Kun puhutaan GPS-seurannasta, useimmat ihmiset ajattelevat ajoneuvojen seurantaa. Itse asiassa nykyään on tarjolla melko paljon sovelluksia, joiden avulla voidaan GPS-seurantaa käyttää useilla eri toimialoilla. Käydään seuraavaksi läpi muutamia niistä palvelutarjontamme kokonaiskuvan ymmärtämiseksi.

Rakennustyömaalaitteet

Jotkin yritykset käyttävät koneita ja laitteita, jotka on tarkoitettu vain tiettyihin hyvin erityisiin tarpeisiin. Näitä laitteita voi olla esimerkiksi tienpuhdistuskoneet, tien kunnossapitoautot, nosturit, haarukkatrukit jne. Yrityksen omistajana sinun on tiedettävä, millä tavoin näitä eri laitteita käytetään. Esimerkiksi kuinka paljon ja usein tiettyä laitetta käytetään tai mihin ajankohtaan suunnitellaan sen seuraava huolto tai tarkastus.

Mapon järjestelmän avulla pystyt seuraamaan myös eri lisävarusteiden käyttöä. Ratkaisullamme voit esimerkiksi laskea, kuinka monta tuntia tietty moottori on ollut käynnissä tai tarkistaa, onko lisävaruste ollut käytössä, missä, kuinka pitkään ja kuinka usein.

Esimerkiksi, on sanomattakin selvää seurata tieosuuksia, jotka pesuauto on todellakin käynyt puhdistamassa. Monissa erikoislaitteissa käytetään useampia moottoreita ja on tärkeää, että voit helposti seurata jokaisen moottorin yksilöllistä käyttöaikaa ja suunnitella niiden yksilökohtaisia huoltotoimenpiteitä.

Lisäksi voit myös laskea polttoaineen kulutuksia moottorin käyntiajan mukaan. Toimilaitteet, kuten esimerkiksi polttoainetoiminen lisälämmitin on itsenäinen ajoneuvon lämmitysjärjestelmä. Voit helposti seurata tällaisenkin toimilaitteen käyttötunteja ja laskea käyttötuntien perusteella polttoaineen keskikulutuksen. Näin voit myös varmistaa, että polttoainetta ei ajaudu vääriin käsiin.

Veneet, proomut, laivat

Vaikka useimpien mielestä sähkö ja vesi eivät sovi yhteen, me emme pelkää tällaista yhdistelmää. Olemme asentaneet seurantalaitteitamme useisiin veneisiin, proomuihin ja laivoihin tarjotaksemme sijaintitiedot niiden omistajille sekä samalla seurata reaaliaikaista polttoaineen määrää säiliössä.

Kaiken lisäksi, ei ole niinkään väliä, onko laivalla yksi polttoainesäiliö tai jopa kahdeksan. Mapon pystyy varustamaan ne kaikki käyttämällä omia seuranta- ja mittalaitteita!

Perävaunut

Aina kun perävaunu irrotetaan ajoneuvosta, niistä tulee hyödykkeitä ilman voimanlähdettä, joten virtalähteen puuttuessa niiden varustaminen seurantalaitteilla voi olla vaikeampaa. Maponilla on eri vaihtoehtoja perävaunujen seurantaan laitteilla, joiden virrankulutus on erittäin pientä perävaunun ollessa pysäköitynä. Kokoonpanosta riippuen, laitteen akun toiminta-aika voi kestää kuudesta kuukaudesta jopa yli vuoteen. Perävaunun katoaminen tai pysäköintipaikan unohtaminen on vakava ja erittäin kallis ongelma monille yrityksille, siksi vaunujen asettaminen seurannan piiriin on erittäin suositeltavaa.

Junat

Saatat ajatella, että junien asettaminen kiskoille tarkoittaa, että omistajat eivät koskaan kadota niitä ja tietävät missä ne milloinkin sijaitsevat. Näin ei kuitenkaan aina ole. On tapauksia, joissa yritykset ovat kadottaneet vaunuja tai eivät tiedä niiden sijainteja. Siksi Mapon on kehittänyt ratkaisuja myös rautatietelematiikkaan, jotta asiakkaamme voivat helposti seurata myös junien liikkeitä, niiden mahdollisia yhteentörmäyksiä sekä saada muuta rautatieteollisuudelle tärkeää tietoa.  Yksi raideliikenteen asiakkaistamme on Latvian kansallinen rautatieyhtiö nimeltä Latvian rautatiet (Latvijas dzelzceļš).

Kuten perävaunuista puhuttaessa jo mainittiin, joskus virran saaminen seurantalaitteelle voi olla ongelma. Siksi myös tässä tapauksessa voimme luottaa akkukäyttöisiin laitteisiin, jotka kestävät vuosia.

Maatalouskoneiden ja laitteiden seuranta

Mapon voi seurata erilaisia maatalouslaitteita, kuten aurat, niittokoneet, äkeet ja kaikenlaiset muutkin laitteet. Voimme seurata myös työkalulaatikoita tai yksittäisiä laitteita liittämällä niihin RFID-tunnisteet, jotka antavat sijaintitiedot tarkasti, kun paikanninlaitteella varustettu ajoneuvo saapuu sen luo. Älä siis koskaan kadota laitteitasi uudestaan!

Mitä muuta?

Mitä tehdä, jos joudut hankkimaan tietoja paikallaan pysyvistä laitteista tai varusteista? Näidenkin kanssa olemme valmiita auttamaan sinua! Viime aikoina olemme havainneet kiinnostuksen kasvua yrityksiltä, jotka toimittavat polttoainetta asiakkailleen sekä heidän tarvettaan seurata polttoainetasoja suurissa paikallaan olevista polttoainesäiliöistä. Olemme mukana auttamassa tietojen keräämistä mistä tahansa yksiköstä, jotta liiketoimintaprosesseistasi tulee entistäkin tehokkaampia!

Mapon rakentaa helposti käytettäviä, monipuolisia GPS paikannus- ja kalustonhallintaratkaisuita. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme ratkaisemaan heidän liiketoimintaansa liittyviä haasteita. Jos sinulla on paikannukseen tai tiedonkeräämiseen liittyviä haasteita, jotka haluat selvittää, tiimimme kertoo mielellään sinulle lisää! Älä siis enää odota, vaan ota meihin yhteyttä tai testaa palvelua veloituksetta.