Jokaisen työntekijän työ- sekä yksityisajon reittien laskenta käsin vie paljon aikaa ja samalla voi aiheuttaa osapuolille virheitä tai taloudellisia tappioita. Auttaaksemme työntekijöitä ja asiakkaitamme välttämään tällaisia riskejä, olemme kehittäneet pidemmän aikaa automaattista Ajopäiväkirjaa. Tämän ratkaisun avulla voit asettaa reitit yksityisajoksi tai työajoksi sekä aikatauluttaa koko viikon ajoreitit tarpeen mukaisiksi niin, että reittityypit vaihtuvat automaattisesti määritettyjen asetusten perusteella.

Miten Ajopäiväkirja auttaa hallitsemaan yrityksen ajoneuvoja?

Jos teet edelleen reitti- ja kohderaportteja käsin, Maponin automaattinen Ajopäiväkirja tekee elämästäsi jatkossa helpompaa. Ratkaisu auttaa sinua:

  • havaitsemaan tarpeettomia matkoja työaikana;
  • muokkaamaan reittejä jopa silloin, kun ne ovat jo ajettuina;
  • saamaan luotettavan raportin jokaisesta ajoneuvosi reitistä;
  • saamaan tarkkoja tietoja työaikojen ja matkakorvausten laskemiseksi työntekijöille, jotka käyttävät ajoneuvoa työtarkoituksiin tai yksityistarkoituksiin.

Saat manuaalisesti tai automaattisesti valittua reitin tyypin.

  1. Vaihtaaksesi reittityyppejä manuaalisesti, kuljettaja painaa autoon asennettua fyysistä painiketta. Se tarkoittaa sitä, että reittityyppi tulisi asettaa joka kerta, kun ajoneuvon moottori käynnistyy, ja sitä voidaan muuttaa vain painamalla painiketta.
  2. Reittitila voidaan aktivoida myös automaattisesti älypuhelinsovelluksella tai selainversion kautta. Sieltä määritetään tietty asetus, jolloin reitit kirjataan automaattisesti joko työ- tai yksityisajoiksi. Esimerkiksi kaikki arkipäivän reitit klo 8-17 välissä kirjataan työreiteiksi, mutta asetettujen aikojen ulkopuolella kaikki reitit tallennetaan yksityisiksi. Automaattinen reititys on käytettävissä vain niille kuljettajille, joiden ajoneuvoon ei ole asennettu fyysistä painiketta.

Molemmissa tilanteissa työntekijä voi halutessaan lisätä kommentin jokaiselle reitille selventääksesi sen tarkoitusta tai jopa antaa tietoja mahdollisista lisäkustannuksista, kuten pysäköinnistä jne.

Reittihistoriasta pystyy vertaamaan, miten reittejä on ajettu ja optimoitu. Sen avulla kuljettajat ja esimiehet näkevät kuinka tehokkaasti reititystä on optimoitu ja mitä voitaisiin paremmin tehdä tulevaisuudessa. Ominaisuutta pystyy hyödyntämään myös asiakaslaskutuksessa.

GDPR-yhteensopiva ratkaisu

Yleisen tietosuoja-asetuksen täytäntöönpanon tehokkuus, joka otetiin käyttöön toukokuussa 2018, edellyttää, että on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin varmistaa, että kaikki yrityksen prosessit ovat lainsäädännön mukaisia.

Välitämme asiakkaidemme ja heidän työntekijöidemme henkilötietojen suojaamisesta ja heidän oikeuksiensa turvaamisesta. Siksi tarjoamme ratkaisun piilottamalla reitit tai ilman reittien piilottamista. Oletusversiossa reitin piilottaminen on pois päältä, mutta asiakas voi aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja pyytää aktivoimaan reittien piilotusominaisuuden. Ratkaisu sopii erityisesti niille yrityksille, jotka käyttävät henkilökohtaisia autoja myös työtarkoituksiin. Näin olleen vain henkilö, joka omistaa auton, voi nähdä reittinsä yksityisessä tilassa.

Ajopäiväkirja on kaikkien asiakkaidemme käytettävissä sekä Android– että iOS-laitteilla ja myös selainversion kautta. Se auttaa automatisoimaan yrityksen sisäisiä prosesseja säästämällä työntekijöiden aikaa ja muita arvokkaita resursseja, joita voidaan käyttää liiketoiminnan kehittämiseen sen sijaan, että kuluttaisit liikaa työtunteja raportointiin.

Jos olet kiinnostunut veloituksettomasta testistä, ota yhteyttä!