Yrityksissä, joissa useilla työntekijöillä on pääsy Mapon järjestelmään, on tyypillistä määrittää käyttöoikeuksia tiettyihin tietoihin ja osioihin. Monet asiakkaiden vastuuhenkilöt, joiden tehtävänä on säätää käyttöoikeuksia jokaiselle käyttäjälle erikseen, ovat antaneet palautetta, että heidän työnsä on turhan monimutkaista ja aikaa vievää. Ponnistelujen vähentämiseksi olemme parantaneet eri käyttöoikeusryhmien luomisprosesseja.

Oletetaan, että yritykselläsi on paljon käyttäjiä – työntekijöitä, jotka työskentelevät eri osastoilla ja voivat tarkastella muun muassa vain tietylle osastolle osoitettuja ajoneuvoja, kohteita ja ryhmiä. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että logistiikkaosaston käyttäjillä ei ehkä ole oikeutta tarkastella talousosaston kohteita ja ajoneuvoja (ja päinvastoin).

Ratkaisumme antaa mahdollisuuden luoda erilliset käyttöoikeusryhmät ja sen jälkeen määrittää, mitkä osiot, ajoneuvot, kohteet ja käyttöoikeudet aktivoidaan tietylle ryhmälle. Kun tällainen ryhmä on luotu, se voidaan määrittää jokaiselle käyttäjälle erikseen. Voit luoda käyttöoikeusryhmän seuraavasti:

  1. Ensinnäkin on luotava yksilökohtaiset ryhmät (esim. talousosasto, logistiikkaosasto jne.);
  2. Tämän jälkeen voit helposti liittää yksittäiset käyttäjät oikeisiin käyttäjäryhmiin.

Miten ratkaisumme auttaa yritysten vastuuhenkilöitä sekä itse yritystä?

  • Käyttöoikeusryhmät vähentävät huomattavasti aikaa, joka kuluu henkilökohtaisten oikeuksien myöntämiseen jokaiselle kohteelle, ajoneuvolle tai osiolle erikseen. Sinun tarvitsee vain kertaalleen luoda yksilöllisillä oikeuksilla oleva ryhmä, vaikkapa Logistiikkaosastolle ja  seuraavan kerran, kun määrität saman ryhmän muille käyttäjille, heille tulee automaattisesti ryhmäasetuksissa määritetyt käyttöoikeudet.
  • Ryhmähallinnasta tulee paljon helpompaa ja käyttäjäystävällisempää koko yritykselle ja erityisesti vastuuhenkilöille. Esimerkiksi tilanteessa, jossa haluat antaa pääsyn uuteen osioon, kohteeseen tai ajoneuvoon kaikille talousosaston käyttäjille, pystyt helposti tekemään tarvittavat muutokset muokkaamalla vain kyseistä käyttöoikeusryhmää. Tehdyt muutokset koskevat sitten kaikkia kyseisen ryhmän käyttäjiä samanaikaisesti, eikä jokaisen käyttäjän oikeuksia tarvitse määrittää yksitellen.

Käyttöoikeusryhmien luominen ja hallinta voi aluksi vaikuttaa monimutkaiselta tai jopa aikaa vievältä. Kuitenkin, kun kerran sen tekee ajatuksella, säästät jatkossa huomattavasti aikaasi kun voit muuttaa käyttöoikeuksia ryhmätasolla, ei vain yksilötasolla.

Jos haluat kokeilla käyttöoikeustyhmien luomista ja hallintaa, avaa Mapon järjestelmä selaimessa. Sitten paina Asetukset, sen jälkeen Käyttäjät ja lopuksi Hallitse käyttöoikeusryhmiä.

Jos olet kiinnostunut Maponin palvelusta, mutta et vielä ole asiakkaamme, ota meihin yhteyttä ja testaa veloituksetta!