Ihmiset usein ajattelevat, että on helppoa päättää, kuka yrityksessä voi käyttää vapaita yrityksen omistavia ajoneuvoa ja kuka ei. Hyvin usein työyhteisössä käy kuitenkin niin, että ihmisten aikataulut menevät osittain päällekkäin tai ovat jopa ristiriidassa keskenään. Tällöin kaikki ajoneuvot varataankin yhtäkkiä samaan aikaan tai jotain tiettyä ajoneuvoa varataan useammin kuin muita, jolloin varausjärjestelmä hallinta ei olekaan enää niin yksinkertaista. Tähän haasteeseen Mapon on kehittänyt ratkaisun nimeltä Ajoneuvon varausjärjestelmä.

Ajoneuvon varaukset mahdollistaa yrityksen ajoneuvojen helpon ja tehokkaan varausjärjestelmän hyödyntämisen ja näin tehostaa ajoneuvokohtaisen käytön tehokkuutta. Lisäksi järjestelmä sisältää kaksi osiosta – hallinnointipaneeli ja varauskalenteri. Hallinnointipaneelin avulla voit lisätä ja hallinnoida kaikkia ajoneuvoja, kun taas varauskalenterin avulla pystyt tarkastelemaan kaikkia varauksia ja luomaan uusia varauksia.

Mitä hyötyä siis ajoneuvojen varausjärjestelmästä on?

  1. Säästät aikaa ja vaivaa katsomalla, mitkä ajoneuvot ovat käytössä mihin aikaan ja kuinka kauan.
  2. Varausjärjestelmä suosittelee vapaita ajoneuvoja niiden ajomäärien perusteella. Sinun ei siis tarvitse huolehtia siitä, että tietyillä ajoneuvoilla ajetaan liikaa suhteessa muuhun kalustoon.
  3. Voit asettaa ajomäärän tietyille ajoneuvoille tietyiksi ajanjaksoiksi. Tämä auttaa päätöksenteossa, tarvitseeko kalustoa lisätä tai jopa pienentää. Tämä on erittäin hyvä työkalu mm. yhteiskäyttö- tai vuokra-autokalustolle.

Kaluston omistajana voi olla haastavaa pysyä tietoisena siitä, kuinka paljon ajoneuvoja käytetään ja ovatko ne kaikki todellakin tarpeellisia. Asettamalla tietyn ajomäärärajan jokaiselle ajoneuvolle erikseen, pysyt tietoisena kalustosi todellisesta tarpeesta.

Tässä on apunasi myös erilliset värikoodit. Vihreä väri näyttää ajetun matkan varauksen aikana, kun taas punainen väri osoittaa matkan, joka on ajettu yli esiasetetun rajan.

Jos useita ajoneuvoja käytetään asetettujen kilometrirajojen yli, voi se olla merkki siitä, että kalustosi määrää on kasvatettava. Kuitenkin, jos yhtäkään autoa tai vain yksittäisiä autoja käytetään asetetun ajomäärän rajalla, se on todennäköinen merkki siitä, että ajoneuvoja on liikaa. Voitkin helposti pienentää kuluja ylläpidosta, polttoaineesta jne. vähentämällä ajoneuvojen määrää. On selvää, että ajoneuvojen määrän vähentäminen millaisesta kalustosta tahansa vähentää kokonaiskustannuksia – sadoista jopa tuhansiin euroihin per ajoneuvo per vuosi.

Tiimimme kertoo mielellään sinulle lisää, joten ota meihin yhteyttä tai testaa palvelua veloituksetta.