaa työskennellä ja kasvaa. Maponin palveluksessa hän on pystynyt luomaan hyvät ja positiiviset suhteet johtoon, tiimiin ja asiakkaisiin. Agnese tykkää nauraa, koska nauru tekee elämästä värikkäämpää. Hänen kollegansa ja ystävänsä ovat myös sitä mieltä, että Agnese nauraa paljon, ja luo näin ympärilleen positiivista energiaa.

Miltä tuntuu olla nainen IT-alalla?

Ajan myötä Agnesen itseluottamus ja usko omiin kykyihinsä on vain kasvanut. Hän kertoo myös, että nykyään yhä useammat naiset hakeutuvat tietotekniikan alalle ja esimerkiksi Latviassa on eri yhteisöjä, joiden tehtävänä on kouluttaa tyttöjä ja naisia tällä alalla. Vaikka Agnese toteaa, että suurin osa IT-alan opiskelijoista ja työntekijöistä ovat miehiä, suuntaus on viime vuosina muuttunut dramaattisesti. Joka vuosi sekä opiskelijoiden että työmarkkinoiden keskuudessa yhä useammat naiset valitsevat uran IT-alalla ja näin rikkovat stereotypian, että IT-alalla työskentelevät vain miehet.

Agnese muistaa elävästi ensimmäisen projektipäällikkökokouksensa Maponin toimistossa Riiassa, kun hänet toivotettiin erittäin tervetulleeksi, vaikka hän oli ainoa läsnä oleva nainen (IT-projektipäällikkö).

Hän korostaa, että yrityksessä vallitsee tasa-arvo – kaikki ovat ystävällisiä toisilleen, arvostavat ammattitaitoa, jakavat ajatuksia ja kokemuksia ja yhdessä halutaan kehittää Maponia entistä paremmaksi.

Lisäksi on mainittava, että Agnesen liittymisen jälkeen Mapon on rekrytoinut useita naisia IT-osastolle.

Menestyksen avain – yhteistyö

Agnese tykkää työympäristössään vapaasta ja rennosta ilmapiiristä sekä mahdollisuudesta olla aina avoin ja ilmaista näkemyksensä. Lisäksi rehellisyys ja avoin yhteistyö on merkityksellistä työntekijöiden ja asiakkaiden välillä. Aina kun haasteita ilmenee, työntekijät yrittävät auttaa toisiaan ratkaisemaan asiakkaan haasteen mahdollisimman nopeasti.

Asiakkaiden kanssa pidetään kehityspalavereita ja usein tulee esille uusia innovatiivisia ideoita ja asioita, jotka viedään heti koodattavaksi ja asiakkaat pääsevät nopeasti hyödyntämään asiaa liiketoiminnassa. Tämä vain vahvistaa asiakkaiden luottamusta Maponiin.

Huomionarvoista on myös se, että Tachogram viettää 5-vuotisvuosipäivää 1. helmikuuta 2020. Agnese on ylpeä, koska hän on saavuttanut paljon tiiminsä kanssa vuosien varrella tarjoamalla helposti ymmärrettävän ja helppokäyttöisen ratkaisun, joka auttaa kuljettajia ja kuljetusyrityksiä parantamaan sekä työaikataulua että liiketoimintaprosesseja.

Agnese huomauttaa myös, että Maponin työntekijöillä on aina mahdollisuus kokeilla jotain uutta ja parantaa tietämystään. Yhtiöllä on useita työntekijöitä, jotka vähentävät työmääränsä opiskellessaan samanaikaisesti. Myös Agnese itse viettää vain neljä päivää viikossa toimistossa, koska hän haluaa viettää lopun ajan oppimalla jotain uutta. “Muuten elämä olisi tylsää”, hän nauraa. Agnese nauttii vapaa-ajallaan kirjojen lukemisesta, juoksemisesta ja podcastien kuuntelemisesta. Nämä aktiviteetit auttavat häntä unohtamaan työt hetkeksi ja nauttimaan omasta ajastaan.

Lopuksi hän kehottaa niin yksityishenkilöitä kuin yrityksiäkin kokeilemaan Tachogram ratkaisua, koska se on todella hyödyllinen ja auttaa sen käyttäjiä päivittäin.

Agnese suosittelee kaikille mahdollisuutta aloita 30 päivän ilmainen kokeilujakso nyt, nähdäkseen kaikki tuotteen edut: laaja kielivalikoima, yksinkertainen tietoanalyysityökalu, asiakastuki ja monet muut ominaisuudet.