Kokoamme tähän blogipostaukseen useimmin kysyttyjä kysymyksiä palvelumme hinnoitteluun liittyen.

Paljonko Maponin palvelu maksaa? 

Palvelun hinta määräytyy aina yksilöllisesti ja tilannekohtaisesti. Hintaan vaikuttavat muun muassa asiakkaan tarpeet palvelulle, tarvittavien laitteiden määrä, mahdolliset erityissopimukset ja se, että haluaako asiakas vuokrata laitteet vai ostaa ne omakseen. Meillä on lukuisia erilaisia laitteita ja mahdollisuuksia palvelun räätälöintiin, ja siksi hintamme määräytyvät aina yksilöllisen tarjouksen perusteella. 

Vuokrapalvelun hintaesimerkkejä yhdelle ajoneuvolle:

  • IoT-paikannus n. 90e/vuosi
  • Ajopäiväkirja n. 15e/kk

Miten ostoprosessi etenee?

  1. Jätä yhteydenottopyyntö tai ole suoraan yhteydessä yhteyshenkilöihimme.
  2. Otamme sinuun yhteyttä, niin jutellaan tilanteestasi yhdessä. Tehdään sinulle tai yrityksellesi yksilöllinen tarve- ja tilannekartoitus, jonka pohjalta osaamme ehdottaa sinulle parasta laitetta ja palvelua. 
  3. Voit halutessasi aloittaa täysin veloituksettoman testijakson, joka ei sido sinua mihinkään.
  4. Teemme sinulle kirjallisen tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.
  5. Hylkää tai hyväksy tarjous. 
  6. Ota laitteet ja palvelumme käyttöön.

Tarvekartoitus, neuvonta, testijakson aloittaminen tai tarjouspyynnön jättäminen on meillä aina veloituksetonta eikä sido sinua vielä mihinkään. Voit lukea asiakkaamme kokemuksen testijaksosta ja Maponin käyttöönotosta täältä!

Voinko tilata laitteen verkkokaupasta?

Jos tiedät tarkkaan oman tarpeesi, etkä tarvitse räätälöintiä tai asennusta, voit tilata yksittäisiä laitteita verkkokaupastamme. Saat kirjautumistunnukset sekä asennus- ja käyttöohjeet laitteen toimituksen jälkeen sähköpostiisi. 

Paljonko asennus ja käyttöopastus maksaa?

Mapon voi hoitaa laitteiden asennuksen sinun puolestasi vaivattomasti. Asennuksen hinta määräytyy tarjouksen yhteydessä tilannekohtaisesti. 

Osa laitteistamme on helposti itse asennettavissa. Tällöin saat laitteiden mukana asennusohjeet ja kirjalliset ohjeet peruskäyttöön. Saat kirjautumistunnukset sähköpostiisi laitteen toimituksen jälkeen.

Asennuksen tai laitteiden toimituksen jälkeen sovitaan asiakkaalle käyttöopastus etänä tai tarvittaessa paikan päällä asiakkaan luona. Käyttöopastus on ilmainen.

Haluaisin vaihtaa toiselta toimittajalta Maponille. Miten se onnistuu?

Ymmärrämme asiakkaidemme yksilölliset tilanteet. Huomioimme mahdollisuuksien mukaan olemassa olevat laitteesi tai hyvitämme mahdollisesti edelliset pitkät sopimukset tarjousta tehdessämme. Jokainen tilanne on kuitenkin yksilöllinen, joten käydään ensin yhdessä tilanteesi läpi ja tehdään tarvekartoitus. Tämän jälkeen teemme sinulle tilanteeseesi ja tarpeisiisi räätälöidyn tarjouksen ja halutessasi hoidamme laiteasennukset puolestasi. Lue lisää vaihtopalvelustamme tai ota meihin yhteyttä.

Jos sinulla on kysyttävää liittyen hinnoitteluun tai palvelumme eri ominaisuuksiin, ole meihin rohkeasti yhteydessä! Kerromme mielellämme lisää ja vastaamme kysymyksiisi.