Mapon Suomen palvelussa on jo yhteensä yli 20 000 ajoneuvoa ja konetta, joita paikannetaan aktiivisesti. Mutta mitä kaikkea on mahtunut viimeisen reilun viiden vuoden varrelle, että tähän pisteeseen ollaan päästy?

“Alkutaipaleella, kun saimme ensimmäisen kymmenen paikannuslaitteen kaupan tehtyä, se oli meille jo suuri saavutus. Muistan elävästi, kuinka juhlimme sitä hienon aterian äärellä. Jossain vaiheessa kymmenen perään ilmestyi yksi nolla lisää, ja puhuttiinkin jo sadan kappaleen kaupoista. Se tuntui silloin aivan uskomattomalta saavutukselta”, kertoo Jani Asunmaa.

Nykyään me Maponilla teemme välillä jopa sadan tai tuhannen kappaleen kauppoja isompien asiakkaiden kanssa. Silti yhtä lailla meidän pienemmät asiakkaat pysyvät lähellä sydäntämme. “Oli meidän asiakkaallamme yksi tai sata kappaletta paikannuslaitteita, meille jokainen asiakas on tärkeä ja merkityksellinen. Meille on kaikki kaikessa, että ihminen pysyy tekemisen keskiössä ja haluamme aina palvella avosylin jokaista”, Asunmaa kuvailee Maponin arvoja.

Mapon on samaan aikaan sekä paikallinen että kansainvälinen

Maailmanlaajuisesti Maponin paikannuslaitteita on asennettu yhteensä jo yli 125 000 kappaletta. Kasvu on siis ollut suurta myös muualla maailmassa. Toivomme, että yrityksemme kansainvälisyys viestisi palvelumme luotettavuudesta ja toimivuudesta – meillä on paljon asiantuntevia tekijöitä, ja tukenamme on verkostoa myös ympäri maailman. 

Paikallisuus ja asiakaslähtöisyys ovat kuitenkin toimintamme kulmakiviä, sillä haluamme palvella asiakkaitamme heille sopivimmalla tavalla. Takaamme aina nopeasti reagoivan ja suomenkielisen asiakaspalvelun, mutta palvelua saa myös mm. englannin, ruotsin ja saksan kielillä.

Jani Asunmaa muistelee lämmöllä vuosien takaista, kun he kollegansa Toni Pulliaisen kanssa ajelivat yhdessä monen tunnin ajomatkan päähän Pietarsaareen tapaamaan erästä asiakasta tämän luo. “Asiakas otti meidät vastaan, käänsi traktorinrenkaan eteemme ja sanoi: ‘Istukaapa miehet alas niin käydään asiat läpi’. Siinä me sitten istuimme pari tuntia rupatellen ja saatiin parinkymmenen paikannuslaitteen kauppa yhteistuumin tehtyä. Se on jäänyt mieleen, koska se oli meille tärkeä tapaaminen, joka toteutettiin asiakkaan luona hänelle luontevimmalla tavalla”, muistelee Asunmaa.

Kasvun takana on asiakaslähtöisyys

Teetimme vuonna 2020 analyysin toimialastamme ja olemme kasvaneet ylivoimaisesti kilpailijoihin nähden. Meille on päivänselvää, että se liittyy Mapon palvelun toimivuuteen ja erinomaiseen asiakaspalveluun. Emme pelkää sanoa ääneen sitä, että meidän palvelumme on oikeasti todella hyvä – nimittäin kiitos tästä kuuluu meidän asiakkaillemme. 

Maponilla tehdään kehitystyötä aina yhdessä asiakkaiden kanssa. Asiakkaat kertovat meille, mitä he toivovat ja kaipaavat palvelultamme, ja me puolestaan keskitymme kehittämään juuri näitä asioita. Tavoitteena on pitää asiakkaat keskiössä. Me haluamme kuulla teidän ajatuksistanne sekä käyttökokemuksistanne ja kehittää Mapon palvelua niiden mukaisesti. Uudet ideat ovat aina tervetulleita. Vuosien varrella olemme kehittäneet palvelun käyttömukavuutta, uusia ominaisuuksia ja integraatioita ulkoisten järjestelmien kanssa, jotta palvelun päivittäinen käyttö olisi mahdollisimman helppoa.

“Laitamme niin sanotusti kaikki paukut siihen, mikä todellisuudessa hyödyttää asiakkaitamme”, Jani Asunmaa sanoo.

Kasvun syitä ovat myös toiminnan tarkka fokusointi ja etätyön tehokkuus

Kasvun takana on myös se, että olemme alusta asti priorisoineet osaamisemme kaluston paikannukseen ja kalustonhallintaan. Olemme fokusoineet toiminnan tarkasti tähän tiettyyn sektoriin, ja pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin juuri tässä. 

Mapon Suomi on vannonut etätyön nimeen jo monta vuotta, eikä koronapandemian mukanaan tuoma etätyötrendi sen vuoksi tullut yllätyksenä. Jani Asunmaa kokee, että etätyö on Maponilla todella luonnollinen ja tehokas tapa toimia. Hän uskoo, että vapaus tehdä työtä missä tahansa ja omalla tyylillä ovat avaintekijöitä, jotka motivoivat työntekijöitä. Maponilla henkilökunnan vaihtuvuus on melko pientä, ja henkilöstö on sitoutunutta. Maponilla on paljon kasvupotentiaalia, ja Suomessa yrityskaupatkin saattavat olla tulevaisuudessa ajankohtaisia mikäli sopivia yrityksiä tulee vastaan. 

“Teemme yhdessä töitä isolla sydämellä. Yritetään pitää asiat mukavina ja yksinkertaisina. Tämä matka on ollut aikamoinen, ja siihen on mahtunut paljon hikeä ja kyyneleitäkin. Vaikka meillä on upeita päämääriä, niin annetaan painoarvoa myös sille, että matka niitä kohti olisi mukavaa ja merkityksellistä”, Asunmaa tiivistää.

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme sekä toivottaa lämpimästi kaikki uudet asiakkaat tervetulleeksi Maponin matkaan! Jos käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas kalustonhallinta ja paikannuspalvelu kiinnostaa, tutustu Maponin ratkaisuihin tai ota meihin yhteyttä!